De Wegwijzer

Welkom op onze school!

Basisschool De Wegwijzer in Steenwijk is een kleine basisschool, met ongeveer 75 leerlingen, verdeeld over 8 jaargroepen (in 4 combinatieklassen). Onze school is sinds 2014 jaar gevestigd in een mooi nieuw gebouw (Multifunctioneel centrum De Zuidwester). Dit gebouw delen we met een andere basisschool en een wijkcentrum.
Daarnaast wordt er binnen het gebouw kinderopvang aangeboden en zijn er partijen werkzaam in het gebouw die logopedie, fysiotherapie en andere diensten aanbieden. Het gebouw is ruim opgezet, met verschillende schoolpleinen en een mooie grote centrale ruimte voor vieringen, voorstellingen en andere activiteiten.

Gods liefde is belangrijk op de Wegwijzer. Dat zie je in onze identiteit, respect voor elkaar en onze omgeving en een goede sfeer op school. Hierin willen we ieder kind laten stralen door een onderwijsaanbod aan te bieden dat tegemoet komt aan het evenwicht tussen hoofd, hart en handen.

Bent u op zoek naar een basisschool met goed christelijk onderwijs? Wij laten dan graag zien hoe onze school en ons onderwijs eruitziet! Het liefst geven wij een u persoonlijke rondleiding op een schooldag.

Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig geworden, dan kunt u contact opnemen met de directeur van onze school,

Martijn van Heerde
tel. 0521 512 643
directie.dewegwijzer@florion.nl
(acquisitie op basis van deze gegevens wordt niet op prijs gesteld) 

Tot ziens op De Wegwijzer!

 
 
 
 
 
24-03-2017
Volksmoestuinen de Slinger
Vanmiddag waren we te gast bij de Slinger. Op uitnodiging van het wijkteam om samen met de mensen va n de dagbesteding een begin te maken met het werken in de tuin. We hebben onze eigen bakken gekregen om groente en bloemen in te zaaien. Dat hebben we gedaan. Radijs, aardbeien en wat bloemen. Over dik een maand bekijken we hoe alles is opgekomen. We werden goed verzorgt, met ranja, koekjes en snoepjes. Het kennismaken met de gehandicapten was goed verlopen.
...lees meer »

 
 
17-03-2017
Dominicanenklooster
Groep 5/6 heeft de afgelopen drie weken over Kloosters gewerkt, en vandaag hebben we een echt kloost er bezocht. Er wonen nog acht broeders in dit klooster. Het bezoek was een prachtige afsluiting van het thema.
...lees meer »

 
 
16-03-2017
Kangoeroe wedstrijd
Druk bezig met de rekenwedstrijd, alle kinderen laten flink hun hersenen kraken!

 
 
11-10-2016
Naar het gemeentehuis
Wij hebben een leerzame middag gehad in het gemeentehuis. Naast een kijkje in het gemeentearchief mo cht er ook met een ganzeveer of kroontjespen geschreven worden op echt geschept papier.
...lees meer »

 
 
29-06-2016
Juffendag
We hebben allemaal genoten van deze dag. Het plan was on alleen naar de speeltuin in Havelte te gaan , maar die ging pas on 11:00 uur open. Dan maar eerst bij de hunnebedden spelen. Tot de vreugde van de jongens waren daar militairen op oefening. Hun dag was al geslaagd. Ook zelf soldaatje spelen, klimmem en klauteren op de hunnebedden, en daarna naar de speeltuin. Het was geweldig! Heel hartelijk bedankt voor de mooie kado' s die we beiden hebben gekregen. Tip: controleert u uw kind wel even op teken,ze hebben veil door het hoge gras gel open.
...lees meer »

 
 
03-06-2016
Excursie naar bezoekerscentrum in Ossenzijl
Vandaag is groep 5/6 op vogelreis geweest in de Weerribben. Elke groep onderzocht een vogelsoort. De aalscholver, de buizerd, de gans en de rietgors. Aan de hand van opdrachten leerden ze de vogels kennen. Het was een geslaagde middag.
...lees meer »

 
 
24-05-2016
Schoolreisje
Een fotoverslag van een zeer geslaagd schoolreisje.

 
 
12-05-2016
De voetbalkanjers.
De voetbalkanjers van groep 5 en 6 . Een vier tegen vier toernooi bij Olde Veste. Wat hebben onze jongens sportief, mooi samenwerkend, goed gespeeld. Met als eindresultaat een glimmende beker als derde prijs. Knapgedaan jongens! Met dank aan de supporters en John.
...lees meer »

 
 
21-04-2016
praktisch verkeersles
Vandaag hebben we op het plein verkeersles gekregen. Op het schoolplein waren drie routes uitgeteken d, met verkeersborden erbij. De kinderen konden op de fiets deze routes rijden. Ze leerden achterom kijken, de hand uitsteken, wachten bij de haaietanden, kijken wie er voorrang heeft, dan oversteken en de weg vervolgen. Ook werd de behendigheid van het fietsen onder de loep genomen. En als laatste, hoe rijd je veilig om een stilstaande vrachtauto heen. Het was een leerzame middag.
...lees meer »

 
 
20-04-2016
Naar museumboerderij 't Olde Maat Uus
In het 't Olde Maat Uus hebben wij veel over de geschiedenis van Giethoorn en omgeving gezien en geh oord. Wat is er dan in 100 jaar tijd veel veranderd. De meeste kinderen zijn blij dat ze niet toen maar nu leven. Wij zijn blij met alles wat we nu hebben. Met dank aan de gastvrijheid in het oude huis van Endrik Maat. Kijken wij terug op een interessant en leerzaam bezoek. Moeders bedankt dat jullie mee wilden!
...lees meer »

 
 
16-03-2016
Samen gymnastieken
Wat hebben wij als groep 5 en 6 genoten van ons bezoekje aan Nijenstede. Samen met heel veel oma's h ebben wij op muziek 'zittend' op een stoel allerlei gymnastiekoefeningen gedaan. Om spierpijn te voorkomen gingen we halverwege even pauze nemen met een kopje koffie, glas limonade en iets lekkers erbij. Tegelijkertijd konden wij gezellig met elkaar praten. Na afloop hebben we samen drie liedjes van vroeger en nu gezongen waarbij John ons begeleide op zijn gitaar. Alle "oma's" kregen tenslotte van alle leerlingen nog een bloemetje mee naar huis. Met dank aan de moeder van Yorinde van Stichting Present, kijken we terug op een waardevolle morgen voor jong en oud.
...lees meer »

 
 
18-12-2015
Kerstviering
Saamenhorigheid, gezellig ontbijten, lichtjes, muziek, kerstverhaal, zingen, samen spelen, afscheid. Wij hebben elkaar Vrede van God toegezongen. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe.
...lees meer »

 
 
04-12-2015
Sinterklaasfeest
Hier een foto impressie van een geslaagd Sinterklaasfeest van groep 5/6.

 
 
13-11-2015
Beroepen van vroeger
Ons MI thema is nu beroepen van vroeger. We hebben ons verdiept in het beroep van boer zijn. Welke v erschillen er zijn tussen vroeger en nu. Ook hebben we toneelstukjes opgevoerd over de schoolklas van vroeger. We kwamen erachter dat de meester wel erg streng was, en, volgens de kinderen, de straffen die de kinderen kregen waren eigenlijk mishandelingen! Vandaag hebben we geprobeerd om een pot te kleien. Eerst een bodem maken, en daarna met ringen de pot opbouwen, en elke ring aan de andere vast vegen. De kinderen merkte dat het niet gemakkelijk was om te maken, en dat met doorzettingsvermogen het je toch kan lukken om een mooie pot kan maken.
...lees meer »

 
 
12-11-2015
Kaarten posten
Vandaag hebben we met z'n allen onze kaarten gepost voor de vluchtelingen die in ons land zijn gekom en, om ze welkom te heten.
...lees meer »

 
 
05-11-2015
Kunst voor Toppers
De toppers van groep 5 en 6 hebben kunst gemaakt. Eerst hebben we ons verwonderd over de vele soorte n bomen die er zijn met hun eigen vorm, kleur, bladeren, bloesems en vruchten. Daarna hebben we bomen gezien, gemaakt door kunstenaars. Kleurrijk, mooi, lelijk of grappig. Met verschillende materialen zijn wij toen zelf aan het werk gegaan. 15 leerlingen, 15 verschillende bomen, 15 kunstwerken, 15 kunstenaars. Prachtig! Topkunst! ...lees meer »

 
 
29-10-2015
Veilig Verkeer Nederland
Vandaag hebben groep 4/5/6 in de praktijk geoefend met een aantal voorrangsregels, rechts heeft voor rang,rechtdoor op dezelfde weg gaat voor. Ze hebben geleerd wat een voorrangskruising is,en aan welke borden en tekens op de weg, je dat kan zien. Ze mochten in een vrachtauto zitten, om te ervaren waar de dode hoek zit. Als fietser moet je zorgen dat de chauffeur je goed kan zien, en dat je oogcontact maakt met de chauffeur. Het was een leerzame en leuke middag.
...lees meer »

 
 
17-10-2015
Kinderboekenweek
Wij hebben het thema van de Kinderboekenweek "Raar maar waar" gekoppeld aan ons MI thema"Schrift doo r de tijd heen". Dat leverde leuke proefjes op. Hoe maak je geheimschrift. Lukt het om een prop papier droog uit water te halen. Hoe vaak kan je een krant dubbelvouwen? Ook hebben we kunst met geschreven taal gemaakt,met als onderwerp: bomen. Al het werk stond met elkaar in verbinding. Het was heerlijk om te zien met hoeveel plezier de kinderen aan dit thema hebben gewerkt. We wensen u een goede vakantie toe.
...lees meer »

 
 
29-09-2015
Zingen
Wat hebben wij als buren van elkaar, groep 3/4 en groep 5/6, gezellig samen gezongen. Onder begeleid ing van John met zijn gitaar zongen we voor God. Liedjes zoals 'Wat betekent groen, God maakte heel de aarde' en 'Dit is de dag'. Ontroerend en zo mooi! Dit gaan we vast vaker doen!
...lees meer »

 
 
09-09-2015
De tandarts
Jibbe wil naar de tandarts. Ons voorleesboek is grappig. Jibbe wil zo graag kiespijn hebben, omdat h ij dan naar de tandarts mag. De meeste kinderen in groep 5 en 6 gaan liever niet naar de tandarts. Gistermiddag kwam de tandartsassistente bij ons in de klas. Ze vertelde ons dat goed tanden poetsen en niet vaker dan zeven keer per dag iets eten kan helpen om later geen kunstgebit te hoeven dragen. Bedankt tandartsassistente voor de duidelijke en leuke 'spreekbeurt', zoals één van de kinderen het noemde. Alle kinderen kregen van haar een mooie nieuwe tandenborstel en een tube tandpasta cadeau. Zat Jibbe ook maar op De Wegwijzer. Marleen Douma en Jellie van der Velde
...lees meer »

 
 
03-07-2015
Vakantie
De laatste keer met z'n allen in de klas! We hebben een gezellige ochtend gehad,de dubbeltjesmarkt en waterballet. Een goede afsluiting van het schooljaar! Fijne vakantie!
...lees meer »

 
 
28-05-2015
Schoolreisje (groep 3 t/m 8) De Wegwijzer
Afgelopen dinsdag (19 mei) zijn groep 3 t/m 8 op schoolreisjes geweest naar Dolfinarium. De kinderen hebben zichtbaar genoten van de 'rijkdom' van de dierenwereld in en rond de zee. De zeehondjes, walrussen, haaien, bruinvissen en zeeleeuwen lieten de harten van vele kinderen sneller kloppen. Maar natuurlijk waren de sierlijke sprongen en kunstjes van de dolfijn het toppunt van de dag. De kinderen werden in groepjes d.m.v. een educatieve tour door het park geleid. Uiteraard was er ook ruimte om zelf te ontdekken, te spelen en lekker te genieten van de gezelligheid van vriendjes en vriendinnetjes. We willen ook de (extra) begeleiders/ouders bedanken voor hun bijdragen aan deze dag. Ter impressie een aantal foto's:
...lees meer »

 
 
16-04-2015
Het Gildenhuys in Blokzijl
Een impressie van ons bezoek aan het Gildenhuys in Blokzijl waar we de geschiedenis van Blokzijl heb ben leren zien door de ogen van weeskinderen.
...lees meer »

 
 
20-03-2015
Glas en lood
Vanmiddag hebben we een bezoek gebracht aan het glasatelier De Glazenzee van dhr. G. Vreugdenhil. We werken met MI over kloosters, en het leven van monniken. In kloosters zijn grote ramen van glas in lood. Om te ervaren wat hoe het is om van die mooie ramen te maken,zijn we naar het atelier gegaan. Het was zeer interessant. Een vakman aan het werk te zien. Om een raam van glas en lood te maken, moet je eerst een ontwerp maken, dan het glas uitsnijden,het glas in lood stoppen. Dan met tin het lood aan elkaar lassen. Dit proces hebben we gezien. Een paar kinderen mochten proberen om het glas te snijden, en breken. Dat was best spannend. We hebben geleerd dat lood erg giftig is, en pas wanneer je het uitrekt is lood stevig om te gebruiken. De foto's geven een mooi beeld van onze middag.
...lees meer »

 
 
06-02-2015
Kanjertraining
De laatste weken hebben we het in de klas over hoe je moet zeggen wanneer je iets niet leuk. Je zegt twee keer wat je niet leuk vindt, en dan loop je weg. Dit is best lastig om te doen. Vooral wanneer je wordt uitgedaagd. Om dan te zeggen dat je het niet leuk vindt, en om weg te lopen, is vreselijk moeilijk. Toch zie ik wel dat het al zo nu en dan gebeurd. Of dat er hulp gevraagd wordt. Dat is mooi om te merken. Vandaag ging het over pesten, en het stoppen van pesten. We hebben er eerlijk met elkaar over gesproken wie er wel eens pest. En ook dat het wel leuk is om iemand zo uit te dagen dat hij woest wordt. Het is moeilijk om niet meer te pesten. We hebben met elkaar afgesproken dat we niet meer gaan uitdagen, om iemand woest te maken. Dat gaan we doen om eerder weg te lopen, hulp vragen aan de juf. En we proberen rekening te houden met die kinderen die gauw boos worden. Of door hulp te bieden aan degene die gepest wordt, door een vriendelijk woord. Zo zijn we samen bezig om kanjers te worden.
...lees meer »

 
 
16-01-2015
We hebben een intensieve, goede week gehad met elkaar. Een aantal cito's zijn al klaar. Nu alleen no g begrijpend lezen en AVI lezen, dan zit het er weer op. Gister zijn we naar de voorstelling "Alleen achter de heg" geweest. Erg indrukwekkend om een man wel negen verschillende personen te zien spelen. Vraag uw kind maar naar het verhaal dan zult u de personen voor u zien! Vandaag vroegen de kinderen zich af hoe het nu kon dat Mozes zo zwaar gestraft werd, terwijl hij maar 1 keer niet naar God had geluisterd, en het volk Israël luisterde wel vaker niet. Mozes is voorbeeld voor de Israëlieten. Als hij niet doet wat God wil, dan zal het volk ook niet goed luisteren. Zo heb ik mezelf als voorbeeld gesteld. Als ik van de kinderen verlang dat ze aardig zijn voor elkaar, en niet mogen schelden, en ik doe het zelf wel. Dan ben ik geen goed voorbeeld. Dat snapten ze goed. Het was fijn om samen te concluderen dat God niet boos bleef op Mozes, want Hij heeft Mozes zelf begraven. Zo mogen wij ook steeds om vergeving vragen, en weten dat God niet boos blijft op ons.
...lees meer »

 
 
12-01-2015
huiswerkplanning
In de bijlage zit de huiswerkplanning voor de komende drie weken. ...lees meer »

 
 
18-12-2014
Afscheid meester Bouwmeester
Deze week is de laatste week dat meester Bouwmeester voor groep 5/6 staat. De meiden van groep 6 heb ben daarom een lied voor hem gezongen en gedanst. Het lied ging over de favoriete meester van de school. En dat is hij. Ze hebben het erg goed gedaan. Meester was onder de indruk.
...lees meer »

 
 
12-12-2014
Discussiëren
Voor taal hebben we deze week met elkaar gediscussieerd. Met de stelling: je hebt hobby's voor allee n jongens en je hebt hobby's alleen voor meisje. Er waren een aantal regels waar we ons aan moesten houden. Je moet elkaar uit laten spreken, en naar elkaar luisteren. En je moet de ander de gelegenheid geven om te spreken. Dit was erg leuk en leerzaam om te doen. Er waren goede argumenten, en tegenargumenten door de kinderen bedacht. Het was een goede discussie, en er was zelfs een die een spontane samenvatting gaf van de gehouden discussie. Hij vroeg uiteindelijk wie tegen de stelling was, en we konden concluderen dat we eigenlijk allemaal wel tegen waren. De kinderen vonden het zo leuk, dat ze vroegen of we dit vaker gaan doen. Die middag was er weer een klein discussie moment, over hoe het komt dat wij nu een kerstboom in huis hebben. En vandaag hebben we gediscussieerd over de regels die God ons heeft gegeven. Dat het fijn is dat we die regels hebben, maar tegelijk is het lastig om ons aan de regels van God te houden. Zo zijn we op een leerzame, creatieve manier met taal bezig geweest.
...lees meer »

 
 
05-12-2014
Sinterklaas
Vanmorgen kwamen de kinderen enthousiast met hun gemaakte surprises de klas in. Iedereen had zijn be st gedaan, het was een kleurrijk gezicht al die surprises bij elkaar. Allemaal hebben ze gekregen wat ze graag wilden hebben. Hier een impressie.
...lees meer »

 
 
03-12-2014
Feestje in groep 5 en 6
Vanochtend hebben we een feestje gevierd in groep 5 en 6. Meester vierde zijn 34e verjaardag! Het w as een erg gezellige ochtend en wat was het mooi om te zien hoe alle kinderen zich feestelijk verkleed hadden uitgedost. Hierbij wil ik de kinderen (en ouders) hartelijk bedanken voor alle verwennerij, maar bovenal voor hun bijdrage aan een erg gezellig en geslaagd verjaardagsfeest in de klas!
...lees meer »

 
 
01-12-2014
Huiswerk- en activiteitenoverzicht groep 5 en 6
Hieronder staat weer een huiswerk- en activiteitenoverzicht klaar voor de ouders van groep 5 en 6. D it overzicht geldt voor de komende drie weken (dus tot de kerstvakantie) ...lees meer »

 
 
28-11-2014
Appeltaart bakken in groep 5 en 6
Groep 5 en 6 werkt tijdens de natuurlessen over het thema 'groente en fruit'. Deze natuurlessen word en binnen het M.I.-concept aangeboden. Bij het onderwerp 'natuur' hoort ook de Nederlandse appel (misschien wel de bekendste fruitsoort in ons land). En wie 'appels' zegt, roept natuurlijk ook 'appeltaart'! Korjan en Rik maken samen met juf van Gemeren dan ook een overheerlijke appeltaart. Het is belangrijk om precies de juiste hoeveelheden volgens recept toe te voegen. En straks..... Proeven maar!
...lees meer »

 
 
10-11-2014
Huiswerkoverzicht groep 5 & 6
Er staat weer een huiswerk- en activiteitenoverzicht van diverse zaken in de groep van en voor de le erlingen van groep 5 en 6 klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u de planning voor de komende drie weken. ...lees meer »

 
 
24-10-2014
Verjaardag
Vandaag hebben we een fijne dag gehad, met mijn verjaardag. De kinderen zagen er prachtig uit, mooi verkleed. En ik werd overladen door de kado's. Iedereen heel hartelijk bedankt daarvoor.
...lees meer »

 
 
20-10-2014
Huiswerkoverzicht groep 5 & 6
Deze week ontvangen de ouders van groep 5 en 6 weer een huiswerkoverzicht voor de kinderen. Door op onderstaand document te klikken, opent u het document. ...lees meer »

 
 
06-10-2014
Laatste week kunstproject
Deze week is de laatste week dat we met ons kunstproject bezig zijn. We hebben er hard en veel aan g ewerkt. Met veel verschillende technieken kennis gemaakt. Zoals beeldhouwen, figuurzagen, werken met karton, klei, hout. Meneer Nieuwenhuizen heeft ons geleerd over de architect Le Corbusier, en hoe we, met z'n allen van schoenendozen een flat kunnen maken. Meneer Roth heeft ons leren figuurzagen. Het was best lastig, om zonder je zaag te laten knappen, de dolfijn uit het hout te zagen. Het is een geslaagd project, waar de kinderen veel plezier aan hebben beleefd, zoals u op de foto's kunt zien.
...lees meer »

 
 
19-09-2014
Beeldhouwen
Eindelijk was het dan zover,vanmiddag! De kinderen konden niet wachten om te beginnen. Met eigen mee genomen gereedschap, door men. Roth geslepen, gingen de kinderen aan de slag om te beeldhouwen. Ik genoot ervan om de kinderen zo te zien genieten! Hier een aantal foto's. Die zeggen genoeg!
...lees meer »

 
 
16-09-2014
'Dode hoek'-les (Veilig Verkeer Nederland
Vandaag hebben de kinderen van groep 5 en 6 (en ook groep 7 en 8) een zogenaamde dode hoek-les gehad . Veilig Verkeer Nederland kwam met een grote vrachtauto langs op school om de leerlingen op een leuke manier inzichtelijk te maken wat de gevaren zijn van de 'dode hoek' rondom een vrachtauto. Het was een leerzame en leuke les. Enkele kinderen mochten ook even op de stoel van de chauffeur plaats nemen om te proeven aan de wijze waarop een vrachtwagenchauffeur het rijden op de weg beleeft en vooral welke delen rondom zo'n grote auto niet te zien zijn.
...lees meer »

 
 
12-09-2014
Huiswerkoverzicht groep 5 & 6
Voor de komende drie weken hebben we weer een huiswerkoverzicht voor de leerlingen van groep 5 en 6 klaargezet. Ditmaal staan er op de planning ook een aantal dringende verzoekjes richting ouders. We hebben in verband met ons project Kunst & Architectuur namelijk bepaalde materialen en gereedschappen nodig. We willen u vragen hier gehoor aan te geven. Door op bijgesloten document te klikken, opent u de huiswerkplanning. ...lees meer »

 
 
08-09-2014
Kanjertraining
Wie blijft wel eens nadenken over van alles en nog wat. Zelfs zoveel dat je je gedachten niet meer k an stoppen? Een aantal kinderen herkende dit wel. Dit noemen we piekeren. Je kan dit stoppen om met een ander te bespreken waar je over na denkt. Dat helpt je om je gedachten te ordenen. Hulp vragen is niet voor iedereen makkelijk, en daar kunnen we elkaar bij helpen. Het is dan wel prettig als je de ander kan vertrouwen, waardoor je eerder om hulp vraagt. Op de vraag of je te vertrouwen wilt zijn, antwoordde bijna iedereen dat ze dat wilden. Ook al is het soms moeilijk. Om elkaar te vertrouwen hebben we een vertrouwensspel met elkaar gedaan. De kringzit. Deze ging in een keer goed. Je gaat dan in een kring staan, en door langzaam te gaan zitten op de knieën van degene die achter je staat, kan je bij elkaar op schoot zitten. Zonder te vallen. Het was mooi om te zien dat iedereen te vertrouwen is.
...lees meer »

 
 
Rekenen op de tablet
Vandaag hebben de leerlingen van groep 5 en 6 voor het eerst rekenles gehad op de tablets. De Wegwij zer volgt voor deze klas een pilot met de digitale methode Pluspunt. Het was even wennen voor de kinderen, maar er werd zeer gedreven en enthousiast gewerkt. Rekenen op een tablet is erg effectief omdat er meteen terugkoppeling naar de leerling wordt gegeven op het gemaakte rekenwerk en er veel aandacht wordt gegeven aan het getalinzicht en gevoel voor grootte en hoeveelheid door het beeldende element van de opdrachten. Daarnaast is rekenen op de !Pad ook gewoon heel erg leuk!
...lees meer »

 
 
29-08-2014
MI
We zijn begonnen met het MI thema vakantie. De kinderen kunnen zo hun vakantie-ervaring uitwisselen met de anderen. En ze leren gelijk meer over het land waar ze op vakantie zijn geweest. Zoals bij elk thema werken de kinderen in groepjes samen. Het is mooi om te zien dat de kinderen van groep 6, de kinderen van groep 5 helpen bij het thema, en zo echt met elkaar samenwerken.
...lees meer »

 
 
25-08-2014
Huiswerkoverzicht groep 5 & 6
In groep 5 en 6 is het werk in de klas nu op volle toeren gekomen. Dit betekent dat er ook huiswerk voor de leerlingen mee naar huis gaat. De mate van en hoeveelheid huiswerk wordt in de komende weken nog verder opgebouwd Iedere drie weken verschijnt er een huiswerkplanning op onze website. Door op onderstaand document te klikken opent u de huiswerkplanning. ...lees meer »

 
 
03-07-2014
Afscheid nemen en opruimen
Vandaag hebben we afscheid genomen van juf van de Graaf. Zij en haar man krijgen in september een ba by. Ze werd overladen door kado's van de kinderen. Namens juf van de Graaf, heel hartelijk bedankt voor alle leuke kado's. Ook hebben we afscheid genomen van Yannick. Hij gaat, samen met zijn ouders en zusje naar Bonaire. Zoals u kunt lezen in het info stukje. Yannick genoot van de aandacht, en de kado's. Hij kreeg een zelf uitgekozen kado, en alle kinderen hebben een aandenken van zichzelf voor Yannick gemaakt. Zo kan hij aan ons terug denken. We zullen je missen Yannick! Het gaat je goed, God gaat met jou mee. Vandaag hebben we onze klas opgeruimd, alle schriften mee naar huis. En tussendoor wat gelezen, geloomd,film gekeken. Het was een gezellige dag. Morgen nog de dubbeltjesmarkt en dan is het vakantie. We wensen iedereen een goede vakantie toe!
...lees meer »

 
 
23-06-2014
Laatste weken
We naderen alweer het einde van het schooljaar. Daar horen natuurlijk een aantal leuke dingen bij. V rijdag mochten de kinderen zelf groepjes maken, bij wie ze in een groepje willen zitten, voor de laatste 2 weken. Dat ging met veel geschuif gepaard, maar iedereen heeft een plekje kunnen vinden. Zie foto. Alleen deze week een overhoring van topo en levend water, en dan is het gedaan met het huiswerk maken voor dit schooljaar. We gaan nog wel werken, maar we nemen ook de tijd om gezellige dingen te doen met elkaar. Er zijn nog een aantal kinderen die hun rapport nog niet hebben ingeleverd, we zouden ze graag deze week binnen krijgen.
...lees meer »

 
 
16-06-2014
Afsluiting thema Romeinen
Afgelopen vrijdag hebben we het thema Romeinen afgesloten met een workshop mozaïek. Dit heeft Ellen van Dijken met ons gedaan. Van haar hebben we geleerd dat de techniek van mozaïek niet door de Romeinen is bedacht,maar door de Grieken, zij waren de Romeinen voor. We hebben allemaal ons eigen tegeltje mogen maken met steentjes van natuurlijke kleuren. Iedereen mocht zelf een ontwerp maken in de stijl van de Romeinen. Deze tegeltjes worden dan gevoegd voor ons, en deze week krijgen we ze weer terug. Heel hartelijk bedankt voor het geven van deze workshop!
...lees meer »

 
 
02-06-2014
huiswerkplanning
Hier is weer de nieuwe huiswerkplanning voor de komende weken. ...lees meer »

 
 
23-05-2014
Gladiator gevecht in Colosseum
Bij het thema Romeinen is een kaart om een toneelstuk te maken van een gladiator gevecht, om te bele ven hoe het is om te vechten voor je leven in het Colosseum. Een aantal kinderen hebben dit uitgevoerd. Ze moesten rollen verdelen, tekst maken, uitzoeken welke kleren of andere attributen ze daarbij nodig hebben. Het was nog best wel lastig om samen te werken, zo dat iedereen tevreden is. Maar het resultaat was geweldig. Het toneelstuk werd buiten uitgevoerd. De toeschouwers juichten, als in de echte arena,: Vechten! Vechten! Onder het toeziend oog van Julius Caesar, die goed verzorgd werd door de hofdames, werden de gevechten uitgespeeld.
...lees meer »

 
 
19-05-2014
Thema 'Romeinen'
Groep 5 en 6 zijn vorige week met geschiedenis (volgens het concept Meervoudige Intelligentie) gesta rt met het thema 'De Romeinen'. Achterin de klas staat een mooi Colosseum van Playmobil en er wordt door sommige kinderen gerekend met Romeinse cijfers. Daarnaast wordt er door de kinderen gewerkt aan één van de zestien keuzekaarten over de Romeinse tijd. De kinderen van de klas hebben al erg veel geleerd. Op het whiteboard achterin de klas staat een 'Mindmap' over de Romeinse tijd. Een Mindmap is een soort woordweb die verdeeld is in onderwerpen en subthema's. In een Mindmap staat weergegeven welke begrippen de kinderen geleerd hebben. Door de verdeling in onderwerpen, kunnen de kinderen gemakkelijk verbanden leggen en zo de stof goed onthouden. Daarnaast is een Mindmap maken ook erg leuk en mooi om naar de kijken. Er zijn veel woorden en plaatjes te zien. De meesters en juffen hebben vorig jaar een cursus 'Mindmap tekenen' gevolgd.
...lees meer »

 
 
15-05-2014
huiswerkplanning
Hierbijj de planning van het huiswerk voor de komende weken. ...lees meer »

 
 
12-05-2014
De eerste week
De eerste week in de nieuwe school is goed afgesloten. De kinderen moesten best wennen aan een nieuw lokaal, een ander plein, andere regels. Iedereen had even moeite om zijn plek te hervatten in de groep. Maar aan het eind van de week was de rust al weer gekeerd. We hebben gewoon gewerkt, en tijd genomen om spelletjes te doen.
...lees meer »

 
 
02-05-2014
Nog ..... nachtjes!
De tafeltennistafel! Yes!

 
 
23-04-2014
Tipje van de sluier
De klas is er (bijna) klaar voor! Mooi hoor!

 
 
18-04-2014
De tafels hebben de jas al aan ...
Dinsdag is het zover..de verhuizing kan beginnen. Vanmorgen hebben meester en juffen (en vaders en meneer Roth) de laatste dingen ingepakt.
...lees meer »

 
 
17-04-2014
Laatste dag
Vandaag de laatste dag op de "oude school". Het voelde alsof het een laatste schooldag was voor de z omervakantie. We hebben tot 11:30 uur gewerkt, daarna was al het werk af, en hadden de kinderen tijd om iets voor zichzelf te doen. Alleen was er niet zoveel meer te doen,want alles zat al ingepakt in dozen. Wat kleuren, op de computer, of gewoon kletsen met elkaar. En 's middags nog een toneelstukje over vogels, een verhaal van Max Lucado voorgelezen, en buitenspelen.
...lees meer »

 
 
11-04-2014
Nieuws uit de natuur zonder digibord
Deze week zijn de digiborden uit de klas gehaald om ze in de nieuwe school weer op te hangen. We moe ten dan weer op de ouderwetse manier lesgeven, zonder leuke filmpjes. Erg jammer, maar we hebben een manier gevonden om toch nog nieuws uit de natuur te kunnen zien! Twee computers tegelijk aan zetten, en er knus omheen zitten met z'n allen! Een groter plezier kan je niet bedenken. En nog leuker is, dat nieuws uit de natuur over vogels gaat. Dat is het MI thema waar we nu over werken. Wat willen we nog meer.
...lees meer »

 
 
23-03-2014
Berichtje uit de middenbouw
De kinderen en leerkrachten uit groep 5 en 6 laten ook graag van zich horen. Ze vertellen u graag ov er hoe het gaat in hun klas. Wanneer u op de button '5/6' klikt, verzamelt u alle berichtjes uit deze klas.
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: