Ons onderwijs


 

Op deze pagina informeren we u over het onderwijs op de Wegwijzer.
Op de tabbladen op deze pagina kunt u verderklikken naar de verschillende onderwijsactiviteiten op onze school.

 

 
 
 
 
 
13-12-2017
Afscheid juf Bredewold babyshower!
Woensdag 13 december mochten we afscheid nemen van juf Bredewold met een echte Babyshower! Er werd beschuit met muisjes versierd, een slinger van rompertjes gemaakt en een wens luier geschreven. En natuurlijk veel spelletjes. Daarnaast is juf ook er verwend met leuke cadeautjes. Tot na de meivakantie juf!
...lees meer »

 
 
12-07-2017
Rekenspellen
Groep 8 kreeg vorige week de opdracht om een rekenspel te ontwikkelen voor groep 3 en 4. Vandaag kre gen de leerlingen van groep 3/4 uitleg over de gemaakte spellen! De leerlingen waren erg enthousiast!!
...lees meer »

 
 
21-03-2017
Complimentenbloemen
Wat hebben de leerlingen van groep 3/4 mooie complimenten voor elkaar opgeschreven. 'je kunt goed he lpen', 'je bent mooi', 'je bent aardig'. De complimenten hebben de leerlingen in bloemen opgeschreven. Nu hangt er in de klas een mooie slinger van complimentbloemen.
...lees meer »

 
 
17-03-2017
Nog een uitje!
Zo hebben de leerlingen in groep 3/4 in één week twee leerzame uitjes. We zijn vanmiddag naar 'Joust ra herstoffering' geweest. De groep kreeg een rondleiding door het bedrijf. We hebben gezien dat er veel verschillende werkzaamheden worden verricht in een bedrijf. De leerlingen waren erg enthousiast! Ouders bedankt voor het rijden en voor fam. Joustra bedankt voor de rondleiding!
...lees meer »

 
 
16-03-2017
Naar de dierenkliniek
De afgelopen weken hebben de leerlingen uit groep 3/4 gewerkt over verschillende beroepen. Nu zijn w e ter afsluiting van het M.I. thema naar de dierenkliniek geweest! De leerlingen mochten hun eigen knuffeldier onderzoeken als een echte dierenarts.
...lees meer »

 
 
18-01-2017
Letterdiploma!
Alle letters zijn aangeleerd en daarom hebben de leerlingen uit groep 3 een letterdiploma verdiend!

 
 
24-10-2016
Natuurles: Uilenballen pluizen
Het nieuwe thema van M.I. is het bos! Dieren laten hun sporen na in het bos. Tijdens een wandeling k om je misschien wel braakballen tegen. Vanmiddag hebben de leerlingen uit groep 3/4 braakballen uitgeplozen. We zijn zo meer te weten gekomen over het voedsel van de uil! De botjes, kaken en wervels hebben de leerlingen gesorteerd en op een zwart blad gelegd. Wat waren de leerlingen enthousiast bezig!
...lees meer »

 
 
07-09-2016
Gastles Korfballen
Een paar foto's van de korfballessen van vanmorgen.

 
 
26-05-2016
Schoolreisje groep 3 t/m 6
Nog een aantal mooie foto's van het schoolreisje naar De Spelerij - de Uitvinderij.

 
 
11-02-2016
Tafeldiploma!
Vandaag was de uitreiking van het 'kleine' tafeldiploma (de tafels van 1-2-5-10). De leerlingen kunn en ze snel op volgorde en door elkaar opzeggen. De geleerde tafels blijven we natuurlijk wel herhalen en we gaan oefenen met de tafel van 3 en 4.
...lees meer »

 
 
18-12-2015
Kerstontbijt
Vanmorgen hebben we samen genoten van het kerstontbijt in de klas. Naast het ontbijten hebben we sam en gezongen en geluisterd naar het kerstverhaal. Een mooie afsluiting met elkaar van het jaar 2015. Allemaal een fijne vakantie en mooie dagen gewenst!
...lees meer »

 
 
10-12-2015
Woningen bekijken
Rijtjeshuizen, vrijstaande huizen, twee-onder-een kap huizen, een flat; tijdens de wandeling van van middag hebben we al deze soorten woningen bekeken. Na de wandeltocht hebben de leerlingen een werkblad gemaakt over verschillende soorten huizen. Een aantal foto's van de wandeling en van de M.I. opdrachten.
...lees meer »

 
 
25-11-2015
Afsluiting 'vervoer'
Het M.I. thema 'vervoer' hebben we nu afgerond, maar nog een paar mooie foto's van wat de leerlingen gemaakt en gedaan hebben! Vanaf volgende week starten we met het M.I. thema 'Wonen'.
...lees meer »

 
 
12-11-2015
Naar de brievenbus...
Vandaag hebben de leerlingen mooie kaarten gemaakt voor vluchtelingen. De kaarten zijn naar een AZC gestuurd om de vluchtelingen welkom te heten. We hebben de kaarten samen naar de brievenbus gebracht.
...lees meer »

 
 
M.i. Vervoer
Wat is openbaar vervoer? Hoe reisden de mensen vroeger? Met welke vervoermiddelen vervoeren mensen s pullen? Zo een paar vragen waar de leerlingen uit groep 3/4 antwoord op kunnen geven! Vandaag zijn we verder gegaan met het maken van een voertuig ambulances, brandweerauto's, vrachtwagens, bussen.. allerlei vervoermiddelen worden gemaakt!
...lees meer »

 
 
31-10-2015
Naar de bibliotheek
Vrijdagmorgen heeft groep 3/4 een bezoek gebracht aan de bibliotheek. De mevrouw van de bibliotheek heeft voorgelezen uit het boek 'Kobe maakt een museum'. Vervolgens hebben wij net zoals Kobe allerlei voorwerpen en boeken verzameld door de bibliotheek heen. Zo konden we ook direct zien waar de boeken voor groep 3/4 lagen. We hadden ook nog even tijd om zelf te lezen uit verschillende boeken. De kinderen hebben een folder meegekregen met meer informatie over een lidmaatschap van de bibliotheek. Het was een leuke en interessante ochtend! Bedankt ouders, voor het rijden of regelen van het vervoer!
...lees meer »

 
 
06-10-2015
Gekleurde bloemen
Bloemen hebben water nodig om te kunnen groeien. Daarom zet je bloemen in een vaas met water. Maar h oe komt dat water dan bij de bloemen? Dit hebben wij onderzocht. De reageerbuisjes hebben we gevuld met water en in ieder potje een andere kleur ecoline erbij. Het resultaat van de proef was dat we prachtig gekleurde bloemen kregen. Je kon precies zien waar het gekleurde water naar toe ging. Maar wat gebeurde er nu eigenlijk? De bloem drinkt het gekleurde water. Dit water gaat door verschillende kanalen omhoog naar de bloem. Als het water in de bloem verdampt, dan blijft de kleurstof achter en wordt de bloem gekleurd.
...lees meer »

 
 
01-10-2015
De proefjesman!
De proefjesman is vanmiddag weer langs geweest, om een bijzonder proefje te laten zien! Hij heeft on s laten zien dat water stijgt in een glas water, wanneer de kaars erin dooft! Daarnaast zijn we veel aan het leren en ontdekken over water. De leerlingen maken een riolering, waterzuivering en testen hun eigen gemaakte bellenblaas uit!
...lees meer »

 
 
29-09-2015
Zingen
Wat hebben wij als buren van elkaar, groep 3/4 en groep 5/6, gezellig samen gezongen. Onder begeleid ing van John met zijn gitaar zongen we voor God. Liedjes zoals 'Wat betekent groen, God maakte heel de aarde' en 'Dit is de dag'. Ontroerend en zo mooi! Dit gaan we vast vaker doen!
...lees meer »

 
 
11-09-2015
De dierentuin
De afgelopen weken hebben we gewerkt over de dierentuin! Er is volop gespeeld, gebouwd, getekend, ge schreven en geleerd over dieren in de dierentuin. Volgende week sluiten we het M.I. thema af en dan starten we met het thema 'Water'!
...lees meer »

 
 
27-06-2015
Slaap/afscheidsfeestje....
Om 18.00 uur kwamen de kinderen met hun slaapzak en luchtbedden de school binnen. De slaapzaal werd ingericht en van de ouders werd afscheid genomen. Samen hebben we heerlijk gesmuld van de pannenkoeken gebakken door de ouders van: Lieve, Aron, Julia, Silke. Ze waren heerlijk, hartelijk bedankt! Tijd om even buiten te spelen en een ijsje te eten als toetje. Hierna werden de juffen verwend met hele mooie, persoonlijke, lieve cadeautjes. Ouders en kinderen bedankt, wij zijn er heel blij mee. Nadat de cadeautjes waren uitgepakt, kon de film worden gestart. Wat hebben we gelachen en genoten van alle lekkere dingen tijdens het kijken van de film. Om 22.15 uur was het tijd om de slaapzaal op te zoeken. Na het tandenpoetsen en voorlezen, mocht er nog even met de zaklampen worden geschenen. Vanaf 23.00 uur moesten de kinderen stil zijn en konden we 'genieten' van het bruiloftsfeest van de buren. Om 00.00 uur sliep de laatste leerling en konden de juffen ook gaan slapen. Sommige kinderen waren om 06.00 uur al wakker maar dankzij de Donald Duck, bleef het tot 07.30 uur rustig voor de (uit)slapers. Nadat iedereen was aangekleed en had opgeruimd konden we gaan ontbijten met bolletjes en........ pannenkoeken ;) Daarna konden we nog even buiten spelen totdat de kinderen één voor één werden opgehaald. Wij kijken moe maar voldaan terug op geslaagd feest. Het was fijn om op deze manier samen met groep 3/4 onze samenwerking als duo's af te sluiten.
...lees meer »

 
 
23-03-2015
Huiswerkrooster groep 3/4
Beste ouders, In de bijlage vind u het huiswerkrooster voor de komende 3 weken. ...lees meer »

 
 
17-03-2015
Robots
In groep 3/4 kan het werk worden overgenomen door zelf uitgevonden robots. Helaas lukt het reken en taal werk hen nog niet, dat mogen we voorlopig zelf blijven doen...
...lees meer »

 
 
06-03-2015
Bezoekje van medewerkster bibliotheek
Vanmorgen kregen we bezoek van mevrouw Hendriks, medewerkster bij de bibliotheek. Zij kwam ons nog w at meer vertellen over de bibliotheek en de voorstelling 'meneer hoedjes vangt een vis'. Ze begon met voorlezen uit het boek van meneer hoedjes. Ze heeft ons verschillende boeken laten zien waar bijna hetzelfde verhaal in staat. Daarna mochten de kinderen verschillende opdrachten doen. De moeilijkste was toch wel het memory met pictogrammen van verschillende soorten boeken. Het was een gezellige en leerzame morgen.
...lees meer »

 
 
26-02-2015
Huiswerkplanning groep 3/4
In de bijlage vind u de huiswerkplanning voor groep 3/4. ...lees meer »

 
 
09-02-2015
Gezellige uitstapjes
Na intensieve cito weken, waren de kinderen van groep 3 en 4 toe aan wat ontspanning. Twee uitstapje s in één week. In Vollenhove zagen ze de voorstelling: 'Meneer Hoedjes vangt een vis". Dit werd heel knap gespeeld door één mevrouw. Bijna was het niet door gegaan in verband met autopech. Gelukkig werd het door mevrouw Verhaar opgelost, zij bood spontaan aan om mee te gaan. Hiervoor onze dank. Vrijdag hadden we ons tweede uitje naar het kermis circus museum. Hier vertelde een goochelaar ons iets over de geschiedenis van het circus en de kermis. Daarna mochten we in groepjes uiteen en hebben we een rondleiding gehad door het museum. Iedereen ging met een diploma draaiorgeldraaier naar huis. Het waren twee gezellige en leerzame uitstapjes.
...lees meer »

 
 
30-01-2015
Huiswerkplanning
In de bijlage vindt u de huiswerkplanning voor de aankomende drie weken. ...lees meer »

 
 
05-12-2014
Een heerlijk morgentje....
Wat hebben we genoten van het sinterklaasfeest vanmorgen. Gelukkig kon sinterklaas ons nieuwe school gebouw vinden, door de duidelijke tekeningen en brieven van de kinderen van groep 3 en 4. De kinderen hadden erg veel zin om bij Sinterklaas en zijn pieten op bezoek te gaan. Met zijn allen hadden we een lied en dansje ingestudeerd en zelfs de pieten konden goed mee dansen. De cadeautjes die de kinderen hebben kregen, zijn helemaal super, de meisjes zijn verwend met een prachtig kralenset. De jongens kregen niet één maar TWEE cadeautjes, stoere ledlichtjes voor op hun vingers en een quad die ze zelf in elkaar moeten zetten. Na ons bezoekje hebben we met de klas gezellig samen bingo gespeeld. We willen iedereen bedanken voor het mooie feest en hopen dat we de Sint en zijn pieten ook volgend jaar weer mogen begroeten!
...lees meer »

 
 
02-12-2014
Huiswerkplanning
In de bijlage vind u de huiswerkplanning van groep 3/4. Deze planning is tot aan de kerstvakantie. ...lees meer »

 
 
11-11-2014
Oproepje oude boeken...
In groep 3 en 4 werken we met MI over het thema boeken. Nu lijkt het ons erg leuk om volgende week t ijdens de MI inloopavond een boekenmarkt te houden. Hiervoor hebben we uw hulp nodig. Zou u, (oude) kinder- of volwassenboeken willen inleveren bij groep 3 en 4, zodat wij deze volgende week donderdagavond kunnen verkopen? De kinderen zelf gaan achter de boekenkraam staan om zo geld op te halen voor missie Bonaire. De boeken die niet worden verkocht kunt u aan het einde van de avond weer meenemen. Alles wat achterblijft gebruiken wij voor eventuele andere activiteiten. Vriendelijke groet, Jellie en Sharon
...lees meer »

 
 
27-10-2014
Uitje naar de bibliotheek
Vanmorgen zijn we met groep 3 en 4 naar onze mooie, nieuwe bibliotheek in Steenwijk geweest. Dit in verband met ons MI thema 'boeken'. We kregen informatie en mochten vragen stellen, boeken uitzoeken en even lekker lezen. Boeken leren opruimen (dit was best een moeilijke opdracht) en met het "computerspel" spelen. Daarna las de mevrouw van de bieb ons voor uit een mooi prentenboek. Het was gezellig en we hebben veel geleerd. Hartelijk dank aan de moeders die met ons mee gingen.
...lees meer »

 
 
25-10-2014
Huiswerkrooster groep 3 en 4
In het bijvoegde pdf document, vind u de huiswerkplanning voor de aankomende 3 weken. Vriendelijke groet, Jellie en Sharon ...lees meer »

 
 
25-09-2014
circle painting
Deze week zijn we in groep 3/4 bezig geweest met circle painting. We hebben grote stukken behang vol geverfd met mooie cirkels. Dit hebben we gedaan voor het kunstproject. Al onze vol geschilderde stroken krijgen straks een mooie plek in ons gebouw tijdens de opening. De kinderen hebben erg hun best gedaan en we zijn dan met zijn allen ook erg trots op het resultaat.
...lees meer »

 
 
22-09-2014
Architectuur in de klas
Vanmorgen hebben we samen met een échte kunstenaar kunst gemaakt. Van klei mochten we op een houten plankje een huis maken; met een dak van karton. Supermoeilijk, maar het is supergoed gelukt. Bedankt voor de fijne les, meester Nieuwenhuise. Komt u gauw nog eens een kunstles geven?! Wij hebben met veel plezier gewerkt! ...lees meer »

 
 
15-09-2014
Skypen met Bonaire
Vandaag hebben de leerlingen van groep 3/4 en groep 5/6 via Skype contact gezocht met twee oud-klasg enootjes, die afgelopen zomervakantie naar Bonaire zijn geëmigreerd. Het was een bijzonder mooi en soms emotioneel treffen. Ook al missen we deze leerlingen, de techniek brengt ons gelukkig dichter bij elkaar!
...lees meer »

 
 
12-09-2014
Huiswerkplanning groep 3 & 4
Beste ouders, In het bijgevoegde document vind u weer de huiswerkplanning voor de aankomende drie w eken. Groeten, Jellie en Sharon ...lees meer »

 
 
05-09-2014
Oproepje voor Kunst MI
Bij ons nieuwe MI thema museum dat dinsdag start mogen de kinderen weer spullen meenemen voor de the matafel. Verder mogen ze een voorwerp meenemen dat niet groter is dan een leerlingtafel en niet kleiner dan een melkpak. Bovendien mag het niet nieuw/kostbaar en breekbaar zijn. Het moet tot aan de herfstvakantie op school mogen blijven. Het zou mooi zijn als het een bijzondere vorm heeft (dus geen doos). We verklappen nog niet wat het gaat worden, ter zijner tijd zult u het mogen bewonderen. Ook zijn we op zoek naar tijdschriften. Deze mag u inleveren bij groep 3/4 in het daarvoor bestemde krat. Met de kinderen samen hopen we op een paar creatieve en gezellige MI weken. Jellie en Sharon
...lees meer »

 
 
23-08-2014
Huiswerkplanning
In de bijlage vind u de huiswerkplanning van groep 3/4. ...lees meer »

 
 
22-08-2014
Klaar om te groeien...
Wat was het fijn, maar ook spannend om deze week weer naar school te mogen. Wennen aan nieuwe juffen , kinderen of school. Vooral voor Gersom Venema die dit schooljaar begonnen is in groep 4, was alles nieuw. Maar we zien dat hij helemaal goed zit bij ons in de klas en hopen dat hij zich snel thuis zal voelen. Ook al is het nog maar de eerste week in het nieuwe schooljaar, toch hebben we al veel gedaan en geleerd. Groep 3 heeft de woorden: ik, maan en roos geleerd, voor het eerst in een rekenschrift gewerkt en gelezen. Groep 4 kreeg voor het eerst spelling en taal en hebben ook al hun eerste dictee gedaan. Maar gelukkig hebben we ook lekker kunnen kletsen, knutselen spelen of puzzelen. Verder hebben we in de gymzaal verschillende vertrouwensspelletjes gedaan van de Kanjertraining, om zo elkaar goed te leren kennen. We hebben een mooie deurposter gemaakt, waar alle kinderen uit de klas op staan, klaar om als mooie gekleurde unieke bloemen te kunnen groeien in groep 3/4. Wij hebben ontzettend veel zin in dit nieuwe schooljaar en met deze groep, gaat dat ook helemaal goed komen. Jellie van der Velde & Sharon Doosje - van der Star
...lees meer »

 
 
25-06-2014
Drumles !
Dinsdagmiddag kwam John op school met zijn gitaren en drumstel. Marjolein uit groep 7 speelde mee op de basgitaar Met de kinderen van groep 3 en 4 hebben we samen gezongen en muziek gemaakt met verschillende muziekinstrumenten.Het klonk heel mooi. Daarna mochten de kinderen om de beurt hun muzikaliteit ontdekken en laten horen op het drumstel. Het was super! Bedankt John en Marjolein voor deze leuke muziekles.
...lees meer »

 
 
20-06-2014
Juffendag
Het oranje feest was voor groep 1 en2, maar ook voor groep3 en 4. De foto's staan bij het stukje van groep 1en 2. Wij danken alle ouders voor de felicitaties, bedankjes, kleurplaten, zelf gemaakte en gekochte cadeautjes!
...lees meer »

 
 
17-06-2014
De verpleegkundige op school
Dinsdagmiddag kwam de moeder van Joël ons iets vertellen over haar eigen beroep. Ze is namelijk verp leegkundige geweest. De kinderen luisterden geboeid naar haar verhaal en ontdekten de mooie en moeilijke kanten aan het zorgen voor anderen. Je moet wel veel weten en kunnen om dat goed te doen.De kinderen leerden hoe een infuus en een katheter werkt en ze mochten elkaar even wassen en eten geven. Moeder van Joël heel erg bedankt . Het was een leuke, leerzame en boeiende middag.
...lees meer »

 
 
12-06-2014
God geeft wat je nodig hebt!
Het is al een poosje stil gebleven rond groep 3/4. Maar dat betekend niet dat we niets hebben gedaan ! In tegendeel, we zijn erg hard aan het werk geweest. Deze week staat het thema: "God geeft wat je nodig hebt!" centraal in de Bijbelvertellingen. We hebben ontdekt dat er heel veel verhalen in de Bijbel staan waarin God zorgt voor de mensen. Ook nu kunnen we dat nog elke dag om ons heen zien en merken. Met dit vertrouwen zijn we dinsdag ook de cito toetsen gestart.Dinsdag en woensdag hebben we de reken cito gemaakt. Donderdagmorgen zijn we begonnen met de cito spelling, deze maken we vrijdagmorgen af. Voor de één is het maken van de toetsen wat spannender en/of moeilijker dan voor de ander. Bij de één lukt het leren gemakkelijker dan bij de ander, maar gelukkig weten we dat er veel verschillende mooie talenten zijn. Deze talenten worden misschien niet getoetst met de cito maar zijn wel net zo waardevol! Volgende week voor beide groepen nog begrijpend lezen en de afname van avi en dmt. Hiervoor hebben we de afgelopen weken heel hard geoefend met hulp van de leerlingen van groep 8. Mooi om te zien dat we zo een beroep kunnen doen op de sterkere kanten van een ander. De kinderen hebben gemerkt dat het stimulerend en motiverend is, als je op deze manier iets voor elkaar kunt betekenen. We hebben onze hemelse Vader gedankt dat alle kinderen in de klas nog een eigen vader hebben. En omdat ze blij zijn met hun vader, zijn ze ook druk geweest met een 'speciaal' pakket voor de vaders. We hopen dat ze er lang plezier van mogen hebben ;) U hebt geen huiswerkrooster gekregen omdat de weken wat gebroken waren (avondvierdaagse, cito toetsen, Pinksteren). Vanaf volgende week zult u weer een gewoon huiswerkrooster ontvangen. Alvast om in u agenda te noteren. (verdere informatie volgt nog) Volgende week vrijdag 20 juni houden we een gezamenlijke juffendag! Het thema is WK-oranje. Hartelijke groeten Jellie en Sharon
...lees meer »

 
 
02-05-2014
Nog ..... nachtjes!
De fietsen hebben hun plekje ook al klaar!

 
 
25-04-2014
De bruiloft is geweest.
Vorige week vrijdag was de grote dag voor juf van der Star en Jeroen én voor De Wegwijzer. We mochte n getuigen zijn van een liefdevol bruidspaar, dat prachtig was om te zien, dat veel van elkaar én God houdt. Juf van der Velde en groep 3 en 4 hebben hen tijdens de dienst prachtig Gods zegen toegezongen. Na de kerkdienst was er de receptie waar ze nóg een keer gingen optreden! En juf (Doosje-) van der Star en Jeroen kregen ook hele mooie cadeaus. En natuurlijk ontbraken de kleurrijke bogen niet!
...lees meer »

 
 
23-04-2014
Tipje van de sluier
Juf van de Star en juf van der Velde hebben er wat moois van gemaakt! Het ziet er strak en piekfijn uit.
...lees meer »

 
 
18-04-2014
De tafels hebben de jas al aan ...
want dinsdag gaan ze verhuizen.

 
 
11-04-2014
Laatste dagen voor de verhuizing...
In de klas kunnen we al goed merken dat de verhuizing dichtbij is. Zo is het digibord weg (en de spi nnenwebben zichtbaar) de planken erg leeg, de kasten opgeruimd en de juffen erg druk... Maar dat hebben we graag over voor ons prachtig nieuwe onderkomen. Volgende week gaan de kinderen nog meer merken van de verhuizing. Maandag en dinsdagavond gaan we al veel inpakken en word er de laatste dagen voornamelijk gewerkt van kopietjes, zodat zoveel mogelijk in dozen kan worden gedaan. Hierdoor zal het vast wat kaler worden in de klas maar met elkaar houden we het gezellig!
...lees meer »

 
 
22-03-2014
Berichtje uit groep 3 en 4
Ook vanuit groep 3 en 4 worden de ouders geïnformeerd over het reilen en zeilen in deze groep. Onde r de button '3/4' kunnen de ouders de berichten uit deze groep selecteren en bekijken.
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: