Contact


Heeft u een vraag, bent u benieuwd naar onze school?
Dan bent u van harte welkom op de Wegwijzer. Neem gerust vrijblijvend contact op met onze directeur, Martijn van Heerde.


GBS de Wegwijzer

Gasthuislaan 90
8331 MZ Steenwijk
tel. 0521 51 26 43
info.dewegwijzer [apenstaartje] florion.nl
www.wegwijzersteenwijk.nl

(acquisitie op basis van deze gegevens wordt niet op prijs gesteld)

 

Bekijk ook de leuke impressies van het onderwijs en diverse activiteiten van de school op Facebook
Door op onderstaande button te klikken, bezoekt u onze Facebookpagina:

                        


 

 
 
 
 
 
07-02-2018
Leerlingen enthousiast aan de slag met Streetwise
Steenwijk - Vorige week kregen de leerlingen van basisschool De Wegwijzer in Steenwijk bezoek van de ANWB om samen aan de slag te gaan met het project Streetwise. De kinderen deden enthousiast mee aan allerlei oefeningen om verkeersvaardigheden beter onder de knie te krijgen en te leren omgaan met gevaren in het verkeer. Een bijzondere ervaring voor de leerlingen van De Wegwijzer. Voor alle groepen was er een module die paste bij hun leeftijd en ontwikkelfase. De kleuters oefenden met het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en met oversteken. Groep 3 en 4 oefenden in het veilig leren oversteken. Groep 5 en 6 leerden over de remweg van een auto. De kinderen konden plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een lesauto en mochten zelf remmen. Voor groep 7 en 8 was er een uitdagend fietsparcours met moeilijke manoeuvres zoals slalommen, over schuine stukjes rijden, en met een zware rugtas op fietsen. De leerlingen hebben veel geleerd en nemen weer een stuk veiliger deel aan het verkeer. Streetwise Streetwise is een educatie programma van de ANWB over verkeersvaardigheden waarin leerlingen samen met professionele instructeurs aan de slag om, door het doen van diverse oefeningen, beter te leren omgaan met de drukte in het verkeer. Een praktisch maar vooral leuk en leerzaam programma, dat zowel scholen als ouders helpt bij het verkeersvaardig maken van kinderen.
...lees meer »

 
 
24-01-2018
Traktatie van onze juf
Vandaag kwam Wim van juf bij ons op school. We kregen een heerlijke traktatie omdat Sven is geboren!

 
 
12-01-2018
Hiep hiep hoera Sven is geboren!
Gistermiddag rond 14.00 uur is er een zoon geboren bij Mariëlle en Wim. Hij heet Sven en hij maakt h et goed. Ook met moeder Mariëlle gaat het goed! Wim en Mariëlle van harte gefeliciteerd met dit prachtige Godsgeschenk!!
...lees meer »

 
 
17-11-2017
Pakjes gevonden!
Vanmorgen zijn er op het plein 3 pakjes gevonden. Na overleg gaan we straks een schoen zetten. Hopel ijk komen dan de pakjes toch op hun bestemming,
...lees meer »

 
 
05-10-2017
bekijken
Dag van de leerkracht en werkdrukverlichting.... (aangepast)
 
 
Dag van de leerkracht en werkdrukverlichting....
Bij aankomst op school waren we aangenaam verrast door de slingers die overal hingen. Zo vrolijk! Be dankt namens het hele team! Ook kwamen 5 mensen van de opleiding voor klassenassistent onze werkdruk verlichten! Ze hebben kinderen geholpen bij taal, rekenen en mappen gevuld! Echt fantastisch!
...lees meer »

 
 
bekijken
Dag van de leerkracht en werkdrukverlichting.... (aangepast)
 
 
04-10-2017
Dierendag!
Dieren mee naar school! Ja ja. Er liep zelfs een poesje aan een riempje op het plein. En sommige le erlingen mochten hun dier in de klás! Eén dier kwam op eigen houtje, bij groep 1 en 2.
...lees meer »

 
 
03-10-2017
Romee geboren!
In het gezin van onze vorige directeur is een meisje geboren. Werner en Jessica van harte gefelicite erd met jullie dochter Romee!! Met moeder en kind is alles goed!
...lees meer »

 
 
02-10-2017
Gruffalo verklaart de Kinderboekenweek voor geopend!
Muis en Gruffalo ontmoetten de GRUFFALO. De Wegwijzer opende vanmorgen de Christelijke Kinderboeke nweek met het voorlezen en spelen van De Gruffalo. Het was een grappige voorstelling. De boodschap: je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je!
...lees meer »

 
 
12-09-2017
info avond nieuwe- en kleuterouders....
Welkom!!

 
 
31-08-2017
Maandag 4 september weer naar school!
Welkom!!

 
 
18-07-2017
Hoera Saar geboren!!
Gistermiddag is de dochter van onze juf Sharon en haar man Jeroen geboren! Alles goed!! Dankbaar en blij zijn wij met hen!!
...lees meer »

 
 
21-04-2017
Koningsspelen
Een heel gezellige dag!

 
 
21-03-2017
Paasviering op donderdag 13 april
Op donderdag 13 april staan we stil bij en vieren we de opstanding van onze Heiland, Jezus Christus. Dit vindt plaats in de grote zaal van ons schoolgebouw. De Paasviering start om 08.30 uur. Na afloop van de viering is er een inloopmoment met koffie en thee in school. Ouders en belangstellenden kunnen dan het gemaakte en geleerde werk van ons project Wonderlijk Gemaakt bekijken. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
08-03-2017
Biddag 2017
Vandaag biddag, waar bidden we voor? We hoorden deze week bijbelvertellingen waar het bidden centr aal staat. Het benoemen waar je voor wilt bidden is zeer divers! Mooi om te zien dat ook de allerjongsten al weten waar ze voor willen bidden. We kregen allemaal een aantal zonnebloemzaadjes mee naar huis. Hoe groot zouden de zonnebloemen worden? Wie weet hoe groot ze worden!! Maak een foto van je bloem in de zomervakantie!
...lees meer »

 
 
13-01-2017
Open Dag De Wegwijzer
Op dinsdag 14 februari opent onze school weer haar deuren. Tijdens een Open Dag kunnen schoolzoekend e ouders en andere belangstellenden het onderwijs op De Wegwijzer komen beleven. Voor de kinderen zijn er een aantal leuke activiteiten en ouders ontvangen een welkomstmap en presentatie over en rondleiding door de school. Onze deuren staan voor u open van 09.00 tot 15.00 uur en 's avonds van 19.00 - 20.30 uur. U bent van harte welkom! ...lees meer »

 
 
09-12-2016
Doe mee met: Heel de Wegwijzer bakt!!

 
 
05-12-2016
Sinterklaasfeest op De Wegwijzer
Vanochtend is ook onze school bezocht door Sinterklaas. Na een feestelijk onthaal, hebben alle groep en de sint een bezoekje gebracht in het speellokaal vna onze school. En dat was best een beetje spannend... voor oud en jong! In groep 5 t/m 8 hebben de kinderen surprises en gedichten voor elkaar gemaakt. Het was een smikkelend en gezellig feest. Tot volgend jaar Sinterklaas!
...lees meer »

 
 
25-11-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Deze kunt u vinden door in te loggen op het zogenoemde o uderportaal, onder het tabblad 'ouders'. Wanneer u bent ingelogd verschijnt in het menu de optie 'informatie voor ouder'. Daar kunt u onze nieuwsbrief vinden. Een inlogcode kunt u opvragen bij de directie van de school. Veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
11-11-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Deze is geplaatst in ons ouderportaal. U bezoekt het oud erportaal door in te loggen op onze website en te klikken op het tabblad 'ouders'. Daar staat onze nieuwsbrief weergegeven onder het kopje 'Informatie voor ouders'. Heeft u nog geen wachtwoord, dan kunt u deze opvragen bij de directie van onze school. We wensen u veel leesplezier
...lees meer »

 
 
10-11-2016
Jumbo spaaractie
Wekenlang is gespaard met de actie van de Jumbo voor speelmaterialen voor onze school. En wat zijn e r veel bonnetjes ingeleverd! Vandaag kregen we de cheque uitgereikt van de Jumbo met daarop het mooie bedrag van 381 euro! Dankzij Nienke de Bruijn zijn alle codes van de bonnetjes keurig ingevoerd op de site. Wat een enorm werk was dat!! We willen haar dan ook van harte bedanken voor alle moeite die zij voor ons heeft gedaan. Ze was er zelf niet bij, maar misschien heeft ze het daverende applaus wat wij haar gegeven hebben toch nog gehoord.. Onder een scheurend motorgeluid kwamen coureur Bas van de Wetering en Ruben de Jong als echte Max Verstappens aangeracet om de cheque in ontvangst te nemen van de directeur van de Jumbo. Met dit mooie bedrag mogen we nu mooie spelmaterialen gaan aanschaffen waar we met z'n allen voor hebben gespaard. Vaders en moeders en gemeenteleden: Hartelijk bedankt!! We zijn er erg blij mee!!
...lees meer »

 
 
03-11-2016
Afsluiting Schoolwaarde 'Weerbaarheid'
Morgenochtend (4 november) wordt onze schoolwaarde Weerbaarheid samen met ouders en leelringen afges loten. Groep 7 en 8 geven inhoud aan deze afsluiting en laten zien in welke vorm zij zich in de eerste maanden van dit schooljaar hebben beziggehouden met deze Schoolwaarde. Daarbij wordt ook de komende Schoolwaarde 'Gehoord & Gezien' onthuld, de aanloop naar Kerst. De ochtend start om half negen en u bent als ouder of belangstellende van harte welkom!
...lees meer »

 
 
13-10-2016
Opa's en Oma's in de school
Vanmorgen mochten we heel veel opa's en oma's begroeten bij ons op school. Ieder jaar is het weer ee n feestje om iedereen welkom te heten. Het lijkt alsof er ieder jaar meer opa's en oma's bijkomen! Als leerkrachten vinden we het mooi om te zien, hoeveel grootouders de moeite nemen en tijd vinden om bij hun kleinkinderen in de klas te kijken. We kijken terug op een hele mooie en gezellige morgen en zeggen met veel plezier: 'Bedankt voor uw komst en alvast tot volgend jaar'.
...lees meer »

 
 
03-10-2016
Opening 'Kinderboekenweek'
We hebben de Kinderboekenweek feestelijk geopend door een heuse rollatorrace! De oudste en jongste l eerkracht, namen het tegen elkaar op. Alle leerlingen mochten als opa of oma verkleed, om het thema 'voor altijd jong' in te luiden!
...lees meer »

 
 
13-09-2016
Verkeersles
Vanmiddag hebben we met groep 5/6 en 7/8 de 'dode hoek' les gehad. Het was een leerzame middag, waar bij we hebben ontdekt hoe lastig het is voor vrachtwagenchauffeurs om goed overzicht te houden van al het omringende verkeer. Het advies wat we meekregen was: 'Blijf op veilige afstand in de buurt van vrachtwagens'. Op de foto's een mooie impressie van deze interessante middag.
...lees meer »

 
 
09-09-2016
Opa en Oma Kijkdag
Op donderdag 13 oktober wordt er weer een Opa en Oma Kijkdag gehouden bij ons school. Grootouders zi jn die dag welkom om het onderwijs van hun kleinkinderen mee te beleven. De kinderen werken in de weken rond deze kijkdag over het thema van de Kinderboekenweek. Dit heeft 'Opa en Oma's tijd, voor altijd jong!' In de bijlage een uitnodiging voor deze dag.
...lees meer »

 
 
Ouderavond Media Wijsheid
Op dinsdag 4 oktober wordt er een ouderavond gehouden bij ons op school. Het onderwerp is Media Wijs heid. Tijdens deze avond willen we met ouders in gesprek over het gebruik van (moderne) media, het game-gedrag en internetgebruik bij kinderen in de basisschoolleeftijd. De avond start om 20.00 uur. U bent van harte welkom. In de bijlage treft u verdere informatie.
...lees meer »

 
 
30-06-2016
Afscheid TSO-coördinator
Aan het begin van de middag vooraf aan de TSO hebben we met elkaar afscheid genomen van Ellen van Di jken als TSO-coördinator. Na 7 jaar is het tijd om het stokje door te geven. In een versierde hal met allemaal slingers van boterhammen met lieve teksten is Ellen bedankt. We hebben met elkaar een groot applaus gegeven en natuurlijk een toepasselijk cadeautje. Na het eten was er voor iedereen een lekker schep ijsje, uit een echte ijscokar. Dankzij Friso en Yvonne die het ijs als volleerd ijscoman en vrouw opschepten. We willen iedereen bedanken die mee heeft geholpen om dit verrassings afscheid tot een succes te maken. Daarnaast wensen we Jenny veel succes met het overnemen van de taak als TSO coördinator.
...lees meer »

 
 
09-06-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door in te loggen op het ouderportaal, treft u de nieuws brief onder het tabblad 'ouders'. We wensen u veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
27-05-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door in te loggen op het ouderportaal, treft u de nieuws brief onder het tabblad 'ouders'. We wensen u veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
25-05-2016
Voorjaarsmarkt/kleedjesmarkt Zuidwester
Vorige week heeft u een mail gekregen over de uitnodiging voor de Voorjaarsmarkt/kleedjesmarkt. In d eze uitnodiging stond dat de kleedjesmarkt om 9.30 uur begint. De kinderen mogen alleen al vanaf 9.00 uur hun spullen klaar zetten. In de Steenwijkerland expres staat hierover ook een bericht. Deze is toegevoegd als bijlage. We hopen u/jullie zaterdag te kunnen begroeten.
...lees meer »

 
 
12-05-2016
Pinksterviering
Vanmorgen hebben we met elkaar, van een prachtige Pinksterviering kunnen genieten. De viering stond onder leiding van leerlingen van groep 7 en 8 die daar de verantwoording voor hadden. Alle klassen hebben erg hun best gedaan om hun talenten te laten zien. Zo had groep 1-2 een stoere rap gemaakt over het Pinksterfeest met muziekinstrumenten en vlammen op hun hoofd. Groep 3-4 had mooie schilderijen gemaakt met afbeeldingen van het Pinksterfeest, deze werd gevolgd door een mooi lied. Groep 5-6 liet een toneelstuk zien over de gaven van de Geest, bedacht door juf v.d. Velde. Het toneelstuk werd toepasselijk afgesloten met het lied: 'Liefde, blijdschap, vreugde'. De leerlingen van groep 7-8 hebben met elkaar een lege stopmotion filmpje gemaakt over Pinksteren. (deze is nog te vinden op youtube onder stopmotion Pinksteren) ook groep 7-8 sloot af met een lied, een Engelstalig lied van Brett Younker: Burning in my soul. Alles bij elkaar was het een mooi geheel en hebben we met elkaar, echt kunnen stilstaan bij het Feest van de Geest. We willen iedereen bedanken die zich op wat voor manier heeft ingezet voor deze Pinksterviering. Ook de ouders en grootouders die in grote getale aanwezig waren. We wensen iedereen fijne Pinksterdagen toe.
...lees meer »

 
 
10-05-2016
Ouderavond Leren in Beeld
Op dinsdag 17 mei wordt er een ouderavond gehouden op onze school. Deze ouderavond staat geheel in h et teken van Leren in Beeld. Leren in Beeld is een video-interactie-traject waarmee het eigenaarschap van de leerlingen voor hun eigen werk wordt bevorderd en er wordt ingezoomd op de instructie en het didactisch handelen van de leerkrachten in de klas. Tijdens deze avond worden er filmbeelden vanuit alle groepen getoond en worden de bevindingen en vorderingen van Leren in Beeld op interactieve wijze gedeeld met ouders en belangstellenden. De avond start om 20.00 uur en vanaf 19.45 is er inloop met koffie/thee. Bent u geen ouder op onze school, maar wel geïnteresseerd, dan bent u ook van harte welkom op deze avond!
...lees meer »

 
 
Pinksterviering: "Viert u met ons mee?!"
Op donderdag 12 mei wordt er een Pinksterviering gehouden met door de leerlingen van onze school. Sa men willen we stilstaan, maar vooral zingen en prijzen over het Feest van de Geest. U bent als ouder of belangstellende van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. We starten om 08.30 uur (meteen bij aanvang van de school) in de grote zaal van ons schoolgebouw. "Viert u met ons mee?!"
...lees meer »

 
 
22-04-2016
Heerlijk Koningsontbijt en geslaagde Koningspelen
Vanochtend hebben de leerlingen heerlijk gesmuld van het Koningsontbijt. Samen met de kinderen van d e Samensprong werd dit in de grote zaal van ons schoolgebouw gehouden. Aansluitend werd de dag officieel ingeluid met het Koningslied en de bijbehorende dans. De rest van de ochtend werden rondom de school de Koningsspelen gehouden. En... aan het eind van de ochtend worden de sporters (in de bovenbouw) nog beloond voor hun harde werken. En wel met pannenkoeken! Voor de jongere kinderen begint om 12 uur de meivakantie. Voor meer foto's: zie onze Facebook-pagina
...lees meer »

 
 
18-04-2016
Ouderavond Leren in Beeld
Op dinsdag 17 mei (om 20.00 uur) wordt er een ouderavond op onze school gehouden over Leren in Beeld . Tijdens deze avond worden er filmbeelden uit alle groepen getoond en wordt u op interactieve wijze meegenomen in de voortgang en opbrengsten van het Leren in Beeld-traject, welke we de afgelopen drie jaar op onze school hebben gelopen. Bent u geen ouder op De Wegwijzer, maar wel geïnteresseerd in deze avond, ook dan bent u van harte welkom op deze ouderavond. We ontmoeten u graag op dinsdag 17 mei!
...lees meer »

 
 
31-03-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Deze staat weergegeven achter het beveiligd gebied. Dit beveiligd gebied, bezoekt u door in te loggen op onze website (rechts bovenin de pagina) en vervolgens te klikken op het tabblad 'ouders'. Heeft u nog geen inlogcode?, dan kunt u deze opvragen bij de directie van de school. We wensen u veel leesplezier.
...lees meer »

 
 
23-03-2016
Op weg naar Pasen
Van elk verhaal een attribuut. De thematafel ziet er al heel mooi uit.

 
 
21-03-2016
Informatieavond De Wegwijzer gaat niet door!
De informatieavond op De Wegwijzer vanavond gaat niet door. Door te weinig opgave is er voor geko zen om deze avond op een ander tijdstip opnieuw in te plannen. Zodra hiervoor een datum is vastgesteld, worden de ouders hierover geïnformeerd.
...lees meer »

 
 
18-03-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door in te loggen op het beveiligde gebi ed van onze website, kunt u de nieuwsbrief vinden onder het tabblad 'ouders'. Heeft u nog geen inlogcode?, dan kunt u deze aanvragen bij de directie van de school. We wensen u veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
16-03-2016
Geslaagde Opa en Oma Kijkochtend
Vanochtend hebben de opa's en oma's van leerlingen van onze school een ochtend lang het onderwijs an no 2016 meebeleefd met hun kleinkind(eren). In alle groepen konden de lessen worden bijgewoond, maar er werd ook meegewerkt, -gepraat en -geluisterd bij de opdrachten die moesten worden gemaakt in de klas. Daarnaast werd ook de verbredingsgroep bezocht. Volgens de meeste grootouders was het onderwijs behoorlijk veranderd, vergeleken met de tijd dat zij schoolgaand waren. Oud en jong hebben zichtbaar genoten van een leuke en leerzame ochtend. Voor een impressie van deze ochtend, zijn er een aantal foto's bijgevoegd bij dit bericht. Daarnaast kunt u op de Facebook-pagina van onze school ook een fotoverslag van deze ochtend terugvinden.
...lees meer »

 
 
14-03-2016
Informatieavond voor nieuwe ouders
Op maandag 21 maart wordt er op onze basisschool een informatieavond gehouden. Tijdens deze avond w ordt er informatie gegeven aan ouders die hun zoon of dochter hebben aangemeld op onze school, of nog voor de schoolkeuze van hun kind staan. Er wordt een impressie gegeven vanuit de kleutergroep en de directeur presenteert de school en het onderwijs. De avond start om 19.45 uur en duurt ongeveer een uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie voor u klaar. U bent van harte welkom op De Wegwijzer!
...lees meer »

 
 
11-03-2016
Paastafel
In de hal van de school staat een kast waarop we het thema vaak uitbeelden. Dit keer een tafel voor Pasen. Er staat een wit kruis met daaraan een sliert rood crepepapier. Dit verbeeld het lijden van Jezus. OOk staat er een schilderij met daarop een kruis en een man die zijn handen naar de hemel heft. We hebben besproken met de kinderen dat deze man blij is met het offer van de Here Jezus. Op de kast is steentjes papier geplakt, dit is de weg die Jezus moest gaan. Op de weg ligt een rode loper. Dit omdat Jezus onze Koning is. Komende week beginnen de Paasvertellingen. Bij elk verhaal hoort een attribuut. Deze leggen we dan op de rode loper. Kom maar eens kijken!!
...lees meer »

 
 
19-02-2016
Afsluiting thema 'Verwondering'
Vandaag werd de schoolwaarde 'Verwondering' samen met ouders en leerlingen van onze school afgeslote n. In de afgelopen periode hebben we in alle groepen stilgestaan bij dit thema. We mogen verwonderd zijn om het grote geschenk dat onze Schepper naar de aarde heeft gezonden, namelijk zijn eigen Zoon. Daarnaast zijn we verwonderd over de schoonheid in de schepping en hoe mooi en verschillend God mensen heeft gemaakt. De leerlingen van groep 3 en 4 lieten vanochtend in een filmpje zien waar zij verwonderd over zijn en zij zongen het lied 'God is een Kunstenaar'. Daarnaast werd de banner met de volgende schoolwaarde onthuld. Dit het de waarde 'Goed doen'. Deze schoolwaarde staat centraal rondom Pasen.
...lees meer »

 
 
17-02-2016
Open Dag De Wegwijzer
Op vrijdag 26 februari opent onze school haar deuren voor geïnteresseerde ouders en belangstellenden . Tijdens deze open dag hebben schoolzoekende ouders de mogelijkheid om onze school eens van binnen te bekijken en onze school in bedrijf te zien. De directeur is er om vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn er ouders (schoolraadleden) aanwezig om het een en ander over de school te vertellen.
...lees meer »

 
 
11-02-2016
Posteractie Open Dag De Wegwijzer
Op vrijdag 26 februari hebben we een open dag op onze school. Hieraan geven we op ludieke wijze aand acht met een posteractie. Vandaag heeft van ieder gezin het oudste kind een poster meegekregen naar huis met de bedoeling deze thuis voor het raam op te hangen. Vanaf maandag grabbelen we iedere dag een gezin uit de ton en daar rijden we die dag langs. Hangt de poster zichtbaar voor het raam? Dan leveren we die dag een lekkere slagroomtaart af. Maar hangt de poster er niet, dan hebben de meesters en juffen die dag iets lekkers om van te smullen. De posteractie start maandag 15 februari en duurt tot de open dag. Tien dagen lang maakt elk gezin iedere dag weer kans op deze overheerlijke slagroomtaart. ...En nu maar hopen dat er wordt aangebeld vanaf volgende week...!
...lees meer »

 
 
Open Dag De Wegwijzer
Op vrijdag 26 februari openen we onze deuren voor het publiek. Tijdens deze open dag krijgen 'school zoekende' ouders en andere belangstellende de gelegenheid om een kijkje in onze school te nemen en de klassen in bedrijf te zien. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
Niet echt Valentijn, wel echt waardering!
Vandaag zijn alle medewerkers van onze school in het zonnetje gezet met een fleurig bosje tulpen. Di t weekend is het Valentijnsdag en een beetje afgeleid van die gelegenheid willen we ook onze hard werkende leerkrachten en het ondersteunende personeel waarderen voor hun dagelijkse inzet voor de leerlingen. Dus niet echt Valentijn, wel echt waardering!
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door in te loggen op onze website, kunt u de nieuwsbrief vinden achter het ouderportaal. Een inlogcode kunt u opvragen bij de directie van de school. We wensen u veel leesplezier!
...lees meer »

 
 
29-01-2016
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. U kunt de nieuwsbrief vinden op het beveiligd gebied van onze website. Hiervoor dient u echter in te loggen op website. Een inlogcode kunt u opvragen bij de directie van school. Wanneer u bent ingelogd, klikt u op het tabblad 'ouders'. Daarna kiest u voor 'informatie voor ouders' en kunt u de nieuwsbrief openen.
...lees meer »

 
 
22-01-2016
Geslaagde M.I.-Etalage Avond
Afgelopen donderdagavond werd er op onze school weer een zogenoemde M.I.-Etelage Avond gehouden, waa rmee het onderwijs volgens het concept van de Meervoudige Intelligentie (M.I.). werd geëtaleerd. De leerlingen van alle groepen bezochten onze school om hun ouders, broertjes en zusjes of andere belangstellenden het gemaakte en geleerde werk van de M.I.-thema's te presenteren. Er werd in de verschillende groepen thematisch gewerkt voor een periode van 3 weken. Onder andere de onderwerpen 'De tijd' en 'Mijn lijf' kwamen aan de orden in de jongste groepen. Vanaf groep 5 werden de thema's 'Nederland Vakantieland' en 'Oriëntal Azië & Oceanië' behandeld en uitgewerkt. Basisschool de Wegwijzer voert het thematisch en adaptieve onderwijs van de Meervoudige Intelligenties uit volgens het concept en de richtlijnen van 'VierKeerWijzer' (Klassenadvies). Bijgesloten bij dit bericht treft een paar foto's ter impressie van deze gezellige en leerzame avond.
...lees meer »

 
 
18-01-2016
OPEN DAG De Wegwijzer
Op vrijdag 26 februari opent onze school haar deuren voor toekomstige ouders en belangstellenden. Va n 09.00 - 16.00 uur staat de koffie/thee voor u klaar. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
We zijn een Erkend Leerbedrijf
Sinds dit schooljaar is De Wegwijzer een officiële Opleidingsschool voor studenten van de Lerarenopl eiding. Dit betekent dat onze medewerkers hiervoor zijn toegerust als werkplekcoach. Maar naast de aanwezigheid van studenten van de Lerarenopleiding, bieden we ook MBO-studenten van de opleiding voor Onderwijsassistent en stageplaats. Sinds vandaag zijn we hiervoor officieel gecertificeerd als Erkend Leerbedrijf.
...lees meer »

 
 
13-01-2016
Nieuwsbrief Missie Bonaire
Onze school heeft zich verbonden aan de familie v.d. Mark, die zich met Missie Bonaire inzetten in d e Christelijke verslavingszorg op Bonaire. Door middel van de nieuwsbrief willen we als school u als ouder of als belangstellende op de hoogte houden van hun werk en verblijf. Door op onderstaand document te klikken opent u de nieuwsbrief van Missie Bonaire. ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Voortaan kunt u de nieuwsbrief vinden op het beveiligd g ebied. Hiervoor dient u echter in te loggen op website. Een inlogcode kunt u opvragen bij de directie van school. Wanneer u bent ingelogd, klikt u op het tabblad 'ouders'. Daarna kiest u voor 'informatie voor ouders' en kunt u de nieuwsbrief openen.
...lees meer »

 
 
12-01-2016
Schoonmaak toppers
Vanavond zijn er vaders en moeders, hard aan het werk geweest om de school weer lekker schoon te mak en. Wat is het fijn dat we kunnen rekenen op de inzet van zoveel ouders! We kunnen woensdagmorgen allemaal genieten van een mooi fris schoolgebouw. Bedankt voor alle inzet.
...lees meer »

 
 
17-12-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u onze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Kerst: Feest van het Licht
Volgende week vieren we kerstfeest. Dan prijzen en danken we onze grote God voor zijn menswording en komst naar deze aarde. Om weer licht te brengen bij de mensheid en hen te redden die zich willen overgeven aan Gods genade. Dat betekent echt feest! Ook op onze basisschool staan we hier, deze week alvast, bij stil in viering en overdenkingen.
...lees meer »

 
 
16-12-2015
Kerstcrea morgen
Vanmorgen hebben we met z'n allen weer ontzettend genoten van de kerstcrea. We begonnen om half 9 ro nd de vuurkorven op het plein, met bidden en het zingen van mooie kerstliederen. De OC had alles met hulp van andere ouders goed uitgedacht en voorbereid. Het blijft toch bijzonder dat dit ieder jaar weer mogelijk is, dank voor alle hulp! De werkjes waren ook dit jaar weer erg leuk en uitdagend. De leerlingen van zowel de onder- als bovenbouw hebben prachtige kerststerren, kerststalletjes, kerstballen en kerstbomen gemaakt. De foto's spreken voor zich...
...lees meer »

 
 
04-12-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Schoonmaakavond (5 januari 2016)
Op 5 januari staat er weer een schoonmaakavond ingepland op onze school. Deze avond betreft één van de twee jaarlijkse schoonmaakavonden op De Wegwijzer. De ouders van de school hebben in de afgelopen week een rooster voor beide avonden ontvangen. Mocht u via de website willen zien, wanneer u als ouder wordt verwacht, dan kunt u ons ouderportaal (onder het tabblad 'ouders') bezoeken. U dient dan wel te zijn ingelogd op onze website.
...lees meer »

 
 
10-11-2015
Nieuwsbrief Missie Bonaire
Er is weer een nieuwsbrief van Missie Bonaire verschenen. Om u doorgaand te blijven informeren over het 'goede doel', waaraan wij ons als school hebben verbonden, treft u bijgesloten bij dit bericht deze nieuwsbrief. ...lees meer »

 
 
09-11-2015
Edukans Schoenmaatjes
Aan alle ouders van De Wegwijzer, Twee weken geleden hebt u een brief gekregen over de actie van Edukans: Schoenmaatjes. De kinderen hebben hiervoor een folder meegekregen naar huis. Graag brengen wij deze actie nogmaals onder uw aandacht. Het is mooi dat wij mogen en kunnen delen en daarmee van betekenis kunnen zijn voor onze naasten. Op onderstaande site kunt u filmpjes downloaden en met uw kind bekijken hoe blij de kinderen zijn met een schoenendoos: http://schoenmaatjes.edukans.nl/uitdeellanden/schoenmaatjes-ghana/ Laat u inspireren en vul een mooie doos! Namens het team, Frederieke Rommelaar
...lees meer »

 
 
08-11-2015
Mindmap Meervoudige Intelligentie
Deze Mindmap illustreert op leuke wijze het gedachtengoed achter Meervoudige Intelligentie. Het onde rwijsconcept 'van de toekomst', van waaruit ook onze school haar onderwijs vormgeeft. Tijdens de wereldoriënterende vakken spreken wij onze leerlingen aan op hun eigen en verschillende knappe kant. Daarnaast heeft het elkaar versterken vanuit je talent hierin ook een nadrukkelijke plek. Het bijgevoegde model laat Meervoudige Intelligentie zien volgens VierKeerWijzer.
...lees meer »

 
 
05-11-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op bijgesloten document te klikken, opent u onze ni euwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
16-10-2015
Afsluiting Kinderboekenweek op de Wegwijzer
In de afgelopen weken hebben de leerlingen van De Wegwijzer gewerkt, geleerd en vooral veel gelezen over het thema van de Kinderboekenweek. Het thema ‘…Raar maar waar…’ ging over natuur, wetenschap en techniek en de leerlingen hebben op allerlei manieren kennis gemaakt met het doen van proefjes, het berekenen van de zwaartekracht of gewoon door lekker te lezen over verstrooide professors. Op vrijdag 16 oktober om 11.00 uur is het Kinderboekenthema, samen met alle gebruikers van multifunctioneel centrum De Zuidwester feestelijk afgesloten. Deze feestelijke activiteit werd ingeleid met een zogenaamde ‘lijf-licht-show’. In een pikdonkere grote zaal in De Zuidwester werden de leerlingen verrast met lichtgevende dansende armen en benen op het podium. Aansluitend werd door alle kinderen op volle borst meegezongen met het Kinderboekenlied. Door het hele gebouw heen waren er een aantal activiteiten georganiseerd en kon jong en oud kennismaken met de wetenschap en techniek. In de klaslokalen kon het gemaakte werk van de leerlingen worden bewonderd. Rode draad in het hele gebouw was de 2e hands Kinderboekenmarkt, waarbij de leerlingen hun meegebrachte boeken in de klassenkraam konden verkopen. Ook boekhandel Goedhart was vertegenwoordigd met een stand met leuke kinderboeken. Naast de beide basisscholen, waren ook de peuterspeelzaal en kinderopvang van vertegenwoordigd met een mooie boekenkraam. Voor de ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden werd er koffie of thee met een lekkernij geserveerd in wijkcentrum de Korf. Ter illustratie treft u een aantal foto's bij dit bericht.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op bijgesloten document te klikken, opent u onze ni euwsbrief. We wensen u veel veelplezier! ...lees meer »

 
 
12-10-2015
Opening kinderboekenweek!
Vanmorgen hebben we met een spectaculaire proef de Kinderboekenweek geopend! De professoren en labor anten van groep 7/8 hebben een mooie colafontein laten zien! De Kinderboekenweek kan beginnen...
...lees meer »

 
 
05-10-2015
Informatiebrief Kinderboekenweek De Wegwijzer
Op vrijdag 16 oktober wordt de Kinderboekenweek met alle gebruikers van MFC De Zuidwester feestelijk afgesloten. Hiervoor is jong en oud van harte welkom! Bijgesloten bij dit bericht treft u een informatiebrief over de invulling en het afsluitende feest van de Kinderboekenweek op onze school. Deze brief is bestemd voor de ouders van onze leerlingen. ...lees meer »

 
 
Dag van de Leerkracht
Vandaag was het de dag van de leerkracht. Ook op onze school is daaraan niet stilzwijgend voorbij ge gaan. Alle medewerkers troffen een kleine attentie als dank en waardering voor hun dagelijkse inzet. Tijdens de middagpauze werd het team verrast met een overheerlijke lunch, samengesteld door de ouders van de schoolraad. De broodjes en soep hebben heerlijk gesmaakt. Bedankt aan de ouders voor deze lekkere verassing.
...lees meer »

 
 
01-10-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op bijgesloten document te klikken, opent u onze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
28-09-2015
Afsluiting Kinderboekenthema
De Kinderboekenmaand is nog maar net begonnen en nu wordt er al een uitnodiging op onze website gepl aatst voor de afsluiting op 16 oktober. Toch willen we u graag alvast informeren over deze feestelijke afsluiting. Samen met alle gebruikers van ons gebouw (MFC De Zuidwester) sluiten we het thema van de kinderboekenmaand/-week af met een gezellige kinderboekenmarkt. Daarnaast is voor alle bezoekers de gelegenheid om het gemaakte en geleerde werk van de kinderen te bekijken. Bijgesloten treft u de uitnodiging met daarop de aanvangstijden en aanvullende informatie. We ontmoeten u graag op 16 oktober! ...lees meer »

 
 
18-09-2015
Spullen inzamelingsactie naar Drachten
Na een kleine week, hebben we samen flink wat kunnen inzamelen voor de bootvluchtelingen. Bijzonder wat in zo'n korte tijd nog verzameld kan worden. We hadden twee kofferbakken vol met dekens, slaapzakken, matjes en buggy's. Er mochten vanmorgen 4 leerlingen mee om alles weg te brengen naar Drachten. Daar werden ze opgewacht door een meneer van Dorcas Hulp Nederland. Deze gaf een hele rondleiding en liet zien waar en hoe ze alles verzamelden. De kinderen waren zichtbaar onder de indruk. Aankomende dinsdag vertrekt een vrachtwagen, die langs alle depots in Nederland gaat om de spullen vervolgens naar Griekenland te brengen. Enthousiast kwamen de leerlingen weer terug op school en konden ze hun verhaal in de klas doen. We zijn blij en dankbaar dat wij samen als school iets kleins kunnen betekenen voor onze naasten.
...lees meer »

 
 
17-09-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van De Wegwijzer voor u klaar. Door op het bijgesloten document te kli kken, opent u de nieuwsbrief van onze school. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
15-09-2015
Inzamelingsactie Vluchtelingen in Europa
De beelden van de ontstane vluchtelingenstroom in Europa komen via allerlei media bij ons binnen. De voornamelijk Syrische vluchtelingen, die huis en haard verlaten en op de vlucht slaan voor de oorlog en terreur in hun eigen land, zoeken een veilig heen in Europa. Ook op onze school dringen deze beelden binnen. Het gesprek in de klas gaat dan ook vaak over dit onderwerp. Nu zijn we een school waar we iedere dag in de voetsporen van onze Heiland, Jezus Christus, willen wandelen. Dit betekent dat we onze ogen niet kunnen en willen sluiten voor deze vaak onmenselijke toestanden in ons werelddeel of in ons eigen land. We willen onze naaste - want dat zijn ook deze ontheemden - tegemoettreden door hen te helpen. Ook willen we hiermee richting en met de leerlingen betekenis geven aan wat het wandelen in Jezus voetsporen voor ons iedere dag inhoud. Daarom is er deze week een inzamelingsactie op touw gezet. Twee betrokken ouders op onze school coördineren een inzameling van dekens, slaapzakken, buggy's en zelfs tentjes. Tot aanstaande donderdag kunnen de spullen worden ingeleverd. Vrijdag 18 september worden de ingezamelde spullen samen met een aantal leerlingen naar een inleverpunt in Drachten gebracht. Ter info is er een informatiebrief bij dit bericht geplaatst. Hier kunt u lezen wat de actie precies inhoud en aan welke stichting wij als school bijdragen. We hopen en rekenen op een mooie opbrengst! ...lees meer »

 
 
09-09-2015
Houd je mond gezond!!
Dinsdagmiddag is de tandartsassistente van praktijk Muller uit Zwartsluis bij ons in de groepen gewe est. In elke groep een gesprek en voorlichting over je tanden en kiezen en een gezonde mond! Leuke voorbeelden en proefjes! Oogvormige elk kind een nieuwe tandenborstel en tandpasta.
...lees meer »

 
 
08-09-2015
Nieuwsbrief Missie Bonaire
Onze basisschool heeft zich verbonden aan Missie Bonaire. Door middel van verschillende acties en sp onsoractiviteiten willen we ieder jaar geld binnenhalen voor de familie v.d. Mark, die zich op Bonaire inzet in de opvang van verslaafden en armen. Door middel van een nieuwsbrief worden de ouders en leerlingen een aantal keer per jaar op de hoogte gehouden van de gang van zaken rondom Missie Bonaire. Door op onderstaand document te klikken, opent u de laatste nieuwsbrief. ...lees meer »

 
 
07-09-2015
Opgave activiteiten schooljaar!
De vakantie ligt al weer een paar weken achter ons, dus zijn wij als oudercommissie ook weer van sta rt gegaan. Door het jaar heen zijn er een vast aantal activiteiten die door de o.c. worden georganiseerd of ondersteund. Dit kunnen wij niet alleen, dus willen wij ook dit schooljaar weer een beroep doen op u als ouders. In het halletje bij de personeelskamer hangen twee lijsten waar u zich kunt opgeven voor een of meerdere activiteiten. Wanneer u zich opgeeft, bent u mede verantwoordelijk voor de organisatie en het voorbereiden en klaarzetten van die activiteit. Wanneer wij voor de dag zelf nog ouders nodig hebben, om bijvoorbeeld een groepje te begeleiden, dan komt daar een aparte oproep voor. Ook zal er regelmatig een oproep komen voor materialen of voor ouders die iets willen bakken. Dan nog even dit. Aan het einde van dit schooljaar treedt een lid van de oudercommissie af. Aan het eind van volgend schooljaar treden er drie o.c. leden af. Daarom zijn wij voor dit jaar al op zoek naar twee nieuwe leden. Zij kunnen dan alvast met de ervaren leden meedraaien. Dus lijkt het u leuk of wilt u eerst meer weten? Laat het dan aan ons weten. Bedenk wel, zonder een goed bemande oudercommissie kunnen wij niet al die leuke activiteiten voor de kinderen organiseren. Zonder o.c. geen kerst crea, koningsspelen enz. Wij hopen op een goed en gezellig schooljaar! Hartelijk groeten van de oudercommissie
...lees meer »

 
 
03-09-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op bijgevoegd document te klikken, opent u de nieuw sbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
20-08-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken opent u de nieuw sbrief. We wensen u weer veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
18-08-2015
Lijst met liederen en gezangen
Voor het komende schooljaar staat er weer een lijst met liederen en gezangen voor u klaar. Iedere we ek wordt er in alle groepen een lied aangeleerd dat gekoppeld is aan de bijbelvertellingen, een bijzonder thema of de christelijke feestdagen. Deze liedlijst is ook de vinden onder het tabblad 'de school' ...lees meer »

 
 
11-08-2015
(extra) Nieuwsbrief De Wegwijzer
Aanstaande maandag opent ook onze school weer haar deuren voor de leerlingen en ouders. Na een perio de van uitrusten en genieten, mogen we weer met nieuwe energie starten met het nieuwe cursusjaar. We willen het nieuwe schooljaar graag met de leerlingen en ouders, maar ook samen met onze Schepper starten. Voor de jaaropening bent u vanaf 08.25 uur van harte uitgenodigd! Daarnaast zijn er enkele praktische zaken rondom de start van het schooljaar waarover we u willen informeren. Daarom treft u bijgesloten bij dit bericht een (extra) nieuwsbrief. We wensen iedereen nog fijne laatste vakantiedagen en we hopen u weer te ontmoeten op maandag 17 augustus. ...lees meer »

 
 
Nog 5 nachtjes wachten... En dan gaan we weer van start!
De laatste dagen van die eindeloze zomervakantie zijn weer aangebroken. Nog even genieten van het bu itenspelen, nog even vrij zijn en lekker je eigen dingen doen. Heerlijk met dit mooie weer. Maar zoals aan alles, komt ook aan de 'grote' vakantie een eind. De afgelopen dagen zijn de leerkrachten al druk in de weer geweest met de voorbereidingen. De boeken en schriftjes liggen klaar, de naambordjes voor de zitplekken zijn neergezet en de opening van het komende schooljaar is voorbereid. Wij zijn er klaar voor en we hebben er zin in! Het is nog vijf nachtjes slapen voordat weer het gegons van kinderen in de school klinkt en er weer de bedrijvigheid in de klaslokalen is. De bloemenperken langs de oprijlaan zijn weer mooi gesierd door onze grote Schepper. Ze staan weer in vol ornaat. Als een rode loper te wachten op de kinderen die aanstaande maandag aan komen rennen. Maar eerst... nog vijf nachtjes slapen!
...lees meer »

 
 
04-07-2015
Zomervakantie!
Vandaag begint de zomervakantie! Na een jaar van hard werken door leerlingen en leerkrachten is er n u een periode van rust en genieten aangebroken. We willen de ouders en anderen die betrokken zijn geweest bij onze school van harte bedanken voor hun constructieve bijdrage in het afgelopen schooljaar. We zijn dankbaar dat we samen hebben kunnen bouwen aan De Wegwijzer. We wensen iedereen een fijne, zonnige, maar bovenal gezegende zomervakantie toe. We hopen u weer te ontmoeten op maandag 17 augustus.
...lees meer »

 
 
03-07-2015
Het is heel gezellig op de Dubbeltjesmarkt!
Vanochtend werd de jaarlijkse Dubbeltjesmarkt weer gehouden op onze school. Deze markt is een goed, maar vooral leuk gebruik, dat ieder jaar tijdens de laatste schooldag wordt gehouden. Omdat er tropische temperaturen worden gemeten, heeft de Dubbeltjesmarkt een iets ander karakter en is de lengte van de markt ingekort.
...lees meer »

 
 
Waterspektakel De Wegwijzer
Vandaag wordt de laatste schooldag op de Wegwijzer 'gevierd'. Vanaf vandaag mogen de kinderen geniet en van 6 hele weken welverdiende vakantie. Aansluitend op de (ingekorte) Dubbeltjesmarkt, werd er een Waterspectakel gehouden op het schoolplein. De kinderen genieten zienderoog van de frisse verkoeling tijdens de tropische temperaturen.
...lees meer »

 
 
02-07-2015
Afscheid & Musical groep 8
Op woensdag 1 juli nam groep 8 officieel afscheid van het basisonderwijs. De leerlingen van de vertr ekkende groep werden op de afscheidsavond in het zonnetje gezet. Afscheid nemen doe je met een traan en een lach. We mogen dankbaar en blij zijn met daar waar deze leerlingen na 8 jaar basisonderwijs zijn gekomen. Klaar om de sprong naar het voortgezet onderwijs te maken. Ook gaan we deze kinderen missen. We hebben in 8 jaar tijd een band opgebouwd en deze kinderen zien worden wie ze nu zijn. Tijdens de afscheidsavond schitterden de groep 8-leerlingen al op het toneel tijdens de musical. Op woensdagochtend werd de musical getoond aan alle leerlingen van de Wegwijzer en andere belangstellenden. Op de bijgevoegde foto ziet u de 'cast van groep 8'.
...lees meer »

 
 
30-06-2015
Dubbeltjesmarkt & Waterfestijn
Aanstaande vrijdagochtend wordt het schooljaar afgesloten met een dubbeltjesmarkt. Omdat er tropisch e temperaturen aanstaande zijn, wordt deze activiteit samengevoegd met een waterfestijn. Op deze manier willen het schooljaar graag 'spetterend' afsluiten met de kinderen. Bijgesloten treft u een flyer met daarop de nodige informatie over het programma, maar ook een verzoek aan ouders om ons te voorzien in zwembadjes, tuinslangen, e.d. Alvast bedankt voor uw medewerking! ...lees meer »

 
 
25-06-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Het betreft de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. D oor op onderstaand document te klikken, opent u de nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
18-06-2015
Hiep hiep hoera
Vorige week ontving juf Marleen Douma haar diploma als rekencoordinator, en deze week ontving juf Je llie van der Velde haar diploma als taalcoordinator! De school is super trots en blij!! Natuurlijk hoort daar een bloemetje bij.
...lees meer »

 
 
10-06-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieu wsbrief. Veel leesplezier gewenst. ...lees meer »

 
 
05-06-2015
Kunst voor toppers
De eerste week na de meivakantie hebben alle kinderen Kunst voor Toppers lessen beleefd. Het thema w as stenen en vieren. Kijkt u mee in het beeldverslag wat we gekregen hebben van Karin Gerfen. We hebben genoten. ...lees meer »

 
 
28-05-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieu wsbrief. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
19-05-2015
Geslaagde ouderavond over identiteit
Vanavond werd er een ouderavond gehouden op onze school. Centraal stond het onderwerp 'identiteit' w aarbij er samen met ouders, schoolraad en team werd gekeken naar de geformuleerde schoolwaarden, de borging van onze Gereformeerde identiteit en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk op school en nieuwe ouders die voor de Wegwijzer kiezen. In verschillende gespreksgroepen kon er worden doorgepraat en gereageerd op het identiteitsdocument. Ook waren er grote banners opgesteld in school waarop onze waarden werden geïllustreerd in beeld en taal. Er kan teruggekeken worden op een geslaagde avond met kritisch, maar constructief betrokken ouders. De reacties worden nu eerst teruggekoppeld in het team en besproken met de schoolraad. Vervolgens gaan we richting een vaststelling van het betreffende identiteitsdocument, welke nieuwe ouders samen met school bespreken en in gezamenlijkheid ondertekenen bij aanmelding van een nieuwe leerling. Hiermee wil de school een voor iedereen helder een eenduidig vertrekpunt vaststellen, waarin ouders en school afspreken wat ze van elkaar mogen verwachten en waar we elkaar op mogen aanspreken.
...lees meer »

 
 
30-04-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op bijgesloten document te klikken, opent u de nieu wsbrief. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
Foto's van het schoolgebouw
Vorig jaar op 6 mei was de eerste schooldag in ons nieuwe schoolgebouw, Multifunctioneel Centrum De Zuidwester en we werken hier iedere dag met veel plezier. Nu is een ouder op onze school in het bezit van een drone, voorzien van een camera en heeft hij een aantal foto's gemaakt van het gebouw. In de bijlage treft u 3 mooie opnames.
...lees meer »

 
 
Inloopavond M.I. & Moederdagmarkt
Vanavond is er op onze school een inloopavond georganiseerd rondom ons onderwijsconcept Meervoudige Intelligentie. Deze avond werd georganiseerd in combinatie met een Moederdagmarkt. Tijdens deze markt werd er geld opgehaald voor Missie Bonaire. Bijgevoegd treft u een aantal foto's ter impressie van de avond.
...lees meer »

 
 
24-04-2015
Koningsspelen 2015!!
Wat een heerlijke morgen hebben we samen gehad met de Koningsspelen. Eerst lekker ontbeten, gedanst en daarna 'sporten'. Het weer was prachtig en de sfeer helemaal top! Er waren spelletjes voor de onder en bovenbouw en een hele boel enthousiaste ouders, opa's en oma's. Fijn dat er zoveel hulp was om deze morgen te kunnen organiseren. Iedereen heeft erg genoten, de foto's spreken voor zichzelf....
...lees meer »

 
 
23-04-2015
Koningsspelen 2015
Morgen worden weer de jaarlijkse Koningsspelen georganiseerd op onze basisschool. Om half negen star ten de kinderen met een ontbijt in de klas en om half tien worden de Spelen officieel geopend door Koning Willem Alexander zelf. Dit volgen we op groot scherm. Hierbij hoort ook een door de kinderen geleerd lied en dansje. Meteen daarop aansluitend worden de sportieve activiteiten in en rond de school opgestart. Wanneer u het sportieve plezier van uw zoon of dochter wilt meebeleven, bent u vanaf half tien van harte welkom op De Wegwijzer. In de bijlage zit een officiële uitnodiging met de tijden. U bent van harte welkom, de koffie staat voor u klaar!
...lees meer »

 
 
22-04-2015
Moederdagmarkt (& M.I. inloopavond)
Op donderdag 30 april wordt er op De Wegwijzer, in combinatie met de M.I. inloopavond, een Moederdag markt georganiseerd. Tijdens deze avond kunnen ouders met hun kinderen een kijkje komen nemen in onze basisschool. Het gemaakte en geleerde werk bij ons onderwijsconcept Meervoudige Intelligentie wordt dan gepresenteerd door de leerlingen. Daarnaast is er tijdens de Moederdagmarkt ook volop ruimte voor lekker eten, drinken, ontmoeting en diverse activiteiten voor jong en oud. En natuurlijk kunnen er moederdagcadeautjes worden gekocht. De opbrengst van deze avond gaat naar Missie Bonaire. Met dit goede doel steunt onze school de familie van der Mark, die op Bonaire hulp verleent in de Christelijke verslavingszorg en -opvang. U bent vanaf 18.00 uur van harte welkom op De Wegwijzer!
...lees meer »

 
 
Ouderavond 'Identiteitsdocument De Wegwijzer
Op dinsdag 19 mei wordt er op onze school een ouderavond georganiseerd. Tijdens deze ouderavond wil de school graag het identiteitsdocument van onze school presenteren. Over dit identiteitsdocument willen we dan ook graag met ouders van mening wisselen. Deze avond stond in eerste instantie gepland in maart, maar werd toen verplaatst naar 19 mei. Het identiteitsdocument is het eindproduct van een tweejarig traject rondom de vorming van onze levenbeschouwelijke identiteit op school. Hiervoor zijn in eerdere stadia van het traject schoolwaarden gefomuleerd. Het identiteitsdocument is een document waarin we woorden willen geven aan wat Gereformeerd onderwijs nu precies voor ons betekent. Dit document wordt ingezet bij de kennismaking en aanmelding van nieuwe leerlingen (en ouders). U bent van harte welkom op dinsdag 19 mei. De avond start officieel om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur staat de koffie voor u klaar. We rekenen op uw komst.
...lees meer »

 
 
16-04-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
13-04-2015
Kindercoaching
Deze week (van 13 t/m 17 april) is het de week van de Kindercoaching. Bij kindercoaching wordt er op lossingsgericht gewerkt aan uiteenlopende problematiek bij kinderen (en ouders). Onderwerpen die aan de orde komen, zijn o.a. hooggevoeligheid bij kinderen en welke 'taal' spreekt u met uw kind. Tijdens deze week (en de week erna) worden er een aantal lezingen gehouden op diverse locaties in Steenwijk. Op 16 april wordt er een lezing gehouden over het onderwerp Hooggevoeligheid en op 23 april kunt u zich laten voorlichten over het onderwerp Communiceren met uw kind. Bijgesloten bij dit bericht treft u meer informatie over de Week van de Kindercoaching en de verschillende lezingen. ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief Missie Bonaire
In de afgelopen week is er weer een nieuwsbrief verschenen van Missie Bonaire. Onze school heeft zic h aan dit goede doel verbonden en wil door middel van verschillende activiteiten geld en middelen ophalen voor de Missie. Onderstaand treft u de nieuwsbrief, zodat u weer op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en de dagelijkse gang van zaken bij Missie Bonaire. Op donderdag 30 april wordt er vanaf 18.00 uur een leuke en gezellige Moederdag-markt gehouden op De Wegwijzer. Deze activiteit wordt gecombineerd met de voor u bekende M.I.-inloopavond. U bent van harte welkom op 30 april! ...lees meer »

 
 
10-04-2015
Dans Koningsspelen
Waarschijnlijk heeft u al van uw zoon of dochter gehoord dat we druk aan het oefenen zijn in de klas sen, met de dans voor de koningsspelen. Voor wie het leuk vind om thuis ook te oefenen hier de link voor het liedje: https://www.youtube.com/watch?v=t12Jsq5cmo8 En de link voor de dansinstructie: http://kvk.vara.nl/Detail.13385.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=137644&cHash=f6bfcf7a2bc37b6a4e0eba5a317fe471 Veel dansplezier! :)
...lees meer »

 
 
geslaagde Schoolvoetbalmiddag
Afgelopen woensdagmiddag heeft het meisjesteam van De Wegwijzer een knappe vierde plaats behaald op het schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Steenwijk. Na een sportieve middag waren de meisjes zichtbaar trots op het behaalde resultaat. Onder leiding van John van der Velde en zijn assistent-trainers werd alles in goede banen geleid. Hartelijk bedankt hiervoor. Ter illustratie een aantal foto's.
...lees meer »

 
 
05-04-2015
Gezegend Paasfeest!
In de vroege ochtend gingen de vrouwen naar het graf, maar deze was leeg. Hij is opgestaan. Wat een vreugde! De dood is overwonnen en wij zijn bevrijd! Geweldig om hier bij stil te mogen staan en vooral om dit te vieren. Gezegende Paasdagen toegewenst
...lees meer »

 
 
02-04-2015
Paasviering op De Wegwijzer
Vanochtend hebben de leerlingen samen met ouders en soms ook jongere broertjes of zusjes de Paasvier ing op onze school gevierd. In de grote zaal van ons gebouw hebben we samen stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus, maar ook alvast vooruit gekeken naar Zijn opstanding uit de dood. Met die opstanding overwon Jezus Christus de dood, de pijn en het verdriet in deze wereld en maakte Hij het weer goed tussen God en ons. Vanuit die dankbaarheid hebben we samen gezongen en gevierd. De kinderen van groep 3 en 4 hebben in verhaalvorm een rollenspel uitgespeeld waarbij onze zonden bij het kruis op Golgotha werden gelegd. De kinderen van groep 1 en 2 deden een muzikale voordracht en de leerlingen van groep 5 en 6 speelden het paasverhaal en onze bevrijding uit in een dans met zang en muziek. De leerlingen van groep 7 en 8 lazen zelfgemaakte gedichten voor. We kijken terug op een mooie viering met een grote opkomst. Na afloop van de viering was er voor de ouders gelegenheid om koffie te drinken in de school. Ter impressie staan er bij dit bericht een aantal foto's waarin de sfeer tijdens de viering zijn vormgegeven. We willen ook de helpende ouders hartelijk bedanken voor hun voorbereidingen en hulp rondom de viering.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Hierin leest u wat er op dit moment loopt en speelt op o nze school. We hopen u hiermee een duidelijke indruk te kunnen geven van dat waar we samen met de leerlingen mee bezig zijn. De nieuwsbrief zit als bijlage bijgesloten bij dit bericht. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
31-03-2015
Extra oproep Koningsspelen
In de bijlage vind u een extra oproep voor de koningsspelen op 24 april. ...lees meer »

 
 
30-03-2015
Jezus droeg de straf voor mij!
Deze week staan we stil bij het lijden en sterven van onze Here Jezus. Op Goed Vrijdag herdenken we de dag dat Hij de vreselijke straf droeg, die wij als mensen hebben verdiend. Hij werd aan het verschrikkelijke kruis gespijkerd en opgehangen tussen hemel en aarde. Niemand wilde Hem meer hebben. De mensen hadden Hem uitgespuugd en zelfs Zijn eigen Vader liet Hem alleen. We zijn onze Here Jezus eeuwig dankbaar dat Hij deze straf voor ons heeft gedragen en de vijandschap tussen God en de mens weer heeft hersteld. Om hier bij stil te staan en om ons te helpen herinneren aan het lijden en sterven van Christus, staat er middenin de school een groot kruis met daarop onze dankwoorden aan Hem. Dit kruis wordt donderdag bij de Paasviering ingezet.
...lees meer »

 
 
Uitnodiging Paasviering De Wegwijzer
Op donderdag 2 april wordt er een paasviering gehouden op onze school. Samen met de leerlingen, vade rs en moeders en andere familieleden willen we stilstaan bij het lijden en sterven van onze Here Jezus Christus. We willen Hem danken voor de straf die Hij voor ons droeg. Ook willen we Zijn opstanding vieren en Hem prijzen! De paasviering vindt plaats in de grote zaal van ons schoolgebouw. De viering start om 08.25 uur (meteen bij aanvang van school). Na de viering is er gelegenheid om een kop koffie/thee te drinken. U bent van harte welkom om het feest van Zijn opstanding met ons mee te vieren. ...lees meer »

 
 
20-03-2015
Oproep Koningsspelen
In de bijlage een oproep voor de Koningsspelen. ...lees meer »

 
 
19-03-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
zonsverduistering in Nederland
Morgenochtend beleven we in Nederland een zonsverduistering. Nou ja, een gedeeltelijke eclips. Van af half tien schuift de maan voor de zon en het schouwspel is tot half twaalf te zien. Voor alle leerlingen van onze school ligt er een UV-brilletje klaar. Deze hebben we gekregen, met dank aan een vader op onze school die bij een bekende opticienketen werkt. En nu hopen dat het weer een beetje meewerkt. We gaan in ieder geval allemaal naar buiten om een glimp van dit spektakel mee te maken. Om half elf is de verduistering op zijn grootst, zo'n 80 procent - en laat dat nou net in onze pauze vallen. ...lees meer »

 
 
18-03-2015
Geslaagde Opa & oma Kijkdag
Vanochtend hebben we voor de eerste keer een Opa en Oma Kijkochtend gehouden op onze school. Tijdens deze ochtend kregen grootouders van de kinderen op De Wegwijzer een inkijkje in het onderwijs van 2015. Wat is er veel veranderd sinds de tijd dat zij op de 'lagere school' zaten. Het werken met digiborden of tablets bijvoorbeeld is natuurlijk een hele verandering vergeleken met pakweg vijftig of zestig jaar geleden. Ook de coöperatieve en gedifferentieerde werkvormen waarin kinderen nu werken, waren een halve eeuw geleden niet voor te stellen. Zo'n 80 opa's en oma's hebben de school bezocht en genoten van een leerzame en vooral gezellige ochtend. Ook de kinderen waren zichtbaar in hun element en soms zelfs een beetje gespannen. Opa en oma komen natuurlijk niet dagelijks op school kijken. Sommige grootouders waren helemaal vanuit Zuid Holland of zelfs Zeeland afgereisd om een ochtend onderwijs met hun kleinkinderen mee te maken. Ter illustratie staan er een paar kiekjes bij dit bericht geplaatst.
...lees meer »

 
 
04-03-2015
Ouderavond 'Identiteit' (10 maart)
Op dinsdag 10 maart wordt er een ouderavond op onze school georganiseerd. Tijdens deze avond staat h et onderwerp 'Identiteit' centraal. Naast een stuk presentatie en ontmoeting, is er ook ruimte voor een aantal praktische activiteiten waarin invulling wordt gegeven aan de schoolwaarde 'Goed doen!'. De avond start om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur staat de koffie voor u klaar. We verwelkomen u graag op 10 maart! ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
26-02-2015
Oproepje MI thema de uitvinder
Na de vakantie gaan we in groep 3/4 starten met het MI thema de uitvinder. Nu zou het heel mooi zijn als we ook echt apparaten uit elkaar kunnen halen, met bouten en schroefjes kunnen werken en uitvindingen op de MI thematafel tentoon kunnen stellen. En daarvoor vragen we om uw hulp. Heeft u thuis kapotte apparaten die wij op school uit elkaar mogen halen? Of heeft u een verzamelbak met oude schroefjes,spijkers en bouten? U zou ons er heel blij mee maken. U kunt alles inleveren bij de juffen van groep 3 en 4. We hopen op uw medewerking! Groetjes Jellie en Sharon
...lees meer »

 
 
19-02-2015
Inloopavond Meervoudige Intelligentie
Komen jullie vanavond ook op de inloopavond rondom onze thema's bij Meervoudige Intelligentie? Vanaf half zeven staat de koffie/thee en ranja voor jullie klaar. Jullie zijn van harte welkom op De Wegwijzer
...lees meer »

 
 
18-02-2015
Opa & Oma Kijkochtend
Op woensdag 18 maart wordt er voor het eerst een 'Opa & Oma Kijkdochtend gehouden op De Wegwijzer. T ijdens deze ochtend kunnen de opa's en oma's van de leerlingen op onze school een kijkje in de klas komen nemen. De ochtend start om half tien met een gezamenlijke activiteit met grootouders en kleinkinderen. Daarna is er gelegenheid om in de klassen een les mee te beleven. Een officiële uitnodiging voor de opa's en oma - waarin ook het exacte programma staat - ontvangen zij binnenkort van hun eigen kleinkind. Maar de opa's en oma's kunnen deze dag alvast in hun agenda markeren. U bent van harte welkom op op woensdag 18 maart!
...lees meer »

 
 
Ouderavond 'Identiteit' (10 maart)
Vorig schooljaar is er op onze school een ouderavond rondom het onderwerp 'de Gereformeerde identite it' gehouden. Tijdens deze avond hebben we samen met ouders vorm gegeven aan schoolwaarden - welke inhoud geven aan onze identiteit op school. Op dinsdag 10 maart a.s. wordt er als vervolg op de bovengenoemde ouderavond opnieuw een avond voor ouders van De Wegwijzer georganiseerd. Tijdens deze avond komen o.a. het vaststellen van onze schoolwaarden aan bod en de wijze waarop het gesprek met nieuwe ouders hierover wordt gevoerd. Daarnaast zijn er een aantal praktische activiteiten waarmee inhoud wordt gegeven aan het onderwerp van deze avond. Een officiële uitnodiging met het programma ontvangt u binnenkort. Maar naar aanleiding van dit bericht kunt u de avond van 10 maart alvast in uw agenda vastleggen. U bent van harte welkom!
...lees meer »

 
 
17-02-2015
Beleef- & kijkavond Meervoudige Intelligentie
Op donderdag 19 februari wordt er weer een inloopavond gehouden rondom de thema's bij het vak wereld oriëntatie op De Wegwijzer. Tijdens deze avond presenteren de leerlingen uit alle groepen het werk en de lesstof waaraan ze hebben gewerkt. Deze thema's zijn vormgegeven volgens het concept van Meervoudige Intelligentie. In de afgelopen weken is er gewerkt aan de volgende thema's: 'De brandweer' (in groep 1 en 2); 'Vogels in de winter' (in groep 3 en 4), 'Verkiezingen' (in groep 5 en 6) en het Reisbureau Oost Europa (in groep 7 en 8). Om een tipje van de sluier op te lichten, vertellen we alvast dat er o.a. een mooi lied wordt gezongen door bepaalde leerlingen, maar er worden ook echte verkiezingen gehouden met door leerlingen opgerichte politieke partijen en komen alle lijsttrekkers aan het woord. De inloopavond is van 18.30 tot 19.30 uur en de leerlingen, ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom. De koffie, thee en ranja staat voor u klaar! ...lees meer »

 
 
16-02-2015
Oproepje Albert Hein actie
Beste ouders, Op dit moment is er een mooie actie bij de Albert Hein. Bij €15,- aan boodschappen ontvangt u namelijk een zakje met zaadjes. Als u niet van plan bent deze zelf te zaaien, zouden wij er heel blij mee zijn. We willen namelijk op school met groep 3/4 onze "tuin kar" nu eindelijk gaan inwijden. U kunt het inleveren bij de leerkrachten van groep 3/4. Alvast bedankt! Groetjes Jellie en Sharon
...lees meer »

 
 
12-02-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
05-02-2015
Oriëntatie op nieuwe taalmethode
Woensdagmiddag waren een aantal collega's druk bezig met het uitstallen van een zichtzending met taa lmethodes. Voor het volgende schooljaar oriënteren we ons met het team van De Wegwijzer op de aanschaf van een nieuwe methode voor taal en spelling. Ook worden er in de komende weken een paar van deze methodes ingezet in de groepen bij wijze van proef. Middels beoordelingslijsten, ervaringen uit de klas en overlegmomenten wordt er voor de zomervakantie een keuze gemaakt en een nieuwe methode aangeschaft.
...lees meer »

 
 
02-02-2015
mooi wintertafereel (gemaakt door de kleuters)
We hadden winter in Nederland de afgelopen dagen. Groep 1 en 2 hebben hard gewerkt aan hun snsneeuw poppen en het resultaat mag er zijn!
...lees meer »

 
 
30-01-2015
Hoera een nieuw rapport!
Wat is 't ie mooi geworden! Er is hard aan en voor gewerkt! We zijn er trots op! Vandaag gaan ze mee naar huis!
...lees meer »

 
 
29-01-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Hierbij staat er weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
25-01-2015
Workshop Kunst & Cultuur op de Wegwijzer
Afgelopen woensdagmiddag heeft het team van onze school onder leiding van Carin Van Gerfen een works hop in het kader van ons ons scholingstraject Kunst en Cultuur gevolgd. Dit traject bestaat uit vier scholingsmiddagen waarin het team toe werkt naar een stuk beleid in de kunstzinnige vorming bij ons op school. Onderdeel van deze workshops is ook een stukje inspiratie en dat betekent dat we de handen uit de mouwen staken in het maken van kunst. Op woensdag 4 maart staat de volgende cursusmiddag gepland. Voor een impressie hebben we een aantal foto's toegevoegd aan dit bericht.
...lees meer »

 
 
20-01-2015
Het laatste nieuws over Missie Bonaire
Door middel van de nieuwsbrief wil de familie Van der Mark u op de hoogte houden van het laatste nie uws over hun werk op Bonaire. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieuwsbrief. Wilt u meer weten over Missie Bonaire, kijkt u dan op onze website onder het tabblad 'de school' of de website van Missie Boniare ( http://missiebonaire.blogspot.nl). ...lees meer »

 
 
Gaaf! Een nieuw rapport
In de afgelopen week zijn de laatste puntjes op de 'i' gezet, maar het nieuwe rapport is eindelijk k laar. De nieuwe mapjes zijn in de bovenbouw in november al een keer mee naar huis gegeven om het Kindplan te presenteren, maar nu is ook het nieuwe rapport helemaal klaar. Op vrijdag 30 januari krijgen alle kinderen de rapporten in de nieuwe opzet en inhoud mee naar huis. En we zijn er best een beetje trots op!
...lees meer »

 
 
15-01-2015
Nieuwsbrief De Wegwijzer
De nieuwsbrief staat weer voor u klaar. Een dag eerder dan u van ons gewend bent. We wensen u veel l eesplezier! ...lees meer »

 
 
14-01-2015
Oudercontactmomenten & Ouder-kindgesprekken
Op 2 en 4 februari worden er oudercontactmomenten gehouden in de groepen 1 t/m 4. Het rooster voor d eze momenten kunt u vinden achter het beveiligde ouderportaal. Op 10 en 12 februari worden er Ouder-kindgesprekken gehouden in de groepen 5 t/m 8. Het rooster voor deze gesprekken kunt u vinden achter het beveiligde ouderportaal. Het beveiligde ouderportaal vindt u door in te loggen op onze website en vervolgens te klikken op het tabblad 'ouders'. Bij het onderwerp 'roosters' treft u het rooster voor zowel de (reguliere) oudercontactmomenten in groep 1-4 en de ouder-kindgesprekken in groep 5-8.
...lees meer »

 
 
09-01-2015
Bestedingslijst 'nieuwbouwpotje'
Na een aantal jaren van hard werken en tal van inspanningen door onze activiteitencommissie, kunnen we u melden dat we een leuk bedrag hebben opgespaard in ons zogenaamde 'nieuwbouwpotje'. Hierin zitten gelden waarmee we onze leeromgeving willen verrijken en ons schoolgebouw verder willen inrichten en aankleden. Bent u benieuwd naar het opgespaarde bedrag en de bestedingsdoelen, dan kunt u het overzicht bekijken achter het beveiligde gebied. U logt in met uw toegangscode en klikt op het tabblad ouders. U kunt de bestedingslijst vinden onder de rubriek 'informatie voor ouders' > 'mededelingen'.
...lees meer »

 
 
06-01-2015
De beste wensen voor 2015!
Het team van basisschool De Wegwijzer wenst alle kinderen, ouders en andere betrokkenen rondom onze school het allerbeste en Gods zegen voor 2015! We bidden om een vruchtbaar onderwijsjaar, waarin we iedere dag Gods grootheid mogen beleven en doorgeven, hier op school of daarbuiten.
...lees meer »

 
 
Schoonmaakavond De Wegwijzer
Op maandag 12 januari staat er weer een halfjaarlijkse schoonmaakavond op De Wegwijzer gepland. Tijd ens deze avond staat de helft van alle ouders van onze school ingeroosterd. Op 27 mei van dit jaar staat de tweede schoonmaakavond gepland. Op deze avond wordt de andere helft van de ouders verwacht. Wilt u weten op welke van de twee schoonmaakavonden u op school wordt verwacht, dan vindt u het rooster voor beide avonden op het beveiligde ouderportaal. U bezoekt het ouderportaal door in te loggen op onze website en vervolgens te klikken op het tabblad 'ouders'. Onder het onderwerp 'informatie voor ouders' > 'roosters' kunt u het betreffende rooster vinden. De koffie en thee staat voor u klaar aanstaande maandag!
...lees meer »

 
 
19-12-2014
Kerstviering & ontbijt op De Wegwijzer
Vanochtend is op De Wegwijzer kerstfeest gevierd. Er is met verwondering stilgestaan bij het blijde nieuws en er is juichend gezongen over de boodschap van kerst. Rondom de vieringen in de klassen werd er extra sfeer en gezelligheid gemaakt met een kerstontbijt in groep 3 t/m 8. Iedere leerling nam iets lekkers mee naar school. In de kleutergroepen werd de kerstviering samen met vaders en moeders gevierd. Als bijlage zijn er twee kerst-flyers bijgesloten, waarop met foto's de ochtend is weergegeven. ...lees meer »

 
 
Feest van Licht!
Jezus is als Licht op de aarde aan ons gegeven. Dat betekent feest! Gezegende 'Licht-gevende' kerstd agen toegewenst!
...lees meer »

 
 
18-12-2014
Uitgelicht (het Zevenstermagazine)
Vandaag het Zevenstermagazine 'Uitgelicht' aan de leerlingen van onze school meegegeven. Bijgesloten bij dit bericht kunt u dit magazine downloaden. Alle zeven scholen van onze vereniging presenteren zich in dit blad. Het onderwerp is dit keer 'Parels van kunst en cultuur'. Veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. De laatste van dit 2014. Morgen wordt het jaar in de kla ssen afgesloten met een kerstviering en kerstontbijt in in alle groepen. Tijdens de viering willen we verwonderd stil zijn en juichend zingen van het Licht dat naar de aarde kwam. Rest ons nog om u een fijne vakantieperiode te wensen. Gezegende kerstdagen en een goed uiteinde van dit jaar. ...lees meer »

 
 
17-12-2014
Kerstcrea
Wat weer een gezellige morgen vol met creativiteit! En wat een inzet van ouders, kinderen en leerkra chten! Heel hartelijk dank!
...lees meer »

 
 
10-12-2014
Gevraagd: Snoeischaren voor de Kerst Crea
Volgende week woensdag (17 december) wordt er weer een KerstCrea-ochtend gehouden bij ons op school. Er worden dan diverse workshops en activiteiten gehouden door de hele school. Voor de workshop 'Kerstbakjes maken' is de oudercommissie op zoek naar snoeischaren. Heeft u een snoeischaar die de school deze ochtend mag gebruiken, dan kunt u deze - voorzien van naam in het magazijn in het Praathuis leggen. Alvast hartelijk bedankt.
...lees meer »

 
 
05-12-2014
Intocht Sinterklaas
Hij is binnen! Vanochtend om half negen stond menig leerling van De Wegwijzer enigszins nerveus te w achten op de binnenkomst van onze goedheiligman. Maar toen de Sint eenmaal zijn entree maakte, klonk er een luidkeels "...Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht!" Omdat het paard Americo helaas was uitgevallen wegens ziekte, was er door de trouwe knechten de Sint gezorgd voor een alternatief in het vervoer. Tot verbazing van oud en jong kwam er een vrolijke tuk tuk de oprijlaan van school oprijden. De twee hulppieten, die de grappige driewieler bestuurden, werden vergezeld door een 'stuntel-piet' en een 'acrobaat '-piet. In het speellokaal was er een mooie stoel voor de Sint ingericht, waar hij de opwachting van de leerlingen maakte. Iedere klas komt de Sint daar verrassen met een leuk lied of een ingestudeerde bijdrage namens de groep. Ter impressie hebben we een aantal foto's toegevoegd van de entree van de Sint. Het beloofd een mooie dag te worden.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op bijgaand document te klikken ope nt u deze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
01-12-2014
Brand in de buurt van school
Vanochtend werden we opgeschrikt door een grote brand op de voortgezet onderwijsinstelling RSG Tromp Meesters, een paar honderd meter van onze school. Dit is erg vervelend - met name voor de gebruikers en leerlingen van de school zelf. Ook bij ons op school hadden we de nodige overlast. Ons gebouw was in rook gehuld en er dwarrelden roetdeeltjes naar beneden op ons schoolplein. Hierdoor konden de kinderen niet naar buiten tijdens de pauze. Ook de ramen en deuren moesten gesloten blijven. Omdat het ventilatiesysteem rook- en brandlucht het gebouw invoerde, werd deze uitgeschakeld. De temperatuur in de lokalen liep dan ook snel op. Ook hing er een bedompte lucht in onze school. Vervelend allemaal. Naast het feit dat de leerlingen last hadden van het gebrek aan voldoende ventilatie, vroegen ook de langsrijdende brandweerauto's en de hectiek rondom onze school de nodige aandacht in de concentratie. Tegen twaalf uur was de rook verdwenen en konden de ramen van de lokalen weer open. Meteen was de frisse lucht merkbaar. We hopen vanmiddag weer 'gewoon' aan het werk te kunnen in de klassen. Van de officiële instanties hebben we te horen gekregen dat de roetdeeltjes die zijn neergedaald niet schadelijk zijn.
...lees meer »

 
 
28-11-2014
Presentaties Ouderavond
Op woensdag 12 november werd er een ouderavond gehouden op onze school. Onderwerp van deze avond was 'Opvoeden, samen sterk!'. Dit onderwerp werd verzorgd door Centrum Jeugd en Gezin (JGZ). Daarnaast werden de opzet van het Kindplan de Schoolwaarden gepresenteerd. Voor wie niet in de gelegenheid was om deze ouderavond bij te wonen, hebben we de presentaties van JGZ, van de Schoolwaarden en het Kindplan in dit bericht bijgevoegd. Dan kunt u dit nog eens in alle rust bekijken en lezen. ...lees meer »

 
 
Oproepje Kerstcrea
In de bijlage vindt u een oproep voor hulp bij de Kerstcrea morgen. Wij bevelen dit natuurlijk van h arte bij u aan, vele handen maken licht werk! ...lees meer »

 
 
24-11-2014
Het gebed is krachtig en mist zijn uitwerking niet
Die tekst hadden we op het kaartje gezet waarmee we aandacht en nieuwe ouders vroegen voor de gebeds groep. Nogmaals willen we de gebedsgroep bij jullie onder de aandacht brengen. Heb je een kind op school, geloof je in de kracht van het gebed en heb je maandagochtend een kwartier tijd om mee te bidden? Doe dan mee! Vind je het spannend? Dat kunnen we ons voorstellen. Je mag ook gewoon een keer aanwezig zijn en in stilte meebidden. We hopen je snel te zien, Inge Hordijk, Adrianne Rook en Ellen van Dijken
...lees meer »

 
 
21-11-2014
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u onze ni euwsbrief. We wensen u veel leesplezier en alvast een prettig weekend. ...lees meer »

 
 
Geslaagde M.I. Inloopavond
Gisteravond (donderdag 20 nov.) heeft onze school haar eerste M.I. Inloopavond gehouden. Bij deze in loopavond presenteren de leerlingen hun gemaakte en geleerde werk bij het onderwijsconcept Meervoudige Intelligentie (M.I.) De thema's waarover in de verschillende groepen werd gewerkt, gingen over 'De Poolgebieden', 'boeken', 'Oma's tijd' en 'voedsel'. We kijken terug op een geslaagde avond en een mooie gelegenheid om dit onderwijsconcept duidelijk weer te geven en samen te genieten van het gemaakte en geleerde werk. M.I is een onderwijsconcept waarbij de wereldoriëntatie vakken vanuit de verschillende intelligenties van ieder kind wordt aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld door te lezen, te schrijven, te beleven, te maken of te delen. Hieronder treft een impressie door middel van een paar foto's.
...lees meer »

 
 
20-11-2014
M.I. Inloopavond De Wegwijzer
Door middel van dit bericht willen we u herinneren aan de M.I. inloopavond op De Wegwijzer. Tijdens deze avond zijn de leerlingen samen met hun ouders en/of broertjes en zusjes van harte welkom om samen van de verschillende resultaten van onze thema's binnen Meervoudige Intelligentie te genieten. De verschillende klassen hebben o.a. gewerkt aan het aardrijkskundethema 'De Poolgebieden' en geschiedenisthema 'Oma's tijd'. De avond start om 18.30 en duurt tot 19.30 uur. De koffie en limonade staat voor u klaar!
...lees meer »

 
 
15-11-2014
Schoenendozen controleren
Afgelopen week zijn er veel gevulde schoenendozen ingeleverd! Bedankt voor de mooie, versierde schoe nendozen voor Edukans! We zoeken nog 2 ouders die de schoenendozen maandagochtend of middag willen controleren. Opgeven kan bij Marielle Bredewold.
...lees meer »

 
 
13-11-2014
Geslaagde ouderavond 'Opvoeden, samen sterk!'
Gisteravond (woensdag 12 november) hebben we op school een ouderavond over het onderwerp 'Opvoeden, samen sterk!' gehad. We kijken terug op een geslaagde avond waarbij we door Carolien Bosschma en Sjoukjes Huisman van Centrum Jeugd en Gezin werden meegenomen in dit onderwerp. Beide dames gaven een presentatie waarin tips en tops in de opvoeden werden besproken. Het aangeven van grenzen, het benoemen van positief en negeren van negatief gedrag kwamen aan de orde. Daarnaast werd er gesproken over het gesprek dat je met je kind kunt voeren en de wijze van non-verbaal gedrag. Aansluitend op de presentatie gingen de ouders en leerkrachten uiteen om door te praten over dit onderwerp. Tijdens deze gesprekken konden ervaringen met elkaar worden gedeeld en tips in de opvoeding worden uitgewisseld. Opvoeden heeft veel mooie facetten, maar ook worden er soms tekortkomingen en moeiten gevoeld. Het was goed om hier over in gesprek te zijn. De avond werd afgetrapt met de presentatie van de 5 schoolwaarden, welke De Wegwijzer in het afgelopen jaar heeft ontwikkeld op basis van de ouderavond over het onderwerp 'identiteit'. Ook werd er een korte impressie gegeven van het Kindplan en de bijbehorende kindgesprekken op onze school. We willen door middel van dit bericht ook de ouders hartelijk danken voor de grote opkomst en hun betrokkenheid op dit onderwerp en op de school.
...lees meer »

 
 
TSO impressie
Wat een heerlijk weer steeds! We hebben als TSO wat nieuw speelgoed aangeschaft: kleden en knijpers om hutten te bouwen, verhuiskarretjes om je lekker op te laten rondrijden en ook speelgoed van de spel-o-theek valt in de smaak! Hier even een paar foto's.
...lees meer »

 
 
07-11-2014
Aktie Schoenendoos
In groep 1 en 2 zijn vandaag weer 2 schoenendozen ingeleverd. We hebben de dozen bekeken en bij de a ndere dozen in de hal op de tafel gezet. Geweldig.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van De Wegwijzer voor u klaar. Door op onderstaand document te klikke n opent u onze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
30-10-2014
Ouderavond 'Opvoeden, samen sterk!'
Op woensdag 12 november houdt De Wegwijzer een informatie- en ontmoetingsavond voor ouders van onze basisschool. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden of toekomstige ouders van harte welkom. Het onderwerp van deze avond is 'Opvoeden, samen sterk!'. Tijdens deze avond wordt er door Centrum Gezin en Jeugd (CJG) een presentatie gegeven en is er ruim gelegenheid voor ontmoeting, gesprek en het delen van ervaringen met andere ouders, leerkrachten en de medewerkers van CJG. Tijdens deze avond wordt doorgesproken over de opvoeding, de dilemma's die zich hierin kunnen voordoen en de ontwikkeling van kinderen, veiligheid en grenzen aangeven. Basisschool De Wegwijzer wil voortdurend het gesprek met ouders aangaan over dit onderwerp, omdat dit essentiële elementen zijn in de ontwikkeling van een kind. Gelijkgestemdheid, maar het delen van de ervaringen en meningen over een goede opvoeding versterken de opvoeding van een kind en de voortgang op school. De avond start om 20.00 uur en vanaf 19.45 uur staat de koffie voor u klaar. Tijdens de opening van de worden de Schoolwaarden van De Wegwijzer aan u gepresenteerd en het Kindplan bij ons op school met bijbehorende kindgesprekken wordt kort aan u uitgelegd. U bent van harte welkom op 12 november! ...lees meer »

 
 
23-10-2014
Geslaagde veilingsavond op De Wegwijzer
Gisteravond (woensdag 22 oktober) werd er op onze school een verkoop- en veilingsavond gehouden met als doel geld op te halen voor Missie Bonaire. De afgelopen weken hing de school vol met door kinderen gemaakte kunstwerken. Deze kunstwerken werden gisteravond los verkocht of per opbod geveild. Daarnaast werden er allerlei door ouders gemaakte hapjes en drankjes verkocht. Het was een zeer geslaagde en vooral gezellige avond. Er is een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel: Missie Bonaire. Maar liefst 400 euro. We willen als school ook de ouders en andere vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun bijdrage in geld of inspanning. Een bijzonder bedankje voor de beide veilingdames, Eline Winters en Sabine Verkade. Dames Bedankt! Hieronder treft u nog een aantal foto's ter impressie van de avond.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar op onze website. Door op onderstaand document te klikken opent u weer de nieuwsbrief van onze school. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
10-10-2014
Kunstwerken (voor veiling)
Voor de opening van ons mooie gebouw zijn veel kunstwerken gemaakt. Een aantal gaan we bij opbod ver kopen op woensdag 22 oktober van 18.30 tot 19.30 uur. Ook de canvas doeken door de leerlingen gemaakt kunt u kopen onder het genot van koffie, thee, fris en iets lekkers. De werkstukken kunt u vast bewonderen en bedenken welke u boven de bank wilt hangen en hoeveel geld u er voor over heeft. De opbrengst is voor Familie van der Mark op Bonaire. Veilingmeesters zijn Sabine Verkade, al beroemd van de vorige veiling en Eline Akkerman! ...lees meer »

 
 
Even voorstellen
Misschien heeft u onze stagiaires al in de klas van uw zoon of dochter zien lopen. In bijgevoegd stu kje stellen zij zichzelf even aan u voor! ...lees meer »

 
 
09-10-2014
Uitnodiging Veiling Kunstwerken
Op woensdag 22 oktober wordt er tussen 18.30 en 19.30 uur een verkoop- en veilingavond gehouden op o nze school. Tijdens deze avond worden de kunstwerken van de leerlingen verkocht en/of geveild. De opbrengst is voor Missie Bonaire. De avond is voor jong en oud. U mag buren, vrienden, en familie meenemen. We hopen en rekenen op uw komst. Bijgesloten bij dit bericht treft u een uitnodigingsbrief waarop u praktische informatie over deze avond kunt vinden. ...lees meer »

 
 
Opening MFC De Zuidwester
Vandaag (9 oktober) werd het multifunctioneel centrum De Zuidwester, waar onze school zich huisvest, officieel geopend. Sinds 6 mei maken we al dankbaar gebruik van het nieuwe gebouw, maar vandaag werd deze dan ook officieel geïntroduceerd door de gemeente Steenwijkerland samen met de gebruikers. Tijdens de opening werd de tentoonstelling, waar leerlingen en kinderen weken aan gewerkt hebben, door de 'museumdirecteur' van de Zuidwester afgetrapt. Samen met de wethouder werd het lint doorgeknipt en onder een regen van confetti betraden de leerlingen met hun ouders via de rode loper het gebouw. Daar werd door ouders, opa's en oma's en andere familieleden of bekenden de tentoonstelling bewonderd. Bij het huiswaarts gaan, ontvingen de leerlingen nog iets lekkers en een leuke attentie van De Zuidwester. Aansluitend aan het programma voor de leerlingen was er een openingsreceptie voor genodigden. Tijdens deze receptie spraken o.a. de wethouder en de participanten van het gebouw hun dankbaarheid en vreugde uit over de realisatie van het mooie nieuwe schoolgebouw en de samenwerking hierin met de diverse partijen. Ook de genodigden genoten tijdens op de receptie en tentoonstelling van de door de leerlingen gemaakte kunst. Het was een geslaagde en vooral feestelijke middag. Klikt u hieronder voor de foto's ter impressie van de festiviteiten.
...lees meer »

 
 
07-10-2014
Hiep hiep hoera Anja 60 jaar!
Afgelopen zaterdagmiddag hebben we met een aantal vrouwelijke collega's de 60ste verjaardag van Anja mogen vieren. Samen met 60 dames in Anja haar leven, hebben we kunnen genieten van de prachtige, laatste, zonnige zomerdag en geproost op het leven. Het was een fijne en gezellige middag. We wensen Anja Gods liefde en zegen toe voor het komende jaar! 
...lees meer »

 
 
06-10-2014
Dag van de leerkracht
Gisteren (5 oktober.) was het de Dag van de leerkracht. Vandaag werden de leerkrachten daarom in het zonnetje gezet en was er iets lekkers bij de koffie en een kleine attentie voor iedereen. Tot onze grote verassing kwamen alle leerlingen van De Wegwijzer met een bloem op school. Deze bloemen werden door ouders verzameld in vier grote vazen. Het resultaat is dat er nu in iedere klas een mooie vaas met bloemen voor de leerkrachten staat. Door middel van dit berichtje (en de foto's) willen we de kinderen én hun ouders van harte bedanken voor dit mooie gebaar. We vinden het geweldig wanneer je zo gekend wordt in je werk! BEDANKT!
...lees meer »

 
 
03-10-2014
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken opent onze nieuw sbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Opening MFC De Zuidwester
Volgende week donderdag is het zover. Dan wordt ons schoolgebouw, Multifunctioneel Centrum De Zuidwe ster officieel geopend. Voor deze opening zijn de leerlingen, ouders en bekenden van school van harte welkom. Door middel van dit bericht, willen we u herinneren aan de opening en nogmaals van harte uitnodigen voor donderdag 9 oktober (zie uitnodiging in de bijlage)! ...lees meer »

 
 
29-09-2014
30-09-14' geen verbredingsgroep
A.s dinsdag 30 september zal er geen verbredingsgroep zijn. Dit is, omdat ik een studiedag in Hoogev een mag bijwonen waar we uitleg krijgen over levelwerk. Dit is materiaal dat kan worden ingezet bij leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Deze studiedag zal een hele dag duren en daardoor ben ik niet in de gelegenheid om de verbredingsgroep te begeleiden. De leerlingen mogen als ze vragen hebben over hun werk dit op woensdag, donderdag of vrijdag bij mij aankaarten. Vriendelijke groet, Sharon Doosje- van der Star
...lees meer »

 
 
26-09-2014
Oproep voor versterking van de activiteiten in 2014/2015 !!
Ook dit jaar is de oudercommissie weer gestart met het regelen van leuke activiteiten. We hebben er zin in, maar we hebben jullie ook hard nodig om alles voor elkaar te krijgen! Bij de voordeur van de school hangt weer een intekenlijst met alle activiteiten erop vermeld. Het is de bedoeling dat je een activiteit (of meerdere) uitkiest om ons te helpen met regelen en het uitvoeren van de activiteit. Vooral voor de december planning willen we snel beginnen. Wil je meer weten? Vraag of mail gerust. We rekenen op jullie enthousiasme en inschrijving!! Groetjes de OC 2014/2015, Dieuwke, Evelien, Henrike, Dini, Sharon en Eline J. jenedejong@outlook.com dini@famkeizer.nl
...lees meer »

 
 
Kinderkoor op De Wegwijzer (extra oproep!)
Even een extra oproep! We willen met de kinderen van onze school een koortje oprichten. In het spee llokaal van onze basisschool willen we om de week op dinsdagmiddag samen zingen. Hiervoor heeft ieder kind een aanmeldingsformulier ontvangen. Vandaag is de laatste dag om je aan te melden. We hebben nog niet helemaal genoeg aanmeldingen om te kunnen starten. Vandaar deze extra oproep! Meer informatie hierover vind je in bijgesloten informatiebrief. Door middel van deze brief kun je jezelf ook opgeven voor het kinderkoor (of als begeleider) ...lees meer »

 
 
19-09-2014
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Er staat weer een nieuwsbrief van onze school voor u klaar. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieuwsbrief. ...lees meer »

 
 
18-09-2014
Uitreiking Gouden TSO-ster op De Wegwijzer
Vandaag heeft onze school een 'Gouden ster' ontvangen voor het beleid en de uitvoering van haar tuss enschoolse opvang (TSO). De TSO op onze school wordt al sinds jaar en dag uitgevoerd door een groep van bevlogen ouders en andere betrokkenen rondom de school. Op een dinsdag in augustus werd onze school bezocht door mevr. Sheila Hoogeland van TSO-Support. Tijdens deze dag werd er een audit afgenomen op onze school, waarbij het beleid en de uitvoering van de TSO werd gemeten en gewogen. Vandaag werd de uitslag van deze audit gevierd met de uitreiking van de Gouden TSO-Ster, waarmee De Wegwijzer officieel 'TSO-voorbeeldschool' is. Voor de kinderen waren er allerlei spelactiviteiten op het schoolplein georganiseerd tijdens de middagpauze. Daarna werd samen met de leerlingen en ouders de felbegeerde sticker op het raam uitgereikt. Ellen van Dijken mocht, als TSO-coördinator, namens de Wegwijzer onder luid gejuich, de oorkonde ondertekenen. De kinderen ontvingen als afsluiting allemaal een appeltje voor de dorst met bijbehorende kreet: "Een Gouden TSO, daar plukken wij de vruchten van!" Deze oorkonde is twee jaar geldig. Daarna vindt er opnieuw een audit plaats door TSO-Support.
...lees meer »

 
 
16-09-2014
'De man met de mond'
De leerlingen van de verbredingsgroep uit groep 5 en 6, zijn vandaag druk bezig geweest met het schi lderij 'de man met de mond' van Paul Klee. Heel geconcentreerd zijn ze aan het werk gegaan. Dit kunt u terug zien op de foto's. Het schilderij is nog niet af maar dit zal niet lang meer duren.
...lees meer »

 
 
09-09-2014
Kunst in de verbredingsgroep
In de verbredingsgroep zijn we aan het werk over kunst. We zijn ons aan het verdiepen in verschille nde kunststromingen. De leerlingen van groep 5 en 6 werken over het expressionisme en dan in het bijzonder over de kunstenaar Paul Klee. Vorige week gingen ze aan het werk met het schilderij "de drenkelingen", die ze op hun eigen manier mochten aanpassen. Vandaag hebben ze informatie over deze kunstenaar opgezocht en hebben we zijn schilderij "de man met de mond" aandachtig bekeken. We gaan namelijk volgende week zelf aan het werk om net zo'n soort schilderij te maken. De leerlingen van groep 7 en 8 mochten zelf hun eigen kunststroming en daarbij kunstenaar uitkiezen. Dit heeft tot leuke diverse stromingen geleid. Zo wordt er gewerkt over de kunststroming: Cobra, Barok, Pointillisme en het Impressionisme. Vandaag hebben de leerlingen informatie gezocht over de kunststroming, die ze moeten samenvatten tot een kort verslag in hun eigen woorden. Dit geld ook voor een verslag over de kunstenaar. Op deze manier leren ze, hoe ze veel informatie kunnen samenvatten tot een duidelijk verslag. Als ze hier mee klaar zijn gaan ze de informatie presenteren aan elkaar. Vervolgens maken ze een kunstwerk van de door hun gekozen kunstenaar na. Zoals u kunt lezen zijn we weer lekker aan het werk. Zo gauw als de kunstwerken af zijn, zorgen we voor een mooi plekje zodat iedereen het kan bewonderen.
...lees meer »

 
 
05-09-2014
Nieuwsbrief De Wegwijzer
In dit bericht treft u weer de nieuwsbrief van onze school. Door op onderstaand document te klikken , opent u de nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
01-09-2014
De Wegwijzer is Kwadraatschool (update met nieuwe foto's)
Vanmiddag werd samen de leerlingen en ouders het felbegeerde Kwadraatbordje aan de gevel van onze sc hool onthuld. Daarmee heeft De Wegwijzer zich gecertificeerd als Kwadraatschool. Op een Kwadraatschool wordt extra aandacht gegeven aan meer- en hoogbegaafde kinderen. Dit is geen luxe, maar noodzaak. Met het verzorgen van 'passend onderwijs' streeft De Wegwijzer naar het beste voor ieder kind en dat betekent dat we ook hen, die veel meer kunnen, blijven uitdagen. Dit vertaalt zich onder andere in een verbredingsgroep - waar kinderen met een duidelijke ontwikkelingsvoorsprong met elkaar sparren over verdiepende, voor hen uitdagende, lesstof. Uitgangspunt van onze school is dat ieder kind knap is en mag zijn. Als bijkomende verassing kregen de leerlingen van De Wegwijzer ook een rijdende moestuin cadeau. Hiermee wordt aandacht gegeven aan het ontwikkelen van 'groene vingers' en natuurlijk inzicht en bewondering voor de natuur.
...lees meer »

 
 
28-08-2014
Informatieavond over dyslexie op De Wegwijzer
Dyslexie maakt lezen en schrijven knap lastig! Leerachterstanden zijn gauw opgelopen en moeilijk in te halen. Soms met faalangst en frustratie tot gevolg. Onze school organiseert daarom een informatieavond voor ouders van kinderen met dyslexie, maar ook voor andere geïnteresseerden. Tijdens deze avond willen we verder informeren over dit onderwerp en hoe onze school hiermee omgaat. U bent van harte welkom op deze informatieavond! Bijgesloten bij dit bericht vindt u de uitnodiging met tijden en locatie van deze avond. ...lees meer »

 
 
25-08-2014
Liedlijst 2014-2015
Iedere dag beginnen we in de klas met de Bijbel. Hierbij wordt uiteraard ook gezongen. De liederen d ie wekelijks centraal staan in de groepen en welke aangeleerd worden, staan in de liedlijst 2014-2015. Deze liedlijst kunt u vinden onder het tabblad 'school'. Voor de volledigheid is de liedlijst van dit schooljaar bij dit bericht bijgevoegd. Door op onderstaand document te klikken opent u de lijst met liederen. ...lees meer »

 
 
22-08-2014
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Vandaag verschijnt er weer een nieuwsbrief van onze school. Door op onderstaande bijlage te klikken opent u de nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
21-08-2014
Nieuwsbrief 'herinrichting Zuidveense Weg'
Vanaf 1 september worden er werkzaamheden verricht aan de Zuidveense Weg (de weg waar de Gasthuislaa n op uitkomt). Dit betekent dat er hinder ontstaat bij het aanrijden naar onze school. Om u volledig te informeren over de werkzaamheden en de gevolgen voor ouders en leerlingen in de bereikbaarheid van onze school, zit er een nieuwsbrief 'Herinrichting Zuidveense Weg' bijgesloten bij dit bericht. ...lees meer »

 
 
Opvoedingsavond 'Lastige Kinderen bestaan niet'
In het afgelopen schooljaar heeft onze scholenvereniging De Zevenster (in samenwerking met het Greij danus College) een aantal opvoedingsavonden voor ouders van groep 7 en 8 georganiseerd. In verband met het succes hiervan en de behoefte aan een vervolg, wordt er ook dit jaar een aantal avonden georganiseerd. Deze avonden worden gehouden op 17 september, 8 oktober en 19 november. Deelname hieraan is gratis en bedoeld voor ouders van leerlingen uit groep 7 en 8. U kunt zich voor deze avonden aanmelden op: info@dezevenster.nl. In de bijlage treft u een informatiefolder over de inhoud en locaties van deze avonden. ...lees meer »

 
 
14-08-2014
(extra) Nieuwsbrief De Wegwijzer
De zomervakantie loopt nu toch echt op haar eind. We hebben zes hele weken mogen genieten van heerli jk zomers weer en de indrukwekkende natuur van onze Schepper. Aanstaande maandag willen we de leerlingen en ouders weer verwelkomen op De Wegwijzer. Vooraf willen we u alvast informeren over een aantal praktische zaken bij de start van het nieuwe schooljaar. Deze dingen hebben we samengevat in een extra nieuwsbrief. Door op onderstaand document te klikken, opent u de nieuwsbrief. Geniet nog van de laatste vakantiedagen en graag tot maandag 18 augustus! ...lees meer »

 
 
04-07-2014
Zonovergoten Dubbeltjesmarkt
De laatste dag voor de zomervakantie is afgesloten met een zeer geslaagde Dubbeltjesmarkt. De zon ga f een zomers karakter aan deze markt. De kinderen van onze basisschool mochten tegen 'dubbeltjesprijs' hun meegebrachte waren verkopen. Daarnaast hadden sommige leerlingen een nagelstudio, een suikerspinnenkraam of zelf gebakken taartjes voor op de markt. Ook was er live gitaarmuziek en hadden een aantal kinderen verschillende spelactiviteiten opgezet waarbij mooie prijsjes waren te verdienen, zoals prijzenschieten en blikken gooien. De hele Dubbeltjesmarkt was aangekleed in oranje sferen. Tot slot werd de ochtend afgesloten met een quiz voor de schoolkinderen. Nu mogen de kinderen genieten van hun zeer verdiende zomervakantie en starten ze op maandag 18 augustus weer uitgerust aan het nieuwe schooljaar.
...lees meer »

 
 
Zomervakantie
Hiep hiep hoera! Het is zomervakantie! Iedereen een hele fijne vakantietijd en God zegen toegewenst voor de komende vakantieperiode. Geniet van Gods indrukwekkende schepping! Graag ontmoeten we u weer op maandag 18 augustus.
...lees meer »

 
 
03-07-2014
Afscheid familie v.d. Mark
Vandaag was het dan zover. Het had zich al maanden aangekondigd. Toch is nu het moment van afscheid gekomen. Yannick en Roos v.d. Mark vertrekken met hun ouders naar Bonaire. De familie v.d. Mark gaat op Bonaire werken en helpen in de verslavingszorg. Dit doen ze bij Krusada. Ook mogen ze de mensen daar bekend maken met het mooie nieuws over God en zijn Zoon Jezus, die voor ons naar de aarde kwam. We gaan Yannick en Roos ontzettend missen en wensen hen dan ook de onmisbare zegen van onze Schepper toe. Vandaag werd er op school afscheid genomen van de vriendjes en vriendinnetjes in de klassen. Er werd getrakteerd, Yannick en Roos kregen cadeautjes en herinneringen aan onze school mee en ze werden toegezongen. Wilt u meer weten over Missie Bonaire, dan kunt u kijken op: http://peterenhiskevandermark.blogspot.nl/2014/01/missie-bonaire-aanwezig-op-5e.html#.U7VAbJR_vT8 . Op De Wegwijzer wordt het goede doel (Missie Bonaire) en daarmee de familie v.d. Mark ondersteund door diverse sponsoracties.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Door op onderstaande bijlage te klik ken, opent u deze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier en alvast een fijne zomervakantie toe. We ontmoeten u graag weer op maandag 18 augustus. ...lees meer »

 
 
De Dubbeltjesmarkt op De Wegwijzer
Morgen (vrijdag 4 juli) wordt weer de jaarlijkse Dubbeltjesmarkt georganiseerd op De Wegwijzer. U b ent vanaf 10.00 uur van harte welkom op ons schoolplein!
...lees meer »

 
 
30-06-2014
Musical-ochtend De Wegwijzer
Op woensdagochtend wordt door de leerlingen van groep 8 de musical opgevoerd aan alle leerlingen van De Wegwijzer. Bij deze musical zijn ook de ouders van de leerlingen uitgenodigd. De musical start na de ochtendpauze, om half 11 in de grote zaal van MFC De Zuidwester. Voor de allerkleinsten (niet schoolgaande kinderen) is er een crèche georganiseerd in het lokaal van groep 1 en 2.
...lees meer »

 
 
TSO Talk
Als tussenschoolse opvang willen we u graag informeren, daarom staat er een TSO talk voor u klaar. L ees smakelijk!
TSO-talk.pdf
 
 
...lees meer »

 
 
De Dubbeltjesmarkt in 'oranje'
Aanstaande vrijdag wordt er weer een Dubbeltjesmarkt georganiseerd bij ons op school. Informatie hie rover heeft u al ontvangen via onze website. Omdat het oranje-spektakel in Brazilië en dus ook in ons land nog even voort duurt, mogen de kinderen vrijdag een oranje tint geven aan de Dubbeltjesmarkt. Dit betekent dat ze allemaal in het oranje verkleed mogen komen. Maar ook de spulletjes die verkocht of gebakken worden, mogen een oranje thema hebben. Iedereen mag hier natuurlijk zijn of haar eigen creativiteit in leggen. We gaan voor een mooi 'oranje-feest' aanstaande vrijdag... en hopelijk blijven onze jongens na zaterdag nog een tijdje langer in Brazilië! U bent vrijdag vanaf 10.00 uur van harte welkom op De Wegwijzer!
...lees meer »

 
 
25-06-2014
De Dubbeltjesmarkt
Volgende week vrijdag - 4 juli - wordt er weer een dubbeltjesmarkt gehouden op De Wegwijzer. Met dez e activiteit willen we het schooljaar samen met leerlingen en ouders op een gezellige manier afsluiten. In de bijlage bij dit bericht treft u een informatiebrief van de oudercommissie over de praktische zaken rondom deze dubbeltjesmarkt. U bent van harte welkom op de dubbeltjesmarkt van De Wegwijzer op vrijdag 4 juli! ...lees meer »

 
 
20-06-2014
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Hieronder treft u weer de nieuwsbrief van deze week. Door op onderstaand bestand te klikken opent u onze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
11-06-2014
Rooster oudercontactavonden
Op dinsdag 24 en woensdag 25 juni worden er weer oudercontactavonden gehouden. Tijdens deze contacta vonden willen de leerkrachten de 'warme overdracht' met u doen naar het volgende schooljaar. Achter het beveiligd gebied op onze website kunt u het rooster voor deze avonden terugvinden. Door op het tabblad 'informatie voor ouders' en vervolgens op 'roosters' te klikken, vindt u de planning. We willen u graag verwelkomen op de voor u ingeroosterde contactavond. Heeft u (nog) geen inlogcode voor het beveiligde gebied op onze website, dan kunt u deze opvragen bij de directeur van de school.
...lees meer »

 
 
10-06-2014
Lekker aan het werk in de verbredingsgroep
Het is al even geleden dat u iets heeft gehoord vanuit de verbredingsgroep. Maar we hebben zeker nie t stil gezeten. De leerlingen van groep 4 en 5 zijn nadat ze klaar waren met hun eigen projecten, samen een spinnenproject gestart. We hebben samen al heel veel geleerd over verschillende soorten spinnen, de manieren waarop ze hun prooien vangen en hoe ze eitjes leggen. We hebben een map waaruit we werken, waarin veel denkvragen staan. Samen werken we hard om steeds meer te weten te komen en van elkaar te leren. Met de leerlingen van groep 6/7/8 hebben we de afgelopen weken gewerkt over samenwerken. De leerlingen hebben verschillende samenwerkingsopdrachten gedaan om te voelen wat er belangrijk is voor een goede samenwerking. We hebben geoefend met luisteren, leiding geven en soms ook leiding nemen. De leerlingen hebben tijdens de opdrachten elkaar ook geobserveerd en feedback gegeven zodat we ook echt van de activiteiten konden leren. Vanmiddag zijn de leerlingen in twee groepen gestart met het bedenken van hun eigen bordspel. Samenwerken speelt hier in een grote rol. De eerste ideeën klinken erg veelbelovend en ik ben erg benieuwd wat voor moois eruit gaat komen. Zowel met het maken van het spel als de samenwerking in de twee groepen. Een kleine impressie van alle groepen aan het werk ziet u op de foto's. Warme groet, Sharon
...lees meer »

 
 
05-06-2014
Pinksterviering
Vanmiddag hebben we een mooie Pinksterviering gehouden met alle kinderen en ouders. Voor het eerst i n de gemeenschappelijke ruimte. We hebben gezongen over het Licht dat in de wereld kwam, en geluisterd naar teksten uit de bijbel over de Heilige Geest. Wij mogen dat licht laten stralen, en doorgeven aan de mensen om ons heen. We wensen iedereen stralende Pinkster dagen toe.
...lees meer »

 
 
Nieuwsbrief De Wegwijzer
Bijgesloten bij dit bericht treft u weer de nieuwsbrief van onze school. Door op onderstaande link t e klikken, opent u de nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
04-06-2014
Pinksterviering
Zoals u weet is er morgen om 14.00 uur een Pinksterviering. Er is oppas geregeld voor de kleine kind eren in de kleuterklas. U bent van harte welkom (ouders/grootouders) om dit mee te vieren.
...lees meer »

 
 
02-06-2014
Pinksterviering 5 juni
Donderdagmiddag begint de viering om 14.00 uur!!!! Allemaal hartelijk welkom!

 
 
28-05-2014
Informatie Avondvierdaagse
Vanaf maandag 2 juni wordt er weer gewandeld tijdens de Steenwijker Avondvierdaagse. We hopen op fi jne weersomstandigheden en veel wandelplezier. We wensen alle wandelaars dan ook veel succes. Om de deelnemers, ouders en begeleiders volledig te informeren is bijgaand een informatiebrief geplaatst. U kunt op de hieronder geplaatste 'wandelbrief' klikken voor meer informatie. ...lees meer »

 
 
Extra nieuwsbrief
Bijgaand in dit artikel treft u een extra nieuwsbrief van De Wegwijzer. In deze nieuwsbrief worden e en aantal praktische zaken met u gedeeld omtrent het gebruik van onze nieuwe school, de nieuwe schooltijden en de invulling van de tussenschoolse opvang. We wensen iedereen een fijn Hemelvaartweekend en hopen iedereen weer te mogen verwelkomen op school op maandag 2 juni. Door op bijgaand artikel te klikken opent u de extra nieuwsbrief. ...lees meer »

 
 
26-05-2014
Pinksterviering
Houdt u er alvast rekening mee dat we een Pinksterviering hebben voor het eerst in onze centrale rui mte?! Donderdagmiddag 5 juni. Hoe laat hoort u nog. Het thema is 'Licht'.
...lees meer »

 
 
21-05-2014
Morgenavond: Veiling oud meubilair en materialen!
DONDERDAG 22 MEI: VEILING DE WEGWIJZER (19.30 - 21.00 UUR): In het oude schoolgebouw wordt een vei ling gehouden van het overgebleven meubilair zoals bureau's, kasten, boekenplanken achter. Dit worden geveild aan ouders, buren en andere belangstellenden. Daarnaast worden er (oude) boeken, schoolspullen, ICT-hardware en allerlei andere materialen verkocht. De veiling vindt plaats op donderdag 22 mei van 19.30 tot 21.00 uur. U bent van harte welkom!! ...lees meer »

 
 
19-05-2014
Gefeliciteerd, ouders van groep 3, 4, 5, en 6 !....
met uw fantástische kinderen! Wat waren ze enthousiast, vrolijk, sociaal, blij! Het schoolreisje is mede dank zij hen een prachtige dag geweest. Bekijkt u de foto's voor het bewijs.
...lees meer »

 
 
16-05-2014
De nieuwsbrief
De nieuwsbrief van onze school staat weer op de website. Door op onderstaande bijlage te klikken, op ent u onze nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier. ...lees meer »

 
 
14-05-2014
Vragenlijst sociale veiligheid
In maart heb ik (Frederieke Rommelaar) een cursus anti-pestcoördinator gevolgd. In de cursus is o.a. aan de orde gekomen hoe sociale veiligheid wordt vormgegeven en hoe pestgedrag op school tegengegaan kan worden. Deze cursus sluit aan op de studie voor Gedragsspecialist die ik op dit moment aan de Hogeschool Utrecht volg. Aan het eind van dit jaar hoop ik deze studie af te ronden. In het kader van mijn studie ben ik bezig met een onderzoek naar sociale veiligheid op onze school met als doel hoe we dit willen vormgeven en welke verbeteringen we hierin aan kunnen brengen. Graag wil ik van u weten wat uw ervaringen en gedachten daarover zijn. U hebt via uw kind daarvoor een formulier ontvangen. Mijn vraag is of u dit formulier wil invullen en dit uiterlijk woensdag 21 maart weer in bijgevoegde gesloten envelop wil meegeven aan uw kind. De vragenlijst kunt u ook vinden in de bijlage van dit artikel. Wanneer u vragen en/of opmerkingen hierover hebt kunt u me dat altijd vragen. ...lees meer »

 
 
09-05-2014
Open Dag De Wegwijzer
Zaterdag 10 mei openen we de deuren van ons nieuwe schoolgebouw! U bent welkom vanaf 09.30 tot 12.3 0 uur.
...lees meer »

 
 
Informatiebrief namens De Zevenster
De Zevenster heeft een informatiebrief voor ouders opgesteld. Deze brief is voor u als ouder te vind en achter het beveiligde gebied. Onder het tabblad 'ouders' is de brief geplaatst onder de mededelingen. Heeft u nog geen inlogcode, dan kunt u deze opvragen bij de directeur van de school.
...lees meer »

 
 
07-05-2014
De eerste schooldag in de nieuwe school! Wát een dag! .
Het was een fantástische dag! In de oude lege lokalen vragen we God of Hij vandaag bij ons wil z ijn en danken Hem voor al het goede. Dan vertrekken we met treintje en fietsen -dóór de stad- naar onze nieuwe school. Daar wordt de sleutel op een hele bijzondere manier bezorgd, zodat (wethouder) L. Greven De Zuidwester kan openen. Ballonnen worden opgelaten en dán mogen we eindelijk de school in. Een speurtocht, een PPP-maaltijd, een heerlijk plein.. Kortom: een gezegende, fijne, blije dag!
...lees meer »

 
 
06-05-2014
Opening nieuwe schoolgebouw
Wat een feest! Vandaag hebben we ons nieuwe schoolgebouw officieel in gebruik genomen. Vanochtend werd de sleutel van het gebouw door een echte kerkuil ingevlogen en de wethouder heeft met deze sleutel de deur voor de leerlingen geopend. Na een blik in de school en wat te eten en te drinken hebben de leerlingen een speurtocht & vossenjacht in het door het hele gebouw gehad. We hebben de feestelijke ochtend afgesloten met een Poffertjes-Pizza-Patat-buffet. Het was een geslaagde dag!
...lees meer »

 
 
05-05-2014
Nog . nachtje!!!
Morgenvroeg om 8.15u bij die oude school en dan gaan we -onder begeleiding- met het treintje en de f ietsen naar de Gasthuislaan! Tot morgen!
...lees meer »

 
 
Informatiebrief 'eerste schooldag' (6 mei)
Door op onderstaand document te klikken, verkrijgt u de nodige informatie over de eerste schooldag i n onze nieuwe school op 6 mei. ...lees meer »

 
 
Open Huis De Zuidwester
Na een jaar van bouwen en vervolgens inrichten is Multi Functioneel Centrum De Zuidwester klaar. Om dit te vieren houden de gebruikers op zaterdag 10 mei een Open Huis. Vanaf 09.30 uur is het gebouw geopend. Naast de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw, zijn er rondom De Zuidwester tal van activiteiten, waaronder een markt. Daarnaast heeft jeugdcircus Pavarini een leuk programma voor de kinderen. Het programma van het Open Huis eindigt duurt tot 12.30 uur. ...lees meer »

 
 
04-05-2014
Nog ..... nachtjes!
bericht...

 
 
03-05-2014
Nog ..... nachtjes!

 
 
02-05-2014
Mooi artikel in De Opregte Steenwijker Courant
We zijn er maar wát gelukkig mee...

 
 
23-04-2014
Zó mooi!
Vandaag met ouders, enkele leerlingen en team weer hard, snel én gezellig gewerkt. Het gaat allemaal heel voorspoedig; de hulptroepen voor morgen werden afgebeld. Morgenvroeg nog even naar de oude school om op te ruimen en te vegen. Daarna weer naar de nieuwe school, zodat we vrijdag de grote dag van juf. van de Star en haar Jeroen kunnen gaan vieren. (voor de laatste foto dient u uw scherm een kwartslag te draaien)
...lees meer »

 
 
21-04-2014
Verhuisbericht
Op dinsdag 22 april gaat onze school verhuizen. Na een paar dagen van uitpakken en inrichten houden we tot en met maandag 5 mei vakantie. Op dinsdag 6 mei is de eerste schooldag in ons nieuwe schoolgebouw. Voor ouders en belangstellenden is er op zaterdag 10 mei een Open Huis van 09.30 tot 12.30 uur. ...lees meer »

 
 
18-04-2014
De school gaat op slot.
Vandaag de laatste keer de deur gesloten. Vanmorgen heeft het team (met enkele vaders) de laatste di ngen ingepakt, losgeschroefd en klaargezet.En nog even een laatste (verhuis-)vergadering gehad. Als klap op de vuurpijl gingen we nog in de nieuwe school kijken! Wat ZIJN we blij en dankbaar, want het wordt/is zó mooi.
...lees meer »

 
 
11-04-2014
De nieuwsbrief (De Wegwijzer)
Vandaag verschijnt weer de nieuwsbrief van De Wegwijzer. Door op het bijgesloten document te klikken , opent u de nieuwsbrief. We wensen u veel leesplezier! ...lees meer »

 
 
Verbredingsgroep
Aanstaande dinsdagmiddag is er geen verbredingsgroep in verband met de verhuizing. Dit even ter info rmatie aan de ouders en leerlingen van de verbredingsgroep.
...lees meer »

 
 
09-04-2014
Inleveren formulieren Avond4Daagse
Aan de ouders van leerlingen van De Wegwijzer, Denkt u aan het inleveren van de formulieren voor he t opgeven voor de Avond4daagse. Deze kunt u tot uiterlijk dinsdag 15 april inleveren bij de leerkracht van uw zoon of dochter. Namens de oudercommissie alvast hartelijk bedankt!
...lees meer »

 
 
Actie Bonaire
Dinsdagmorgen kwam Hiske van der Mark op school om te vertellen over hun werk op Bonaire. Voor de ki nderen was het leuk om te zien waar Bonaire ligt en welk werk zij daar gaan doen. De kinderen stelden vragen als : Naar welke school gaat Roos? En nemen jullie je spullen mee? En heeft Yannick daar al vriendjes? Het was mooi om te zien hoe de kinderen betrokken raakten. De opbrengst van de paaseitjesaktie was 525 euro. Degene die de meeste eitjes verkocht kreeg een prijs. Uit de onderbouw was dat Sara, en uit de bovenbouw Harjan! Super gedaan! Ook het zendingsgeld wat we de afgelopen maanden hebben gespaard gaat naar dit doel van de fam v/d Mark. Het bedrag is 450 euro.
...lees meer »

 
 
04-04-2014
Feestje rond nieuwe logo en website
Vanochtend om half 12 hebben de leerlingen van onze school samen met de meesters en juffen en vaders en moeders het nieuwe logo van de school onthuld. Dit logo wordt straks gebruikt, wanneer De Wegwijzer in het nieuwe schoolgebouw zit. Ook de nieuwe website is vandaag gelanceerd. Ouders hebben een kaartje met inloggegevens gekregen. Wanneer er u nog geen kaartje heeft, kunt u deze ophalen bij de directeur van de school. De leerlingen hebben lekker gesmikkeld aan een tompoes met het logo van de school. In het ouderportaal staan foto's van deze ochtend. Ouders met een inlogcode kunnen hiervoor inloggen en de foto's terugvinden onder het tabblad 'ouders'.
...lees meer »

 
 
03-04-2014
Nieuwe website voor De Wegwijzer
Welkom op de website van basisschool De Wegwijzer. Vanaf vandaag is de website van onze school in een nieuw jasje gestoken. We zijn blij en trots u onze mooie nieuwe website te mogen presenteren. Op de website kunt u het nieuws uit de klassen lezen, leest u berichten vanuit de school. Ook kunt u er allerlei relevante informatie over onze school vinden. Hiervoor kunt u klikken op de tabbladen bovenaan op de banner van deze website. Op vrijdag 4 april wordt de website (en het nieuwe logo) van de school feestelijk ingewijd met de leerlingen en ouders van de school. We wensen u veel lees- en beleefplezier op de website van Gereformeerde basisschool De Wegwijzer.
...lees meer »

 
 
Nieuw adres De Wegwijzer
Op 22 april gaat onze school verhuizen naar MFC De Zuidwester. Vanaf 6 mei (na de meivakantie) wordt het nieuwe gebouw officieel in gebruik genomen. In de bijlage vindt u onze nieuwe adresgegevens:
...lees meer »

 
 
23-03-2014
De nieuwe school
Niet alleen een nieuwe website, maar ook een nieuwe school! Op deze website plaatsen we een mooie f oto van onze school in aanbouw. Vanaf 6 mei gaan we het nieuwe gebouw ('De Zuidwester') officieel gebruiken. We hebben er heel veel zin in.
...lees meer »

 
 
De nieuwsbrief
Wanneer de website officieel in gebruik is, zal de nieuwsbrief van De Wegwijzer op de site te vinden zijn. Hierbij hebben we alvast de laatst verschenen nieuwsbrief geplaatst ('Nieuwsbrief 14 maart 2014'). ...lees meer »

 
 
22-03-2014
Informatiebericht
Uit alle klassen worden er berichtjes en mededelingen op de nieuwe site van De Wegwijzer geplaatst. Onder de button 'i' worden de bezoekers van de site en ouders geïnformeerd over algemene zaken van De Wegwijzer.
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: