De Wegwijzer

Welkom op onze school!

Basisschool De Wegwijzer in Steenwijk is een kleine basisschool, met ongeveer 75 leerlingen, verdeeld over 8 jaargroepen (in 4 combinatieklassen). Onze school is sinds 2014 jaar gevestigd in een mooi nieuw gebouw (Multifunctioneel centrum De Zuidwester). Dit gebouw delen we met een andere basisschool en een wijkcentrum.
Daarnaast wordt er binnen het gebouw kinderopvang aangeboden en zijn er partijen werkzaam in het gebouw die logopedie, fysiotherapie en andere diensten aanbieden. Het gebouw is ruim opgezet, met verschillende schoolpleinen en een mooie grote centrale ruimte voor vieringen, voorstellingen en andere activiteiten.

Gods liefde is belangrijk op de Wegwijzer. Dat zie je in onze identiteit, respect voor elkaar en onze omgeving en een goede sfeer op school. Hierin willen we ieder kind laten stralen door een onderwijsaanbod aan te bieden dat tegemoet komt aan het evenwicht tussen hoofd, hart en handen.

Bent u op zoek naar een basisschool met goed christelijk onderwijs? Wij laten dan graag zien hoe onze school en ons onderwijs eruitziet! Het liefst geven wij een u persoonlijke rondleiding op een schooldag.

Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig geworden, dan kunt u contact opnemen met de directeur van onze school,

Martijn van Heerde
tel. 0521 512 643
directie.dewegwijzer@florion.nl
(acquisitie op basis van deze gegevens wordt niet op prijs gesteld) 

Tot ziens op De Wegwijzer!

 
 
 
 
 
12-04-2018
Kanjertraining,
Vandaag doen we een oefening dat we elkaar kunnen vertrouwen: handen vast in de kring endan handen o mhoog, naar voren en omlaag. Nog moeilijker: met de armen om elkaars schouders. Maar wat een plezier en saamhorigheidsgevoel geeft dat!
...lees meer »

 
 
19-03-2018
Het dino lied/filmpje
En ja het filmpje is klaar! Super! De kinderen van groep 2 hebben de platen getekend en met de hele groep hebben we de songtekst ingezongen. Echt trots op onze kleuters! https://youtu.be/ogmKZI-PEj4
...lees meer »

 
 
14-03-2018
Biddag
Wij bidden om......

 
 
13-02-2018
Naar de brandweer
Vanmorgen zijn we in een lange rij naar de brandweer gelopen. We kregen daar een mooie duidelijke ui tleg over het werk van de brandweer. Ook mochten we de auto’s en de materialen van de brandweer bekijken. Sommige kinderen wilden wel de helm passen of in de wagen klimmen. Een prachtige ochtend. Dank aan de moeders die mee hebben geholpen!
...lees meer »

 
 
08-02-2018
Dinosaurussen
De laatste weken zijn we bezig geweest met dinosaurussen. Op allerlei manieren hebben we dino’s gema akt en ermee gespeeld. Op de foto’s is dat goed te zien! Vandaag vieren we de verjaardag van juf Indy
...lees meer »

 
 
06-02-2018
Vriezen, dooien, smelten
In een klein bakje hebben we water gedaan en een klein dinootje. In de vriezer is het een blok ijs g eworden en vandaag hebben we dat laten ontdooien. Wat een gewaarwording!
...lees meer »

 
 
02-02-2018
Nieuw meubilair
Na 31 jaren trouwe dienst....... hebben we in onze huishoek een nieuwe tafel, een krukje en twee sto eltjes gekregen. Enkele hulpvaardige moeders en een vader hebben het voor ons in elkaar gezet! Top! Hartelijk dank. Onze huishoek is er super mooi door geworden.
...lees meer »

 
 
10-01-2018
Dinosaurussen fossielen en zo.......
Het nieuwe thema is een oude..... dinosaurussen. Maar wat een enthousiasme en wat weet Kris er veel van. We benoemen het feit dat ze uitgestorven zijn, er botten zijn gevonden en we zo weten dat ze geleefd hebben. Afgelopen maandag hebben we verteld wat een fossiel is... en we maakten van gips een afdruk. Vandaag hebben enkele kinderen hun fossiel afgestoft en de afdruk bekeken. Wat een ontdekking!
...lees meer »

 
 
22-12-2017
Kerstviering
Prachtig om met de kleuters en heel veel ouders het kerstfeest te vieren. De kinderen zongen de kers tliederen en we konden de verhalen van kerst terugvertellen. Het boek ‘de drie bomen’ van Angela Hunt hebben we gehoord. Fijn dat er zoveel ouders aanwezig waren. Ook fijn dat Dini en Foke zorgden voor de kinderen in de crèche. Wij wensen u allen een Goede Kerstdagen en een gezegend 2018!
...lees meer »

 
 
08-12-2017
Bakkers op De Wegwijzer
Vanmorgen vroeg hebben we meel, water en boter in de broodbakmachine gedaan. En we hoorden de machin e het deeg kneden. Daarna moesten we lang wachten. We keken af en roe door het kijkvenster om te kijken of het deeg ook ging rijzen. En ja hoor... het deeg kwam prachtig op. Even later rook het heerlijk in ons lokaal... ja zelfs in de gang van de school. Het snijden, smeren en opeten het was een feestje!
...lees meer »

 
 
05-12-2017
Sinterklaas op school
Een prachtig gezellig feest in onze groep! De Sint kende ons en we kregen allemaal een pakje. De pie ten deden erg grappig en we hebben ervan genoten! We gaven Sint een zelf gemaakte taart en deden met onze regenmakers een leuke voorstelling!
...lees meer »

 
 
29-11-2017
Het bakkerijmuseum
Wat was het leuk!! Naar het bakkerijmuseum in Hattem. We werden ontvangen door 2 echte bakkers. En w e mochten - nadat we onze handen hadden gewassen - op de bank gaan zitten. Gelukkig wisten we al veel over bakken, meel, brood en graan. Daarna kregen we allemaal een schort en kochten we het speculaasjes kneden. We deden goed ons best! Het deeg werd een rol en kwam in een speculaasplank. En na een ferme tik op de tafel lag de pop daar!! Terwijl de pop in de oven lag mochten wij op zoek in het museum naar pietjes en chocoladeletters. En wat was het een mooi museum. Vol oude mooie dingen. Beide groepen hebben alle pietjes gevonden en het woord van chocoladeletters was: speculaas. Inmiddels waren onze speculaaspoppen klaar en afgekoeld. Nog even een applaus voor de bakkers en we konden weer in de auto naar school. Al met al een top uitje! Ouders hartelijk dank voor het rijden en regelen! Het was super.
...lees meer »

 
 
15-11-2017
Lucht, regen, wind
Met dit thema hebben we goed geschoten! Wat een vragen konden de kinderen bedenken! Hoe kan het dat de winden waaien, hoe gaat de zon achter de wolken, hoe koud is het in de lucht. Prachtig! Ook de opdrachten worden met plezier uitgevoerd! We maken een regenwater, hebben een samen-verf opdracht, gieten met water en zand en spelen met paraplu’s en regenkleding. Mooi ook om op een foto te zien dat er overlegd en gedelegeerd wordt.
...lees meer »

 
 
07-11-2017
Koud!!
We gaan vanmorgen lekker naar buiten, uit de tas van een meisje kwamen 2 enorme handschoenen. Op mij n vraag: welke handschoenen heb je? Antwoordde zij: oh ik kon de mijne niet vinden dus nam ik die van mijn papa maar mee!!
...lees meer »

 
 
12-10-2017
Muziekles
Vanmorgen kwam muziekmeester Johan in onze klas met een keyboard en allerlei andere muziekinstrument en. We kregen allemaal een muziekinstrument en we maakten samen een orkest. Dat was de jungle! Er was een trompetolifant bij.... wat was dat leuk!
...lees meer »

 
 
06-10-2017
Constructie materiaal
Deze week staat er in onze doelenlijst dat we met constructie materiaal mogen experimenteren en ding en mogen maken. Hoe leuk om te mogen kiezen uit 5 soorten. De kinderen gingen hard aan het week. Na 20 min wisselen en verder gaan met waar een ander gebleven is. Top uur!!
...lees meer »

 
 
19-09-2017
Hoedjesdag!!
Vandaag is het Prinsjesdag, dus hoedje op....!

 
 
13-09-2017
natuurcentrum De Wieden
Vanmorgen een uitstapje naar De Wieden. In verband met ons thema kriebelbeestjes. in de voorbereidin g op ons uitstapje hadden we al gekeken naar verschillen en overeenkomsten. Rennen, springen, steken, roltongen, verstoppen, leven boven en onder de grond. Door boswachter Ko werden we ontvangen en rondgeleid. Daarna mochten we de opdrachten doen. Ondanks de harde wind hebben we een super morgen gehad. Hartelijk dank moeders die meegingen, begeleiden en organiseren!
...lees meer »

 
 
06-09-2017
Konijn in de klas
Vanmorgen was er een konijn in de klas. Een prachtig teddy konijn. Heerlijk zacht en met haren voor zijn ogen. Sem heeft er iets over verteld en we mochten er bijna de hele morgen van genieten.
...lees meer »

 
 
04-09-2017
De eerste dag....
Oei, best spannend weer zo'n eerste schooldag! Lekker spelen en elkaar weer zien! We hebben ervan ge noten! Verkleed als lieveheersbeestje of spelen met andere insekten. We hebben geleerd wat symmetrie is en we hebben bij de bloembakken heel veel insekten gezien. Ook spinnen die insekten hebben gevangen in hun web!
...lees meer »

 
 
31-08-2017
Kriebelbeestjes
We zijn er klaar voor!! Tot maandag!!

 
 
20-07-2017
Afscheid van juf Veenstra
Vandaag was het de laatste werkdag van juf Veenstra. Ze heeft de laatste jaren bij ons gewerkt en on s veel uit handen genomen! Ze makte een rondje door de klassen en overal werd iets leuks voor haar gedaan. In groep 7 en 8 hadden de kinderen een wens geschreven, in 5 en 6 mocht ze eigenschappen van de kinderen raden. In 3 en 4 mocht ze raden wat er op haar voorhoofd was geplakt, bv wandelen of koffie drinken. In de kleutergroep mocht ze mee op het piratenschip en kreeg ze een vaas met een bloem van ieder kind. Morgen zwaaien we haar uit, gelijk met juf Arkema.
...lees meer »

 
 
14-07-2017
Piratenfeest....
Wat was het een leuk feest: een piratenlied en op de catwalk. Buiten was een schip. Je mocht niet op de tegels want dat was de zee met haaien. Je kon ook vissen en timmeren. We deden een spel: een bord spaghetti, maar je mocht pas eten als je 6 gooide en een pruik opzette en een jas aantrok. Als een ander 6 gooide, moest alles weer uit en mocht de volgende eten. We gingen schatgraven en kregen een piratenboek. Wat was het mooi weer! Wat zijn de juffen verwend!
...lees meer »

 
 
bekijken
Piratenfeest.... (aangepast)
 
 
04-07-2017
Piraten
Piraten Zoe keen een chat, veroveren een evil and, Valencia op een schip! En wat kunnen we erheerlij k over weekend,we makes een schateiland, spelen op een schip en varen op een vlot! We zoeken een schat, makes een schatkaart, stempelen een bandana, makes een kapiteinshoed enz enz!! Wat een heerlijk Thelma!
...lees meer »

 
 
08-06-2017
Naar de vogels van Sanne en Sem.....
Vanmorgen gingen we op pad! We mogen kijken naar de vogels bij de familie Lensen: grasparkieten, zeb ravinken en kanaries. Ook babyvogeltjes nog maar pas uit het ei! We moesten naar de zolder klimmen en daar konden we het heel goed zien! Wat schattig! Bedankt papa en mama van Sanne en Sem!
...lees meer »

 
 
31-05-2017
Ja..... we zijn er!
Heerlijk weer, kinderen spelen heerlijk! We genieten!

 
 
Schoolreis naar 'de Drentse Koe'
Wat hebben we genoten! De reis ging voorspoedig. Alle chauffeurs konden de weg vinden. Daar aangekom en waren we eigenlijk iets te vroeg maar we mochten gelukkig wel naar binnen. En in een mum van tijd zaten wij bij een berg schoenen en een kop koffie en de kinderen waren niet meer te zien. Wat een speelruimte, wat een hoeveelheid trekkers en wagens, wat een mooie springkussens en een heuse manege. De limonade was niet aan te slepen, en de friet en het ijsje maakten het reisje compleet! Alle begeleiders hartelijk dank!
...lees meer »

 
 
22-05-2017
Naar dé ooievaars
Vanmorgen zijn we naar de ooievaars geweest ! Wat zijn er veel en wat kunnen ze hard klepperen! De j onkies hebben een zwarte snavel omdat ze dan niet opvallen voor de roofvogels. We hebben gehoord wat ze eten en dat ze in de herfst naar warme landen vertrekken. Wat was het leuk! Ouders bedankt voor de begeleiding en het vervoer!
...lees meer »

 
 
17-05-2017
Vogels
Het nieuwe thema is inmiddels niet nieuw meer. We weten al veel over vogels en hun gewoontes. Vandaa g was Mattie de grasparkiet bij ons in de klas. Prachtige kleuren in zijn vleugels en veertjes. En hij maakt verschillende geluiden! Sarah kon er veel over vertellen! Het leek wel een spreekbeurt!
...lees meer »

 
 
03-04-2017
Grote schoonmaak...!
Ook de kinderen van groep 2 zagen veel rommel in de natuur: papiertjes, bierflessen, blikjes, lege p akjes. Lekker opgeruimd in de zon!
...lees meer »

 
 
20-03-2017
inloopochtend Peuters en Kleuters
Op woensdagochtend 12 april houden we een inloopochtend voor peuters en kleuters. Kinderen die bijna vier jaar oud worden en hun ouders zijn van harte welkom op deze inloopochtend. Ook andere schoolzoekende ouders of belangstellenden mogen natuurlijk met hun kinderen aanschuiven. Tijdens deze ochtend is er gelegenheid om een deel van het lesprogramma in groep 1/2 mee te draaien en de sfeer in de klas mee te beleven. De ochtend duurt van 09.00 - 12.00 uur. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
16-03-2017
Kangoeroe Rekendag.....
Ook in groep 1 en 2 hebben we de rekendag gehouden: veel kinderen hedden een shirt/jurk aan met een getal of 3 of 8 staarten. Sanne en Sem hadden zelf een shirt versierd met getallen!Rick en Bas hadden wel 100 stekels in hun haar! Juf had een rekenjas aan met veel zakken waar van alles in zat We hebben tot 100 geteld! Buiten moesten we 4 wielen tekenen voor de ambulance, ook 5 doktersslangen en de stenen van de zandbakrand tellen. Het was een leuke, gezellige dag!
...lees meer »

 
 
14-03-2017
Een verpleegkundige aan het woord
Weer een heel leerzame ochtend. En wat ook leuk was.... we wisten ook zelf al heel veel. Ook mochten we oefenen in het verzorgen van patiënten en hoe je een verbandje aan legt. Super!! Bedankt mevr Hordijk!!!
...lees meer »

 
 
10-03-2017
De Z van zuster, ziekenhuis en ZON
Wat heerlijk! Buitenspelen in de zon! We hebben genoten vanmorgen!

 
 
Naar het ziekenhuis...
Daar gingen we....met veel auto's naar Heerenveen. In de speelzaal had Regina allemaal spullen neerg elegd waar ze wat over vertelde. Handschoenen, een spuitje, een piepklein babymuisjes, verschillende kleuren gips, een spuugbakje. De kinderen weten al veel! Daarna een rondleiding over de kinderafdeling. We zagen hoge bedden, een rolstoel, een eetkast, een onderzoekkamer.ook zusters en zelfs een dokter. Het was erg leuk. Bedankt vaders en moeders voor jullie tijd en auto. Jammer dat Sanne, Sem en Carolien er niet bij waren.
...lees meer »

 
 
06-03-2017
Elkaar vertrouwen.....
Samen rondkruipen....elkaar vasthouden en meenemen. Elkaar bij de enkels vasthouden en dan kruipen, dan met groepjes van 3, dan met alle meisjes, alle jongens, dan met alle kinderen....
...lees meer »

 
 
01-03-2017
Het Zuidwester kinderziekenhuis
En ..... we zijn van start gegaan. Een onderwijs-leergesprek, een woordveld, uitleg van de opdrachte n, ervaringen uitwisselen, spullen meenemen, aankopen gedaan enz enz. Deze dagen al begonnen met de activiteiten. In het ziekenhuis worden mensen verpleegd. In de apotheek de medicijnen geordend en verpakt, een hoestdrank gemaakt, met playmobile de situaties nagespeeld en geleerd welke vragen je kunt stellen aan een zieke of een dokter en welke antwoorden je kunt geven. Alvast wat foto's om de sfeer te proeven!
...lees meer »

 
 
27-02-2017
Je gekleurde lint in de wind.....
Lekker even uitwaaien buiten met een gekleurd lint! Ze wapperen allemaal dezelfde kant op! Wat gebe urt er als je het los laat?
...lees meer »

 
 
22-02-2017
Nieuw thema.......
Het ziekenhuis! In de vakantie al een paar uur mee zoet geweest!

 
 
16-02-2017
Rond en rond
Vandaag ging het over cirkels. In het speellokaal speelden we met hoepels. Later gingen we cirkels o mtrekken, verven, leggen met doppen. Ook in de zandtafel maakten we een spiraal. De tollen mochten draaien.......Wat is rond? Een oog, de zon, een stip, een wiel, de klok. Wat konden ze veel bedenken!!! De kring was ook rond: een deksel op een potje! Genieten!
...lees meer »

 
 
14-02-2017
Ik hou van jou dag!!
Een fantastische dag. God houdt van jou! We hebben allemaal iets voor de ander meegenomen, hartenwer kjes gemaakt, gezongen over Gods liefde, het verhaal uit de bijbel over 'laat de kinderen tot Mij komen', gesproken over liefde en wat je doet als je van elkaar houdt. Hoe zie je dat iemand van je houdt, kinderen zagen aan mij dat ik van hen hield doordat ik de kinderen altijd hielp, ik ze dingen leerde en voor ze zorgde!! Hoe ga je met elkaar om.... We lazen nog het boek: Raad eens hoeveel ik van je hou. Een dag met een rose rand!!
...lees meer »

 
 
09-02-2017
Lekker klimmen en klauteren...
Heerlijk vinden we dat in het speellokaal. Vanmorgen kon je ook wippen en gooien en vangen, ook roll en met en op de bal. Djelo heeft haar papa geportretteerd. Wat lijkt het goed!
...lees meer »

 
 
24-01-2017
Familie stamboom
Vanmorgen was juf Renske van Scala op school. Ze vertelde over bomen en stammen, over familie en gez in. We hadden allemaal foto's meegenomen van onze familie. We hebben eerst een boom getekend op de manier die wij leuk vonden. We mochten er nog blaadjes bij plakken en daarna jezelf , je broers/zussen, vader, moeder, opa's en oma's. We hebben hard gewerkt en juf Renske vond dat we er veel vanaf wisten!! Het was een leuke opdracht!
...lees meer »

 
 
09-01-2017
De eerste dag na de kerstvakantie
We vertellen elkaar wat we hebben gedaan in de vakantie.....

 
 
06-01-2017
We zijn er klaar voor........
Het ziet er weer prachtig uit. Het nieuwe thema is Het Muizenhuis. De schrijver/ontwerper van het bo ek is Karina Schaapman. Er zijn nog meer bekende muizen.... zoals Max en Frederik. We hebben een verteltafel, veel muizen en nog meer. We hebben er zin in. Tot maandag!
...lees meer »

 
 
28-11-2016
Taartjes voor de WellesPiet
In onze schoen zat een recept van de WellesPiet. Wij mochten het recept proberen en dat hebben we vr ijdag gedaan. Alle ingrediënten ( moeilijk woord voor de spullen die je nodig hebt) hebben we gewogen en geteld. Het beslag gemixd en er kleine cakejes van gemaakt. De oven op de juiste temperatuur gezet en een paar keer gekeken of de cakejes al klaar waren. Daarna proeven..... nou dat konden de kinderen goed. Ze vonden de bovenkant knapperig en de binnenkant lekker zacht en gaar. Na het proeven hebben we deWellesPiet een brief terug geschreven. Met de conclusie dat het recept prima is als je je er goed aan houdt.
...lees meer »

 
 
23-11-2016
Naar de schoenenwinkel
Vanmorgen met de kleutergroep en enkele ouders naar de schoenwinkel van Zijlstra geweest in Steenwij k. Wat een prachtige schoenwinkel. Juf wilde graag pantoffels kopen. Haar voeten werden gemeten en er werd gekozen. Wij mochten rond kijken in de winkel en het magazijn. Na het afrekenen en de kassabon gingen we weer terug naar school. Hartelijk dank voor de begeleiding!!
...lees meer »

 
 
22-11-2016
Schoenenwinkel en Sint
Deze week is ons nieuwe thema van start gegaan. Schoenen. Deze weken staan schoenen, vetersstrikken, winkel en schoenzetten centraal. Wat is een paar... welke soort schoenen ken je.... we gaan kijken bij schoenwinkel Zijlstra en we zetten een schoen. Nu alvast een voorproefje met wat foto's
...lees meer »

 
 
Een brief voor wellespiet
Onze klassenschoen staat bij de schoorsteen. In de schoen een brief voor de Wellespiet. Wij willen h em wel helpen met het bakken van een taart. We vinden het zielig voor hem dat het steeds niet lukt. Naast de schoen hebben we een bakje water voor het paard....... nu maar afwachten....
...lees meer »

 
 
09-11-2016
Herfstwandeling
We zijn naar het park geweest en hebben mooie herfstspulletjes gevonden. We hebben alles bekeken in de klas. Fijn dat er ouders meegingen. Dank u wel!
...lees meer »

 
 
02-11-2016
Dankdag
We danken God voor... De moestuin, vrienden, mooie dingen, beterschap van Micha en andere zieken, k erk, dat God alles heeft gemaakt, voor bloemen.... We hebben heel veel opgeschreven om God te danken! En er een mooie slinger van gemaakt!
...lees meer »

 
 
21-09-2016
Als afsluiting van het project"Vervoer" mochten we een kijkje nemen in de showroom, het magazijn en in de werkplaats van Garage Rijkmans. We zagen mooie nieuwe auto's, maar ook hoe een auto op de brug staat en wat een automonteur allemaal doet. Wat een groot magazijn! Voor de mooie cabrio gaan we allemaal sparen. Daar willen we wel in spelen. We kregen ook nog drinken met lekkere koekjes! Bedankt voor het begeleiden en het rijden!
...lees meer »

 
 
01-09-2016
Eerste schoolweek...
We hebben er weer zin in..... Het onderwerp is vervoer. We praten over auto's, treinen en de tram. W at is een tandem en wat is een taxi? Wat doet een machinist? Ze maken een weg met veel auto's en in onze speelauto maken ze een reis naar een heel ver land. Ook buiten is het leuk met de waterbaan en de nieuwe zandbak.
...lees meer »

 
 
08-07-2016
Ridderfeest
Vandaag de afsluiting van het thema Ridders/kastelen en jonkvrouwen. Wat was het een interessant the ma. Veel geleerd en gedaan en geknutseld. Vandaag de verjaardagen van de juffen. Met een modeshow en een optreden van de kleuters met het lied/dans van ridder Martijn en ridder Koen. Natuurlijk ook ridderspelletjes en een ritje op een pony. Niet zomaar een pony... Maar een ridderpony. Alle kinderen mochten een ritje! Ook was er van allerlei lekkers. Wij als juffen hebben prachtige cadeautjes gekregen! Heel hartelijk dank!!
...lees meer »

 
 
06-07-2016
bijbelvertellingen
Ere zij God in de hoge.... Dat lied klinkt toch wel een beetje apart zo vlak voor de zomervakantie!! Maar we hebben alle hoofdstukken van de methode Levend Water gehad en nu mochten de kleuters kiezen welk verhaal uit de bijbel ze nog een keer wilden horen. En voor vandaag was dat de geboorte van de Here Jezus!
...lees meer »

 
 
04-07-2016
Genieten van het mooie, zonnige weer!
Onverwácht zulk mooi weer om van te genieten! Lekker met water of lekker in de file voor de wasstraa t!
...lees meer »

 
 
01-07-2016
Kastelen
Hier een paar voorbeelden van de kastelen die de kinderen maken in de klas. Het was de bedoeling om een kasteel te bekijken, maar het kasteel hier in de buurt (Blesdijke) mochten we helaas niet bezichtigen vanwege gevaar. jammer, maar via het Digibord kunnen we overal naar toe gelukkig....
...lees meer »

 
 
16-06-2016
Een kasteel knutselen met je moeder!!
Wat een gezelligheid! En wat worden de kastelen prachtig!

 
 
08-06-2016
Dans en bewegen
Vandaag de dansles gegeven die ik gemaakt heb in opdracht van onze dans/beweeg cursus van Kunst voor Toppers. In het kader van ons thema Ridders en Jonkvrouwen stond de les bol van bewegingen als: lopen met harnas, lopen in mooie jurk, op paard in galop , een jonkvrouw kiezen, buigen, dansen en weer buigen. Prachtig om te doen en de kinderen te bekijken. Het leukste volgens de kinderen was de dans met ridder/jonkvrouw!!!
...lees meer »

 
 
26-05-2016
Schoolreisje naar De Narurij
Wat hebben we genoten! En wat was er veel te zien. De patat was heerlijk! En we kwamen zonder ongelu kken weer veilig thuis. Hartelijk dank voor de rijder en rijdsters!
...lees meer »

 
 
13-05-2016
Over genieten gesproken....
Heerlijk genoten van de warme zon, het lekkere windje, water en zand met de kinderen van groep 1 en 2.
...lees meer »

 
 
31-03-2016
Rekenmiddag
Woensdag was het nationale regendag. Donderdagmiddag hebben we in groep 1 en 2 allerlei rekenspellet jes gedaan. Wat is leren toch leuk!
...lees meer »

 
 
09-03-2016
Biddag
Zaaien bidden groeien oogsten! Mooie gesprekken! We kregen allemaal een paar zaadjes mee naar hui s om te zaaien!
...lees meer »

 
 
23-02-2016
Naar het politiebureau....
Na een wandeling in de zon komen we op het politiebureau! De politieagente heet Thirza! Ze vertelt w at de politie doet en wat ze bij zich heeft: een wapenstok, zaklamp, handboeien, sleutels, een portofoon, handschoenen en pepperspray. We mogen kijken in de cel en bij de ogendouche. De plek waar een foto en vingerafdrukken worden gemaakt. We mogen in de politieauto kijken en op de motor zitten. De politiesirene gaat en we mogen in de microfoon praten en met de lichtboeien zwaaien. Wat leuk om alles te zien. Morgen staat er een artikel in de krant en op de website van "de Steenwijcker Courant".
...lees meer »

 
 
19-02-2016
Muziekles van Scala
Vanmorgen kregen de kinderen van groep 1 en 2 een muziekles naar aanleiding van de voorstelling van "de mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. We zongen een mollenlied waar allerlei dieren voorbij kwamen uit het boek. We mochten de geluiden van de poep met muziekinstrumenten laten horen: pletst van een duif, plok, plok van een geit en plof, plof van een paard. Het was een leuke les!
...lees meer »

 
 
01-02-2016
Twee politieagenten op school!
Een politieagente Saskia en een motoragent Gerben kwamen in onze klas om voor te lezen en om van all es te vertellen waarom de politie belangrijk is en wat de agenten allemaal doen! het boek: agent en boef werd voorgelezen en ze lieten zien hoe dat gaat als er boef moet worden gevangen. Juf was even een boef en Alieke en Alwin. Sommige kinderen mochten voelen hoe zwaar de koppelriem is met alle spullen die een agent nodig heeft, er aan! Toen ze wegreden met de bus ging het zwaailicht aan en hoorden we de sirene loeien! Morgen gaat het bezoek aan het politiebureau niet door want de juffen zijn ziek geworden!
...lees meer »

 
 
Contactavonden groep 1 en 2
Vanavond en woensdagavond gaan de 15 minutengesprekken voor de groepen 1 en 2 niet door!

 
 
29-01-2016
Hoe laat is het?
Moeder, moeder, hoe laat is het? 1 kind loopt voorop, de anderen er achteraan. De groep vraagt: moe der moeder hoe laat is het? Het kind dat voorop loopt zegt: 1 uur of welke tijd ook maar. Als 12 uur wordt gezegd keert de voorste zich om en probeert iedereen te tikken.
...lees meer »

 
 
15-01-2016
titel...sneeuw
Heerlijk met wit op zwart! Nu kan het!!!!

 
 
05-12-2015
Krentenbol
Alle kleuters hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd van bakkerij het Stoepje. Vanmorgen heb ik de k leurplaten ingeleverd bij onze bakker. Ik kreeg voor elk kind een krentenbol mee!! Top bakker!!
...lees meer »

 
 
04-12-2015
Sinterklaas op school!
Wat een feest!! Sint kwam in een koets!! Met paarden! En pieten. Sint had voor ieder kind een goed w oordje en een pakje! En het kado had weer te maken met ons thema paarden! Geweldig! Alle moeders van de OC hartelijk dank voor de organisatie van dit prachtige feest!
...lees meer »

 
 
02-12-2015
Stokpaardje
We genieten enorm van het thema paarden. Met behulp van heel veel moeders hebben we allemaal een sto kpaard gemaakt! Geweldig leuk voor kinderen! Wat hebben ze genoten. Alle hulpvaardige naaimoeders hartelijk dank!
...lees meer »

 
 
24-11-2015
Sinterklaas in de klas!
Ja hoor, daar is Sinterklaas op zijn paard! Andere kinderen zijn met de stal bezig! Wat een bedrij vigheid . Er zijn wel erg veel paarden.... Hoe kan dat?
...lees meer »

 
 
16-11-2015
Naar de pony's en de paarden...
Hoera, het is droog! Omdat ons nieuwe thema over paarden gaat zijn we op bezoek gegaan bij de famili e van Loenen. We mochten de pony's borstelen en we mochten een ritje maken op hun rug. Wat was dat leuk zeg! We leren gelijk al veel woorden: een zadel, een hoofdstel, een bit, de teugels, het hooi en het stro. Bedankt voor het rijden er naar toe!
...lees meer »

 
 
05-11-2015
Spinnenweb
Met z'n allen hebben we een spinnenweb gemaakt vandaag met een bol wol. Je gooit de bol naar een kin d aan de overkant, maar zelf moet je de draad ook blijven vasthouden. Moeilijk, maar het is 2 keer gelukt. De spin mocht er even in om te proberen of het web wel sterk genoeg was... Ja hoor!
...lees meer »

 
 
Hoera de boeken zijn binnen!
Leuk Kinderboekenweek. Wij mochten voor onze groep een paar boeken uitzoeken. We hebben 8 boeken gek ozen!!
...lees meer »

 
 
04-11-2015
Dankdag
Waar kun je God voor danken? We hoorden het verhaal van Jakob. Hij moest vluchten voor zijn broer. T oen hij helemaal alleen was droomde hij van een ladder met engelen. Bovenaan was God. Hij zei: ik ben bij je, Ik zal voor je zorgen. Later kon Jakob de Heere danken. Hij deed wat hij had beloofd. Wij danken God elke dag. Zelfs voor de spinnen die de muggen en vliegen opeten.
...lees meer »

 
 
09-10-2015
Edje Eipetje
Vandaag het prentenboek voorgelezen van de chr. kinderboekenweek. Op www.buddybooks.nl kun je een f ilmpje zien van het liedje van Edje Eipetje.
...lees meer »

 
 
02-10-2015
Kunst voor toppers: hoe komen we aan de overkant?
Vanmorgen een les van kunst voor toppers. We hadden een plaat van 2 kinderen die bij de rivier staan en de brug is stuk. De vraag is: hoe komen we nu aan de overkant?? De twee uitgangspunten zijn: nieuwsgierigheid en samenwerking. In een powerpoint hebben we verschillende bruggen bekeken. Daarna aan de slag met blokjes, LEGO, duplo, knex, nopper en kapla. Mooi om te zien hoe de kinderen aan het werk gaan, overleggen, proberen en maken. Het zijn mooie bruggen geworden! Daarna de foto van het werkstuk op het Digibord bekeken en mochten de kinderen hun eigen werk uitleggen en vertellen wat goed en/of fout ging. Al met al we zijn toppers!!
...lees meer »

 
 
28-09-2015
"De oude aarde"
Eerst met de auto, dan nog een stuk lopen langs het water met veel bruggetjes.... We zijn op weg naa r het stenenmuseum. We hebben in een prentenboek: "Kobe maakt een museum" gehoord over een museum en nu gaan we het zelf zien! Als we bij de kassa komen moeten we betalen! De mevrouw die de kaartjes verkoopt vertelt dat er in het museum ook krokodillen wonen en dat we niet op de rand mogen klimmen! Wauw.. Wat zijn er veel stenen en fossielen in allerlei kleuren! Maar de krokodillen vinden we het allerleukst! we kunnen goed zien hoe mooi de stenen zijn neer gelegd in een kast achter glas op netjes op een tafel. We gaan in onze klas ook maar een museum maken. We weten nu hoe het moet. We bedanken de moeders die gereden hebben en mee zijn geweest!
...lees meer »

 
 
Voorbereidend schrijven
Er liggen allemaal touwen op het plein. Niet recht maar kronkelig als lange slangen. Met krijt gaan we lijnen maken langs het touw en ook aan de andere kant. We maken er een slang van met een zigzaglijn op z'n rug. Als u morgen op het plein komt zijn ze vast nog wel te zien!
...lees meer »

 
 
23-09-2015
Verzamelen!!
Vol enthousiasme aan de slag!

 
 
22-09-2015
Proefje
Prachtig! Water, schuim, een bubbelmat, en proberen maar!!

 
 
Doppen, verzamelen, knopen, sorteren, stenen, blotevoetenpad, magneten
Het Kinderboekenweek thema is 'raar maar waar' en 'weetje' . Dus proefjes doen, ontdekken, verzamele n, enz. Vanmorgen begonnen met het proefje bubbels en schuim. Het prentenboek 'Kobe maakt een museum' staat bij ons centraal. Vanmiddag waren we al heerlijk aan het ontdekken, sorteren en voelen!! Maandag gaan we naar het stenenmuseum in Giethoorn. En ja als je de knopenbak laat vallen is de sorteeropdracht een feit!!
...lees meer »

 
 
15-09-2015
Haren verven
Vanmorgen konden we zien hoe de haren van Thirza's mama werden geverfd. De kapster deed verf op elke haar, daarna moest het intrekken en moesten we wachten... Spoelen maar onder de koude (brrrrrrr) kraan en lekker warm drogen.......wat mooi bruin!
...lees meer »

 
 
04-09-2015
Verantwoordelijkheid
Verantwoordelijkheid kun je al vroeg leren. In groep 2 krijgen alle kinderen "iets" waar je verantwo ordelijk voor bent! De een zorgt er voor de de huishoek netjes is aan het einde van de dag, iemand zorgt voor de zandtafel en veegt, een kind zorgt voor nette postvakjes enz. Gisteren hebben we de taken verdeeld en over verantwoordelijkheid gesproken. Groep 1 heeft goed meegeluisterd! Vanmorgen na het spelen vroeg Sem aan mij " wie is er allergisch voor de huishoek"? Ik vroeg : je bedoeld verantwoordelijk ? Hij knikte!!!
...lees meer »

 
 
Lijf Lichaam Tanden enz
Deze week hebben we het thema verder uitgewerkt. Ook hebben we nu een poetshoek. Komende dinsdag k omt een tandartsassistente bij ons in de klas. Zij gaat ons iets vertellen over ons gebit en het poetsen. De ass. is van tandartspraktijk Muller uit Zwartsluis. Zij komt 's middags in elke groep een half uur.
...lees meer »

 
 
25-08-2015
Aan het werk....
Het thema is"mijn lijf" en we leren de lichaamsdelen. We verven ons gezicht en maken een mond met ta nden en kiezen er in. We trekken ons lijf om en kleuren het in. We spelen met playmobil van de tandarts en met dokter Bibber. Vandaag leerden we een opzegversje: Naar bed, naar bed, zei Duimelot Eerst nog wat eten zei Likkepot, Waar zal ik het halen, vroeg Lange Jan, Uit oma's kastje, zei Ringeling, Dat zal ik verklappen, zei het Kleine Ding
...lees meer »

 
 
18-08-2015
Informatieavond (nieuwe) kleuterouders
Op dinsdag 25 augustus wordt er op basisschool De Wegwijzer een informatieavond gehouden voor (nieuw e) kleuterouders. Tijdens deze avond zijn huidige en aanstaande kleuterouders van harte welkom en nemen de leerkrachten van groep 1 en 2 u mee door het jaar heen. Op deze avond is er voor aanstaande kleuterouders of andere belangstellenden ook alle gelegenheid om andere ouders te ontmoeten die al aan onze school zijn verbonden. Daarnaast is de directie aanwezig om alles over de school te vertellen. De informatieavond start om 19.45 uur. Bijgesloten bij dit bericht treft u een flyer met extra informatie. We ontmoeten u graag op dinsdag 25 augustus! ...lees meer »

 
 
26-06-2015
Indianenfeest
Ugh, Ugh, wat een prachtig feest was het vanmorgen met de spelletjes, de modeshow en de indianendans . We hebben genoten. Lekkere fruitspiezen en een mooi vangnet. Wat een leuke, mooie cadeaus hebben we gekregen. Bedankt. Het was een leuke afsluiting van het indianenthema.
...lees meer »

 
 
22-06-2015
Groep 2 met de i-pad!
Vanmiddag mochten de kinderen van groep2 voor het eerst een spelletje op de i-pad doen. De meeste ki nderen zijn al vaker op de i-pad geweest. Het gaat er om dat ze handigheid krijgen in het gebruik. Maar het ging zo goed! De kinderen van groep 8 waren er bij om te helpen.
...lees meer »

 
 
19-06-2015
Wat een getuigenis!
Vanmorgen een gesprek met groep 1 en 2 over zending en evangelisatie. (Deze week laatste hoofdstuk v an Levend Water met een verhaal over Petrus en Johannes, en een verhaal over Paulus en Silas) Vanmorgen vroeg ik waarom we aan andere mensen moeten vertellen over de Here Jezus. Waarop Mariette antwoorde: Nou... anders.... op de jongste dag... nou... dan ben je er niet bij op het feest!!
...lees meer »

 
 
18-06-2015
Een echte indiaan!
Vandaag kwam er een echte indiaan in de klas. Hij vertelde over zijn leven als indiaan. Over zijn ti pi, de bizonjacht, de pijl en boog en nog veel meer! Wij luisterden ademloos!! Hartelijk dank vader van Yael!!
...lees meer »

 
 
03-06-2015
Schoolreisje naar de Drentse Koe
Wat een geweldige dag! Goed weer!! En zonder ongelukken weer thuis. We hebben genoten. Bij aankomst mochten de kinderen direct spelen in de grote schuur, daarna verdeelden de kinderen zich als vanzelf over de gehele speelboerderij. Samenspelen, alleen spelen, fietsen, met een skelter of trekker, dieren kijken, geen tijd hebben voor een ijsje of iets drinken!! Hierbij alvast een paar foto's!
...lees meer »

 
 
28-05-2015
Indianen
Hoe heet een tent van een indiaan, wie van de indianen heeft er zo'n prachtige tooi, hoe versieren d e indianen hun spulletjes, en wat een mooie motieven!! We merken al heel veel enthousiasme bij de kinderen! En samen proberen we veel woorden te bedenken bij ons thema! De komende weken is dit ons thema en sluiten zoals gezegd op vrijdag 26 juni af met een groots indianenfeest! In de afgelopen week zijn we na de bijbelverhalen over Hemelvaart en Pinksteren weer een stapje terug in de tijd dat de Here Jezus op aarde was. Deze week waren dat verhalen over mensen die blind waren en weer konden zien en Zacheus. Volgende week de verhalen over Maria en Martha, Lazarus en de zalving door Maria. Vandaag is de fotograaf geweest! Sjonge wat een belevenis! We hebben de prachtigste momenten en kinderen voorbij zien komen!! We wachten vol spanning af op het moment dat we de foto's op de site kunnen bekijken.
...lees meer »

 
 
21-05-2015
Kunst voor toppers
Gisteren was er in de onderbouw Kunst voor Toppers. Wat is de functie van stenen en wat kunnen we als kunstenaars met stenen doen? Bouwen op allerlei manieren: met blokken en lijm, met stenen en klei, met suikerklontjes en eiwit. Kijken naar een kunstwerk van Hendrik Planting vlakbij onze school: ook met stenen. Zelf voelen hoe zacht een steen kan zijn en hoe we stenen kunnen veranderen. In groep 3 en 4 ging het over" moderne" stenen: afval wat je gewoon op straat kunt vinden en gesorteerd op kleur. Naar kunst kijken en daarna zelf aan de slag: maak een huis een mensfiguur van de spullen die je hebt gepakt. We hebben genoten!
...lees meer »

 
 
02-04-2015
Nieuwe leerlingen Welkom!!
Deze week is Levi al een paar keer geweest. Zaterdag wordt hij 4 en mag hij naar school. Binnenkort worden ook Mika en Femke 4 jaar. Daarna Sanne en Sem! Deze kinderen komen 4 x een halve dag kijken en na hun verjaardag echt!! Heel hartelijk Welkom. Er komt dan ook een extra groepje. En dus was dit en mooie gelegenheid om de bestaande groepjes weer te mixen. Iedereen weer anders ingedeeld, soms bij dezelfde persoon, soms met dezelfde kleur, maar wel anders van samenstelling. Vanmiddag samen met de kinderen de nieuwe groepjes gemaakt en de stoeltjes beplakt. Ook een nieuwe plek bij de kapstok!! Even wennen volgende week!
...lees meer »

 
 
27-03-2015
Naar de boerderij......
Eindelijk is het zover..... Naar de boerderij! Wel een beetje koud, maar wat een leuke boerderij en wat een leuke dieren! De konijnen, paarden, koeien, kalfjes, kippen, schapen, ezels, geiten en een paar hele dikke varkens! De kinderen genoten...van alles wat er te zien was, te voelen, te aaien en te ruiken. Dank aan de moeders die mee zijn geweest! Het was een leuke en leerzame morgen. Fijn dat Yael er ook bij kon zijn.
...lees meer »

 
 
13-03-2015
Bidden
In het kader van Biddag en de Lijdenstijd hebben wij een kruis gemaakt om gebedspunten in te schuive n. Mooi om te zien hoe groep 1 en 2 al dingen kunnen benoemen om aan de Here God te vragen. Ook de vaders en moeders mogen gebedspunten toevoegen. Er liggen briefjes bij het kruis. Omdat de gebedspunten niet voor iedereen zichtbaar hoeven te zijn vragen wij jullie om de briefjes die al in het kruis zijn geschoven daar mooi te laten zitten.
...lees meer »

 
 
10-03-2015
De boerderij
Ons nieuwe thema is......de boerderij. Welke dieren zijn daar te vinden? Wat eten ze? Waar gebruik t de boer de trekker voor? Wat kan er groeien op het land van de boer? De verhalen uit de bijbel gaan deze week over bidden.
...lees meer »

 
 
17-02-2015
Naar de brandweerkazerne.....
Vanmiddag gingen we naar de brandweerkazerne en 2 brandweermannen vertelden ons van alles en we moch ten nog veel meer zien. We mochten in de brandweerauto zitten en we een jas en een helm passen,Door de walkie talkie praten en een grote blikschaar zien. De kinderen genoten en waren zo enthousiast. De tijd vloog voorbij. We kregen een kleurboek en een potlood en een puntenslijper in de vorm van een helm. Bedankt moeders voor het organiseren en het meegaan!
...lees meer »

 
 
13-02-2015
We zeggen nog niets.....
bericht...

 
 
11-02-2015
Kunstles over familie door Scala
Vanmorgen kwam Marieke van Scala uit Meppel een les verzorgen over kunst. De les ging over familie. Jezelf, je vader en moeder en de papa en mama van je vader en de papa en mama van je moeder. Bijna alle kinderen hadden de juiste foto's meegenomen. We begonnen met wasco en tekenden een stam, het is kunst dus fantasie dus mocht jezelf de kleuren kiezen. Daarna de takken en de achtergrond en daarna met mooie papiertjes de bladeren scheuren en plakken en de familiefoto's in de boom plakken. Al met al een heel mooie les en de kunstwerken zijn prachtig geworden!
...lees meer »

 
 
Thema brandweer
Samen met de kinderen vorige week gezocht op Marktplaats naar een brandweerkazerne en ladderwagen. A fgelopen zaterdag heb ik de koop kunnen sluiten. Gisteren is het pakket aangekomen. Super leuk en wat waren de kinderen blij! Vanaf morgen kunnen we er mee spelen! Ouders.... Heel hartelijk dank want de aankoop kon betaald worden met geld dat door jullie is gespaard voor de nieuwe school!!
...lees meer »

 
 
30-01-2015
Voorleesdagen oudermorgens en sneeuw
De vader van Quinten kwam woensdag voorlezen. Een mooi boek over Kummeling die een trommel vond! Erg leuk. Voorlezen is 1 van de leukste dingen! Kinderen genieten enorm! Ook de oudermorgens waren erg gezellig! Mooi om je eigen kind te zien in een groep met andere kinderen! Soms heel herkenbaar, soms doen ze ook juist anders dan anders! Fijn dat u kwam kijken! En vandaag..... Weer sneeuw! We worden wel bediend in ons thema Winter!!!
...lees meer »

 
 
23-01-2015
Voorleesdagen !! John komt kikker voorlezen!
John (onze tso-er) kwam vanmorgen bij ons in de klas. We vieren de voorleesdagen en gelukkig wilde J ohn komen! Het boek: Kikker is kikker werd voorgelezen! De kinderen genoten! Ook de mama van quinten kwam een boek voorlezen. Hartelijk dank!
...lees meer »

 
 
22-01-2015
Hoera we kregen een voorleesboek!
Van een schoolbenodigheden winkel... Kregen wij een voorleesboek omdat deze week de voorleesdagen zi jn begonnen! We zijn er heel blij mee! En we gaan straks het boek samen lezen!
...lees meer »

 
 
21-01-2015
De voorleesdagen zijn begonnen!!!
Vandaag het boek: een huis voor vogel... voorgelezen! Prachtig! Is er nog een vader die vrijdag een boekje wil voorlezen? Statisch is gebleken dat vaders minder voorlezen dan moeders... en dat wil de organisatie van de voorleesdagen onder ogen brengen!!
...lees meer »

 
 
13-01-2015
Thema winter
Wat zijn ze allemaal lekker bezig met het thema "winter". We leren er liedjes over, we doen net also f we het koud hebben. We bibberen en schudden. Echte sneeuw en vorst zou leuk zijn, maar nu doen we het met "nep" . Het s feest was leuk: schudden,stuiteren, stampen, schreeuwen, schuiven, slapen, stil zijn.
...lees meer »

 
 
09-01-2015
winter
In de afgelopen week zijn we begonnen met het thema Winter. In de komende weken staat dit thema cent raal. Ook het boek Kikker in de kou nemen we hierin mee. In de huishoek ligt winterse kleding, in de bouwhoek kun je een iglo bouwen, we spelen met sneeuwklei… (ruikt en voelt heerlijk)(1 kilo bloem en een halve fles babyolie) en natuurlijk witte verf en zwartpapier. Ook observeren we de kinderen voor het leerlingvolgsysteem en worden de kinderen van groep 2 getoetst. (cito-rekenen). Het leerlingvolgsysteem is van Pravoo. Hierin staan onderwerpen als : kringgedrag, contact met mede leerlingen/leerkracht, getalbegrip, taalgebruik en motoriek. Deze Pravoo wordt 5 keer gedaan. 1x als een kind 1 maand op school is, dan halverwege groep 1, eind groep 1, halverwege groep 2 en eind groep 2. Zo krijg je een mooi overzicht van de ontwikkelingen. Afgelopen week hebben we ook iets gemaakt voor Sil, de baby van meester Bouwmeester. Quinten is jarig geweest!! Al 6! Gefeliciteerd! Komende maandag is het schoonmaakavond. U heeft een lijst gehad voor wanneer u aan de beurt bent. Ook staat erbij in welk lokaal u verwacht wordt. Op de deur hangt een lijst met klussen. Als u iets heeft gekozen en gedaan vinkt u het af!! Geweldig! Alvast bedankt! (ook namens de kinderen) De bijbelvertellingen gaan over het laatste stuk van de woestijnreis. We hebben gez 8:1 geleerd. Zo maar te gaan met een stok in je hand….. De letter S staat centraal. Dinsdag is er een S feestje!! Sneeuw, springen, stokpaard, slak, sluier, stenen er liggen al heel wat dingen op de letterkast!! Nog even ter herinnering: graag fruit mee in de bakjes voor de fruitpauze, bekers niet te vol, sneetje in de banaan zodat deze makkelijk open gaat, woensdag speelgoed meeneemdag. Leuke uitspraak: Vrijdagmorgen bij het buitenspelen waait er een harde wind, we spelen met plastictassen en vangen de wind. Mariette valt op het plein. Ik (rita) troost haar. Vanja komt vragen wat er aan de hand is… ik vertel dat Mariette gevallen is door de wind. Vanja: dan is dat eigenlijk de schuld van de Here God!! Allen een prettig weekend! Groeten Ineke en Rita
...lees meer »

 
 
17-12-2014
kosteloos materiaal
Heerlijk ons magazijn is vol met wc rollen, eierdozen, plasticdoppen en nog veel meer. Voorlopig hoe ven we geen spulletjes meer!! Er is 1 uitzondering: en dat zijn boterbakjes. Alvast dank voor jullie medewerking! Mocht de bodem weer in zicht zijn van verschillende materialen dan geven we weer een seintje!
...lees meer »

 
 
kerstviering
Komende vrijdag is er een kerstviering met de kleuters en hun ouders. We beginnen om half negen en h et duurt ongeveer drie kwartier. Welkom! Voor jongere kinderen is er een creche in het praathuis!
...lees meer »

 
 
09-12-2014
Kerstsfeer.....
Een hele andere sfeer in de klas met lichtjes en liederen voor kerst. De bijbelverhalen gaan over de engel Gabriel, die boodschappen brengt aan Zacharias en Maria. En het vervolg natuurlijk. We praten over bomen: waarom heeft de Here God ze gemaakt? We hebben al veel antwoorden gevonden. We maken bomen op allerlei manieren: met papier, verf, duplo. En het wordt mooi! Denkt u aan de chocoladeactie voor Bonaire? Morgen is de laatste dag om het in te leveren!! Vandaag is Alwin 5 jaar geworden ! Gefeliciteerd! We hebben vanmorgen een feestje gevierd! Op de foto zijn de kinderen naar Engels met Raaf aan het kijken en luisteren.
...lees meer »

 
 
04-12-2014
Pietendiploma
Vanmorgen... Na 4 x oefenen hebben alle kinderen hun pietendiploma gehaald. We klommen op het dak, w e gooiden pakjes in de schoorstenen, we liepen op het randje van het dak, we maakten een koprol, we sprongen van het dak... 2 kinderen haalden een persoonlijke overwinning!!!
...lees meer »

 
 
25-11-2014
titel...naar de fruit-engroentenafdeling van de C1000
Vorige week waren de groentenmannen bij ons in de klas, nu gingen wij bij hen kijken! Met 5 auto's gingen we op pad. Het cadeau was juf vergeten dat heeft de mama van Hanna en Elia's snel opgehaald. Eenposter met állerlei soorten fruit en groenten. Alle kinderen hebben wat getekend en dat hebben we uitgeknipt en op een groot pápier geplakt. De groentenmannen vonden het erg mooi!. We zagen alle groeten in de winkel liggen, we zagen het magazijn en de koelcel. We hebben ook gezien hoe de Weegschaal werkt. Het was erg leuk. Bedankt moeders en oma dat u mee wilde gaan!
...lees meer »

 
 
O, kom er eens kijken......
Alle kinderen hadden hun schoen gezet. Vanmorgen zaten er pakjes in, maar er stond ook een zak met p akjes naast. Toen we de namen lazen wisten we dat het voor kinderen in groep 5 en 6 was. Wij werden hulppieten!
...lees meer »

 
 
19-11-2014
De groentemannen van de C-1000 in de klas
Vanmorgen zijn er twee groentemannen Jan en Jeroen bij ons in de klas geweest. Zij hadden twee groen tekratten meegebracht vol groente en fruit. Zij hebben ons veel verteld over gezond en lekker. Gelukkig wisten wij zelf ook al heel veel. We mochten ananas proeven, en voor morgen hebben we nog aardbeien en ander fruit. Mmmmm. Volgende week dinsdag mogen we bij de C-1000 op de groenteafdeling komen kijken. Super leuk!
...lees meer »

 
 
18-11-2014
Lekker bezig!
Wat waren ze allemaal lekker bezig vandaag met weer allemaal nieuwe opdrachten over "gezond eten" J e mag van alles knippen wat gezond en ongezond is en wat je lekker vindt mag je op je eigen bord plakken. De kinderen van groep 2 zijn bezig met een groetenkraam.
...lees meer »

 
 
12-11-2014
nieuw thema Gezond eten!
Het thema herfst ronden we deze week af. Wat hebben we veel geleerd. We weten nu dat we heel veel wo orden van de herfst ook in groepjes kunnen zetten. Enkele groepen zijn : zaden/vruchten, paddenstoelen, kleding, bomen en het weer. Daar kun je andere woorden weer onder hangen. vb eikels horen bij vruchten, winterjas en sjaal bij kleding. Grappig om te zien dat de kinderen het ineens doorhadden! En zelf aanvullingen gaven. Het nieuwe thema is Gezond. Eind deze week beginnen we. Ook valt het thema Sint in deze periode. En we hebben het mooi gecombineerd! Heeft u nog boodschappen bladen.... we kunnen ze goed gebruiken. Evenals speelgoedfolders. Plastic fruit en groenten mag u wel meegeven maar... we hebben zelf ook... wilt u het terug dan graag de naam erop. Hoofdstuk 11 van Levend Water groep 1 is deze week aan de beurt. Volgende week hfdst 12. (zie website-onderwijs)
...lees meer »

 
 
10-11-2014
Voorstelling in "de Burcht" in Vollenhoven
Dat was erg leuk: een sprookje in papier. Papierye: een land waar alles van papier is gemaakt. De pr inses waait weg en 3 broers gaan haar zoeken. Alleen de jongste broer wil zijn boterham delen en wordt geholpen om de prinses te vinden. En ja hoor: ze gaan trouwen en leven nog lang en gelukkig! De kinderen hebben genoten! Ouders: bedankt voor het vervoer!
...lees meer »

 
 
05-11-2014
Herfstwandeling
Mistig, zacht, kleurig ... Wat een mooi weer voor een wandeling. Enkele moeders en juf Danielle (sta giaire) liepen mee. Het ging super! En wat een mooi park, prachtige bomen, mooie vogels, eenden en herten. We zagen een paar paddestoelen en heel veel mooie bladeren. Wat heeft de Here God dit alles mooi gemaakt! Weer terug op school even wat mooie dingen bekeken. Moeders bedankt, zonder jullie konden we niet wandelen!
...lees meer »

 
 
04-11-2014
Paddestoelen
We zingen over paddestoelen en kabouters, we spelen in het kabouterhuis, we verven en tekenen paddes toelen, we scheuren en spatten paddestoelen, we bouwen kabouterhuizen en spelen met de sprookjesfiguren. Morgen staat er een herfstwandeling op het programma. Wat een prachtige groep kinderen om mee te werken!
...lees meer »

 
 
23-10-2014
Prachtige avond
Wat een mooie avond gisteren in school. Wat een gezelligheid en betrokkenheid! Fijn dat er zoveel va ders en moeders en kinderen waren. De foto's volgen!
...lees meer »

 
 
bijbelrooster en lied
Voor de bijbel vertellingen is deze week : week 9 aan de beurt. Dit zijn de verhalen van Jozef in Eg ypte. We leren het lied over Jozef's jas en daarvan alle coupletten. http://www.youtube.com/watch?v=-fgkQCG75tI
...lees meer »

 
 
08-10-2014
even een voorproefje.....
Kunst met een grote K. Wat hebben we genoten. Morgen de opening van onze nieuwe school!

 
 
07-10-2014
bijbelrooster schooljaar 2014-2015
Dit schooljaar behandelen we van Levend Water gr 1. In de bijlage is het rooster toegevoegd. We zijn nu bij hoofdstuk 8. Wij vertelen op maandag, woensdag en donderdag uit de bijbel en vrijdag doen we een verwerking. Vaak via de praatplaat. Meestal gaan we op volgorde de hoofdstukken langs. Maar bij dankdag, kerst en andere bijzondere dagen/feesten behandelen we het hoofdstuk van Levend Water wat die periode centraal staat. U kunt zelf thuis evt de bijbehorende bijbelgedeeltes lezen. ...lees meer »

 
 
01-10-2014
Kokindjes
De letter K staat centraal deze weken. De K van Kunst Kikker Ketting en natuurlijk van Kokindjes. He erlijk!
...lees meer »

 
 
30-09-2014
Nachtwacht
De jongens van groep 1 en 2 staan op de foto verkleed als de centrale figuur van " de Nachtwacht". Dat is spannend: hoe sta ik er op? We praten over verschillende kunstvormen: dans, muziek, beelden maken, schilderen, fotograferen en filmen. Is het ook kunst als je gaat sporten of als je goed kunt motor rijden? De kunstenaar uit een boek dat we lazen maakte een gestippelde ezel en een rode krokodil. Als je een kunstenaar bent mag je het zelf bedenken. Als je je ogen dicht doet kun je mooie kunstwerken maken en van alles fantaseren. Wat een heerlijk onderwerp.
...lees meer »

 
 
22-09-2014
Les over architectuur.
Vanmorgen was Leo Nieuwenhuise op school om les te geven over gebouwen en architectuur. De kleuters mochten met klei muren maken: stenen, rolletjes of gelijk een hele muur. Dat ging heel goed en er zijn heel wat bouwsels gemaakt!
...lees meer »

 
 
18-09-2014
Het meisje met de parel
Prachtige schilderijen zijn er in een museum. Schilder Vermeer heeft het meisje met de parel gemaakt . Maar kijk eens naar deze.... Prachtig! Een echte 'vermeer' is in dit geval een echte 'kruizinga'.
...lees meer »

 
 
12-09-2014
Het verbond met Abraham Zijn vrind....
Deze week gingen de bijbel vertellingen over Abram en Sarai en het verbond. Allereerst kregen ze een nieuwe naam. Nu is hun naam Abraham en Sara. Die naam die ze nu krijgen beloofd een hele grote familie. God sluit een verbond. Best moeilijk om uit te leggen. Wat is een verbond en wat is het teken en zegel. Uitgelegd aan de hand van het huwelijk. Als je trouwt sluit je ook een verbond. Je beloofd elkaar iets. En er is een teken bij. Bij Abraham was dat de belofte van een groot volk en Gods trouw om voor hem te zorgen. Abraham moest naar Gods wil leven. Heb God en je naaste lief! Het teken was de besnijdenis en nu de doop. Mooi om over te praten met elkaar. Als je trouwt beloof je bij elkaar te blijven en voor elkaar te zorgen. In blijde en verdrietige dingen. Als teken geef je elkaar een ring. Ik liet mijn ring zien en vertelde dat de naam Henk erin staat en vroeg wie dan wist welke naam er in de ring van Henk stond. 'juf drost" antwoordde iemand. Maar iemand anders wist "Rita". 'da's handig' zei iemand... dan kan hij altijd aan je denken!!
...lees meer »

 
 
09-09-2014
In de file
Wat een leuk spel hebben de kleuters bedacht! De wasstraat! We staan wel in de file want het duurt best lang voor een auto klaar is! Uit de bijbel is verteld over Abraham en Sara. Ze moeten zoveel geduld hebben dat ze de slavin Hagar gebruiken om toch een zoon te krijgen. Wat is een slavin, hoe leg je dat uit? Ze moet doen wat Sara zegt en luisteren zoals een hond naar zijn baas! We hebben een lied geleerd over de sterren tellen. Dit is de laatste week over de vakantie. In de loop van de volgende week gaan we beginnen met kunst.
...lees meer »

 
 
05-09-2014
Wat is je vraag....
Vandaag tijdens de les 'gezond gedrag' gesproken over hoe je iets vraagt. Vb m'n beker.... Of: juf w il je mijn beker open doen? En: ik moet plassen.... Of : juf mag ik naar de wc. In een rollenspel dat geoefend. Erg leuk! Verder hebben we deze week heerlijk gewerkt over zee, vakantie en zo'n. En wat was het gelukkig weer mooi weer. Hierbij nog een paar foto's van de afgelopen week.
...lees meer »

 
 
02-09-2014
Wat heb je gedaan vandaag?
In de klas is wel te zien wat we maken over kamperen en vakantie vieren, maar er wordt ook veel gema akt wat later weer opgeruimd wordt. Dan is het leuk om er een foto van te maken voor de portfolio, maar ook voor op de site. Iedereen heeft weer een liedjesmap, zodat de liedjes bewaart kunnen worden. Sommige kinderen mogen de map nog opleuken en dan kan het mee naar huis! Gisteren en vandaag is er verteld over de toren van Babel. We zagen er een paar mooie foto's van op het digibord en een film van YouTube met dezelfde platen als in de bijbel die op de kast staat. De letter voor de komende 2 weken is de z van zee en zand. Shiquan is 4 geworden en komt nu elke dag in de klas! Het lijkt wel of hij er al lang is: hij voelt zich nu al thuis bij ons! Gelukkig komt juf Drost morgen weer! De mooie schelpfiguur heeft Yael gemaakt.
...lees meer »

 
 
21-08-2014
Doppen sparen!
In oktober is de feestelijke opening van ons gebouw. Daar gaan we voor aan de slag in alle groepen. Wilt u voor ons doppen sparen? Van shampoo, schoonmaakmiddelen, tandpasta, azijn, en braad/bakspul. Die doppen kunnen we goed gebruiken! Er komt een verzamelbak in de gang bij groep 1 en 2 te staan! Vast bedankt! Ook boterbakjes zijn erg welkom!
...lees meer »

 
 
18-08-2014
de eerste dag.....
We hebben er zin in! Dat kon je zien en merken! Lekker spelen, samen zingen, vakantieverhalen.... O ok de nieuwe kinderen hadden het naar hun zin. Een bijbelverhaal over God die alles maakte....Morgen leren we het lied en op de deur maken we de hele wereld!
...lees meer »

 
 
03-07-2014
de laatste dagen voor de vakantie.....
We ruimen op, delen uit, ronden af enz enz. We genieten van buitenspelen, juf helpen, een verrassing maken voor de mama van Aron. We nemen afscheid van groep 8 en genoten van de prachtige musical. en we hebben afscheid genomen van Wiebe. Wiebe gaat naar de Voetelinkschool. We hebben van hem genoten! En zullen je zeker missen. Ook gaan we Rosanne, Kira, Mark J. Aron, Julia, Rosalie, Willemijn en Jenneke missen. We wensen jullie veel plezier in groep 3. Deze week mochten de kinderen zeggen welk bijbel verhaal er verteld moest worden. Ze kozen voor: Jericho, De geboorte van de Here Jezus en David en Goliath. Prachtig hoe ze genieten van de mooie verhalen. En voor ons heerlijk om de verhalen te vertellen! Nog 1 dagje! De dubbeltjes markt..... ze hebben er zin in!
...lees meer »

 
 
20-06-2014
Oranjefeest op De Wegwijzer
Vandaag werd er een juffendag gehouden in de onderbouw. Bijna alle leerkrachten van groep 1 t/m 4 vi eren hun verjaardag in de zomervakantie. Daarom werd er voor de kinderen een gezamenlijke feestdag georganiseerd. En het laat zich al raden, het thema was natuurlijk 'Oranje'. Er werden voetbalactiviteiten, WK-woordenBingo en diverse andere spellen georganiseerd. De kinderen leerden het lied: hup Holland hup en natuurlijk was er ook wat lekkers. Aan het eind kregen alle kinderen een fleurige oranje voetbal mee naar huis. Het was een leuke dag en wat zagen de kinderen er vrolijk uitgedost uit! Wij bedanken alle ouders voor de felicitaties, bedankjes, kleurplaten en zelf gemaakte en gekochte cadeautjes. Het was super!
...lees meer »

 
 
19-06-2014
Mooi weer.....
Morgen vieren wij als juffen van groep 1-4 onze verjaardagen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Na de dagsluiting praten we nog even over de volgende dag. Ik geef aan dat we voor de spelletjes buiten wel graag mooi weer willen, maar dat ik net vergeten ben om er voor te bidden. Waarop Quinten zegt: oh maar Hij hoort ons nu praten en dan doet Hij het wel hoor!! Over Gods vertrouwen gesproken!
...lees meer »

 
 
18-06-2014
Kanjertraining
Dinsdag deden we een oefening bij het negende verhaal van de kanjertraining over elkaar vertrouwen. Dichtbij elkaar staan in de kring, de armen om elkaar heen en dan voorzichtig omlaag en weer omhoog! Wat ging het goed en wat hadden we plezier. De foto is van Jetty!
...lees meer »

 
 
17-06-2014
Bijbelvertellingen
De bijvbelvertellingen gaan deze week over Paulus. Hand 19 : derde reis van Paulus Hand 21 : Paulu s weer in de gevangenis Hand 23 ev Samenzwering tegen Paulus. Vorige week hebben we gez 148 uit het kerkboek geleerd. Zie de zon, zie de maan.... Deze week leren we (herhalen we) Psalm 105:5
...lees meer »

 
 
Trots op groep 7 en 8
Vanmiddag maakten de kinderen van groep 7 en 8 een triomfantelijke ronde door de school. Ze hebben d e eerste prijs gewonnen op de sportdag! We hebben voor ze gejuicht en geklapt. Wauw, wat knap! Beterschap, Harjan.
...lees meer »

 
 
12-06-2014
Sofie gaat in bad!
Een moeder.... Een kraamverzorgster en ook nog even de verloskundige waren vanmorgen in onze klas. W at mooi om te zien hoe Sofie het zusje van Rosanne in bad werd gedaan door de kraamverzorgster (moeder van Arne). Wat vond Sofie het heerlijk in onze tummytub. De verloskundige (moeder van Willemijn) vroeg nog even hoe het ging en ze vroeg naar het gewicht van de baby. De moeder van Rosanne kon veel over de baby vertellen. Het was een hele mooie morgen. Dank je wel moeders!
...lees meer »

 
 
10-06-2014
Naar het consultatiebureau...
Met een groep van 20 kleuters hebben we een bezoek gebracht aan het consultatiebureau in Steenwijk. De kinderen konden zien wat er gebeurt met een baby: wegen, meten, hart en longen luisteren met de stethoscoop, in de oren en ogen kijken en de omvang meten van een babyhoofdje. Ook werden alle ogen getest.Het was leuk en leerzaam. Tot slot kreeg ieder kind een spuitje en was er groot applaus voor de arts en de verpleegkundige. Maar de juf was haar i-pad vergeten en nu is er geen foto. Dat is wel jammer. De ouders die hebben gereden worden hartelijk bedankt!!
...lees meer »

 
 
Een nieuwe juf...
Ter ondersteuning van Mark is er een nieuwe juf aan het werk gegaan Jetty. In groep 1 en 2 tot de zo mervakantie. Het is kort, maar krachtig zullen we maar zeggen. Veel succes en plezier, Jetty!! Het is fijn dat de ondersteuning na de zomervakantie ook door kan gaan. Wie het dan gaat doen is nog niet duidelijk.
...lees meer »

 
 
31-05-2014
Je bent gedoopt
In de afgelopen weken hebben we op school ook gesproken over dopen.( kan natuurlijk prachtig als het thema baby's is) Wat is dopen, wie doopt jou en wanneer. Mooi om daar ook met kleine kinderen over te spreken. Vaak hebben we herhaald dat In de doop wordt beloofd dat 1. Als Vader zorgt hij voor jou 2. als Zoon (Jezus) vergeeft Hij jouw zonden 3. als Heilige Geest wil Hij in je hart wonen Mooi om te zien dat kinderen dit heel goed weten. Helemaal mooi is dat Sofie het zusje van Rosanne morgen gedoopt wordt. In de morgendienst! Allemaal een gezegende zondag toegewenst!
...lees meer »

 
 
21-05-2014
Groep 1en 2 op schoolreis!
Wat hebben we mooi weer gekregen! En wat was het leuk om zo samen te spelen in die mooie speeltuin. Ook het speuren in het bos was erg leuk. Als afsluiting een patatje en een ijsje ... En de dag kon niet meer stuk.
...lees meer »

 
 
16-05-2014
Nieuw thema: De Baby
Geweldig vinden de kleuters het! En wat mooi dat er aan het begin van het thema ook nog een baby geb oren wordt. Wat fijn dat Rosanne een zusje heeft gekregen! We leren hoe we een baby vast moeten houden, in bad kunnen doen. Dat we zelf een baby zijn geweest en dat we gegroeid zijn! We hopen nog enkele weken over dit thema te werken. (en als het allemaal goed gaat krijgt ook Yael nog een broer of zus) De letter van de week is de f van familie. We maken een foto-album! Helaas moesten we het schoolreisje afbreken. Het regende de hele tijd. We hopen dat het komende woensdag mooi en droog weer is. De bijbelvertellingen gaan volgende week over : Laat de kinderen tot Mij komen. De doop van Fillipus en een gesprek over de doop. Nog een mededeling van organisatorische aard: We gaan na schooltijd onder het afdakje staan. De afspraak is dat we als we onze vader/moeder zien weg mogen gaan. Ook met spelen moet gewacht worden totdat mama/papa heeft gezegd dat het mocht. Zodat wij ook als de kinderen bij ons weg zijn er van op aan kunnen dat de ouders aanwezig zijn. Wat genieten we van onze nieuwe school! En wat gaat het goed in de groep! En wat genieten we van elkaar. Hart groet Ineke en Rita
...lees meer »

 
 
06-05-2014
De eerste dag
Dat was gek, zo,n grote lege klas waar niets meer staat! Alle spullen zijn al verhuisd, nu wij nog! We gaan in een treintje met gele ballonnen en maken zoveel lawaai als we maar kunnen. We rijden door de stad naar de nieuwe school. Daar is een uil, Okkie, die de sleutel brengt. Duan mag de deur open maken. We laten alle gekleurde ballonnen de lucht in vliegen. Die van Wiebe was de allereerste. We krijgen drinken en dan doen we een speurtocht door het hele gebouw. Aan het eind van de ochtend gaan we samen eten in de lange gang. We eten poffertjes, patat en pizza!
...lees meer »

 
 
23-04-2014
Tipje van de sluier
Groep 1 en 2 schiet ook lekker op. Er staat al heel veel op de plek, maar nog niet alles. Als het (b ijna) klaar is laten we meer foto's zien.
...lees meer »

 
 
18-04-2014
De stoelen staan klaar voor de nieuwe school.
De klas ziet er nu wel een beetje raar uit.

 
 
17-04-2014
laatste schooldag aan de Kennedystraat!
Vanmorgen een mooie Paasviering in de kleutergroep. De kinderen konden laten horen in lied, vers en terugvertellen van de Paasverhalen. Mooi dat er ook zoveel ouders aanwezig waren. De laatste week was het wel hard werken om alles af te krijgen voordat het vakantie is. Alle werkjes van de Lente, alle kleurplaten tot 5 mei, (iets geheims....) en alle Paaswerkjes. Mooi hoe de kinderen over de gekleurde harten kunnen vertellen. In de tweede week van mei krijgt u weer een bijbelrooster. Tot slot wensen wij u goede Paasdagen en een fijne vakantie!
...lees meer »

 
 
14-04-2014
Ooievaars
Vanmorgen zijn we naar De Schiphorst gereden naar het ooievaarstation "De Lokkerij". Onderweg zagen we al veel ooievaars en de kinderen werden steeds enthousiaster.. Als we bij de boerderij aankomen zien ze er echt veel: ze vliegen af en aan met takken in hun snavel. Ze klepperen, :het specifieke geluid dat ze met hun snavel maken! Er is een mevrouw om ons van alles te vertellen. Ze zegt dat ooievaars van regen houden en dat de jongen als ze honger hebben gaan sissen. Grappig hoor! Gelukkig konden we daar wel naar de wc, want dat was wel nodig. Op de weg er naar toe regende het nog, maar toen we daar waren scheen de zon! We zaten nog niet in de auto of het begon weer! Moeders, bedankt voor het rijden! Het is leuk om in mei als er jongen zijn nog een keer te gaan kijken!.
...lees meer »

 
 
09-04-2014
Ds. Offereins in onze groep!
We hebben de dominee uitgenodigd in onze groep om aan hem de gezangen te laten horen die we hebben g eleerd. We hebben gesproken over het werk van een dominee. Willemijn wist dat een dominee aan de mensen over de Here Jezus vertelt. Duan wist dat de Here Jezus is gestorven voor onze zonden. Toen we in de klas een lied leerden over het avondmaal en daarover spraken, vroeg juf: wat komt er na het breken van het brood? gaf een kind als antwoord: dan komt de vis! Komende zondag zullen we in de kerk een lied zingen die we geleerd hebben en met Pasen ook een aantal gezangen uit onze liedjesmap!
...lees meer »

 
 
De Lokkerij
Maandag 14 april gaan wij met onze groep naar De Wijk om daar naar de ooievaars te kijken. Ouders zo rgen voor vervoer en we hopen rond 12 uur weer terug te zijn. De ooievaars zijn nu aan het nestelen dus er is genoeg te bekijken.
...lees meer »

 
 
25-03-2014
Informatieavond Nieuwe ouders
Op dinsdag 25 maart wordt er een informatieavond gehouden voor nieuwe ouders. Daarnaast zijn uitera ard ook de huidige ouders van groep 1 uitgenodigd. Tijdens deze avond ontvangen de ouders informatie over allerlei praktische zaken rondom de (eerste) schoolgang van een kind.
...lees meer »

 
 
23-03-2014
Leerlingen vrij op 26 maart
Op woensdag 26 maart zijn alle leerlingen vrij. De meesters en juffen hebben deze dag een studiedag van VGPO De Zevenster. Samen met zes andere scholen is De Wegwijzer aangesloten bij deze scholenvereniging. De 'Zevenster-studiedag' is een dag met voorlichting, studie, ontmoeting en gesprek.
...lees meer »

 
 
22-03-2014
Berichtje uit groep 1 en 2
Onder de button '1/2' worden de ouders van de kleutergroep op de hoogte gehouden vanuit groep 1 en 2 .
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: