Ons onderwijs


 

Op deze pagina informeren we u over het onderwijs op de Wegwijzer.
Op de tabbladen op deze pagina kunt u verderklikken naar de verschillende onderwijsactiviteiten op onze school.

 

 
 
 
 
 
22-09-2017
Kamp groep 7/8
Gisteren hebben we een geslaagde dag gehad met een bezoekje aan de Batavia werf en het speelbos. S'a vonds nog een mooie afsluiting met een bonte avond. Vanmorgen rijden we op de fiets nog terug naar Steenwijk.
...lees meer »

 
 
03-07-2017
Sportdag groep 7/8
Twee weken geleden stond de sportdag voor groep 7/8 al op de planning. Helaas kon hij toen niet door gaan vanwege de warmte. Gelukkig mochten de leerlingen vandaag kun krachten en technieken laten zien. Tijdens de groepsopdrachten hebben ze goed samengewerkt en elkaar veel aangemoedigd. Er werden spellen gespeeld waarbij de leerlingen heel snel moesten zijn, maar ook spellen waarbij de techniek moesten laten zien. Het ging de leerlingen erg goed af. Na de groepsopdrachten was het de tijd voor de estafette. Twee jongens en twee meiden van groep 7/8 mochten de school vertegenwoordigen. Na een goede start en een versnelde eindsprint, zijn we als tweede van onze ronde gefinisht. Helaas geen prijs, maar voor de groepsopdrachten hadden wij de meeste punten gekregen. Daarom hebben we de beker mee naar school mogen nemen. De eerste prijs voor de sportdag 2017 Steenwijkerland. Gefeliciteerd toppers!!! ...lees meer »

 
 
15-05-2017
Varen op de Beulakerwijde
Vanmorgen hebben we met groep 7-8 genoten van een mooie vaartocht op de Beulakerwijde. We werden om 10 uur ontvangen door de schipper, bij het Bezoekerscentrum De Wieden. Van daar liepen we door het bij behorende 'dorpje' naar de boot. Dit was een mooie open boot, wat perfect uitkwam met het heerlijke zonnige weer. We kregen uitleg over verschillende vogel- en bloemensoorten. Midden op de Beulakerwijde vertelde de schipper ons over de stad (de Beulacke) die er vroeger had gestaan, maar door een storm is verdronken. De mensen overleefden de storm door allemaal te schuilen in de kerk. Vandaar dat het monument op het water, aan een kerk refereert. De kinderen die het leuk vonden mochten nog even aan het roer zitten en varen. We hebben genoten van het prachtige weer en de mooie verhalen van de schipper.
...lees meer »

 
 
20-04-2017
Eindcito klaar!!!
Na 3 dagen zwoegen, is groep 8 klaar met de eind cito. Wat hebben de leerlingen hard gewerkt! Drie d agen opperste concentratie voor rekenen, taal en wereldoriëntatie. Het was mooi om te zien dat de kinderen serieus aan het werk gingen, om te laten zien wat ze de afgelopen acht jaar bij ons op school hebben geleerd. Traditie getrouw hebben we de toets afgesloten met een lekkere snack :) Nu morgen nog een gezellige dag voor de boeg met de Koningsspelen en dan genieten van een welverdiende week vakantie!
...lees meer »

 
 
18-04-2017
Meisjes in actie
Het heeft even geduurd, maar nu ook een verslag van de meisjes in actie. Vorige week woensdag hebben de meisjes zich van hun beste kant laten zien, tijdens het schoolvoetbaltoernooi. John van der Velde heeft ook hun getraind en gecoacht en dit heeft zijn uitwerking zeker gehad! De meiden zijn derde van de poule van kleine scholen geworden. Een hele knappe prestatie! We willen John weer bedanken voor zijn inzet dit jaar, mede hierdoor en het harde werk van de leerlingen, was het schoolvoetbaltoernooi weer een groot succes!
...lees meer »

 
 
05-04-2017
Jongens in actie met schoolvoetbal!
Onder leiding van John v.d. Velde mochten de jongens vanmiddag in actie komen tegen verschillende sc holen uit Steenwijk. Ondanks het frisse weer, hadden flink wat ouders, broers/zussen, oud klasgenoten en leerlingen van de Wegwijzer de moeite genomen om de jongens aan te moedigen. De jongens speelden erg sportief en met veel plezier. Het was mooi om te zien dat positiviteit de bovenhand had tijdens het spel. Uiteindelijk hebben de jongens van de vier gespeelde wedstrijden, er twee verloren, één gelijk gespeeld en één gewonnen. Een knappe prestatie! We zijn benieuwd naar wat de dames samen kunnen presteren, wanneer zij volgende week voor de Wegwijzer uit mogen komen.
...lees meer »

 
 
22-03-2017
Nationale Boomfeestdag
Vanmorgen waren we uitgenodigd door gemeente Steenwijkerland, om samen met wethouder Wagteveld een b oom te planten voor de boomfeestdag bij park Rams Woerthe. Vervolgens kregen we in twee groepen een rondleiding door het park. Dit was erg interessant en leerzaam en de zon maakte het allemaal erg aangenaam. Aan het einde kregen alle leerlingen nog een 'kleine compacte' hulst mee naar huis, om thuis ook een boompje te kunnen planten. We kijken terug op een gezellige, leerzame morgen.
...lees meer »

 
 
17-03-2017
Afsluiting MI thema VS
De afgelopen 3 weken hebben we met groep 7-8 gewerkt over de VS. De leerlingen hebben drie weken lan g nieuws verzameld over Amerika. Aan de muurkrant te zien, wordt er flink wat geschreven over de VS. Met de MI kaarten, gingen de leerlingen vragen maken over verschillende onderwerpen van Amerika. Vandaag was de afsluiting en konden we aan elkaar onze mooie creaties presenteren, bij ieder knutselwerkje hoorde natuurlijk een vraag. Aan het eind van de middag hebben we met elkaar het spel gespeeld en veel geleerd! We kijken terug op een leuk en leerzaam thema.
...lees meer »

 
 
04-11-2016
Ontdekmiddag Greijdanus Meppel
Vandaag hebben we met de kinderen van groep 7&8 een hele leuke Ontdekmiddag beleefd op Het Greijdanu s in Meppel. Zo konden we alvast kennis maken met de middelbare school. We hebben 3 verschillende lessen gehad: tekenen, frans en science. En, o ja, tussendoor hebben we nog een heerlijk puddingbroodje gemaakt én opgegeten.. Met tekenen mochten we onze hand omtrekken en onze vingers een fantasierijk uiterlijk geven. Met Frans deden we bingo met de eerst 15 cijfers in de Franse taal. Elise had een makkie, want die kan al tot 10 tellen in het Frans en ook Touttet weet al een heleboel woorden. Science was erg interessant want we leerden hoe je energie kan opwekken uit een sinaasappel. Vraagt u de kinderen thuis maar eens naar de uitleg. Tevreden zijn we rond 3 uur weer naar huis gegaan. De vader en moeders die hebben gereden willen we hartelijk bedanken, want zonder hen hadden we niet zo'n leuke middag gehad!
...lees meer »

 
 
13-10-2016
Hightea in groep 8
De lekkere hapjes werden vanmorgen met trots gepresenteerd door de leerlingen van groep 7-8. Iederee n had als huiswerkopdracht iets lekkers gemaakt voor de hightea van vanmiddag. Om half 2 werden de 65-plussers opgewacht door de leerlingen. De jassen werden aangenomen en handen werden geschud. Ruben heette iedereen van harte welkom in de klas, waar de prachtig gedekte tafels al klaar stonden. De kinderen hadden allemaal erg hun best gedaan en dit werd erg gewaardeerd. Er werd door iedereen heerlijk gesnoept en gezellig gekletst. Door het mooie bedrag, dat we vorige week met het autowassen hadden opgehaald. Kon er ook met de hapjes flink worden uitgepakt. De leerlingen kregen na afloop een groot applaus en veel complimenten, op al het lekkers. We kijken terug op een lekkere en bovenal gezellige hightea.
...lees meer »

 
 
08-10-2016
Autowas actie groot succes!
Vrijdagmiddag hebben de leerlingen van groep 7-8 een autowas actie gehouden. Deze actie werd georgan iseerd, om geld in te zamelen voor een hightea bij ons in de klas. Deze hightea is voor een aantal 65 plussers uit de kerk. Met het wassen van auto's is er geld verdiend om lekkere hapjes te kunnen maken. De actie begon om 13:30 uur en toen stonden de eerste auto's al in de rij. De leerlingen poetsen van binnen en buiten de auto's helemaal schoon. Er waren zoveel auto's dat we de hulp van de leerlingen van groep 5-6 moesten inroepen. Gelukkig vonden zij het geen probleem om ons hierbij te helpen :) We hebben dankzij alle ouders die hun auto of fiets hebben laten poetsen een mooi bedrag opgehaald. Dit is een mooie voorbode voor de hightea van donderdag.
...lees meer »

 
 
03-10-2016
In actie voor Present
Vanmorgen zijn we met groep 7/8 op bezoek geweest bij woonzorgcentrum Nijenstede. In samenwerking me t Present o.l.v. Adrianne Rook mochten we vandaag met de ouderen bewegen. Deze actie past erg goed bij het thema Opa en Oma waar we nu ook over werken. We hebben een leuke en leerzame morgen gehad. We werden enthousiast ontvangen door twee begeleiders en elf ouderen. Met z'n allen hebben we in de grote kring verschillende bewegingen gedaan en daarna een welverdiend kopje koffie of limonade gedronken. Daarna was het tijd om in kleine groepjes verschillende oefeningen te doen, onder leiding van de leerlingen van groep 7/8. We zijn heel actief geweest, maar hebben ook gekletst en gelachen met elkaar. Als bedankje, deelden de leerlingen aan iedereen zelf gemaakte zandkoekjes uit naar grootmoeders recept. Wij hebben erg genoten met elkaar en vonden het mooi om zo oud en jong op een hele ontspannen manier met elkaar te kunnen verbinden.
...lees meer »

 
 
06-07-2016
100 Feestje
Het heeft even geduurd, maar vorige week woensdag bereikten we ons doel met de honderd. Dit is een g rote poster met 100 er op. Het idee was, dat we als we iets nieuws leerden met elkaar wat op 3 kinderen na nog niemand wist we het op de 100 mochten schrijven. Wanneer dit behaald werd, zouden we een 100 feestje gaan vieren. Maar naar mate het jaar vorderde bleef de honderd toch een beetje leeg... Na enige aanmoediging en research van een aantal leerlingen, hebben we het gehaald. Gistermiddag hebben we ons feestje dan ook kunnen vieren, met 100 seconds to win it, ijsjes, een film en nog wat lekkers. Wanneer u benieuwd bent naar wat we allemaal hebben geleerd, bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in onze klas.
...lees meer »

 
 
13-06-2016
Spetter... Sportdag
Vanmorgen om 8.45 uur stonden we met de hele klas klaar voor het hek van atletiek vereniging Start 7 8'. Vol goede moed begonnen we om 9.00 uur met een estafette loop. In totaal hebben we 13 verschillende spellen gedaan, van tjoekbal tot touwtjespringen. Met een paar spellen haalden we de highscore. Iedereen deed zijn uiterste best om een zo goed mogelijke teamprestatie neer te zetten. De regen viel uit eindelijk mee, we hebben twee dikke buien op ons hoofd gekregen. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. Er waren zelfs nog 4 ouders en een broer die ons kwamen aanmoedigen ondanks het weer! Aan het einde van de morgen steeg spanning behoorlijk toen de punten werden geteld tijdens de grote estafette loop. Uiteindelijk mochten we een welverdiende tweede prijs in ontvangst nemen. Met maar een paar punten verschil van de winnaar, zijn we super trots! Onder een luid gejuich werd de beker door de hele klas in ontvangst genomen. Natuurlijk werd er door de school in iedere klas een ere rondje gelopen om onze prestaties te vieren. We kijken terug op een natte maar geslaagde sportdag.
...lees meer »

 
 
21-04-2016
Klaar met de eindtoets!!!
Dinsdagmorgen zijn we begonnen met de eindtoets. Samen in een apart vergaderlokaal, in het wijkcentr um bij onze school. We openden de morgen met een stukje uit een dagboek van Max Lucado 'maak je geen zorgen'. In dit stukje kwam naar voren, dat waar we ook mee zitten, we het bij God mogen brengen en Hij naar ons luistert. De leerlingen van groep 8 zijn vervolgens hard aan het werk gegaan met de eind cito. Drie dagen lang in opperste concentratie is er gewerkt. Je kon een speld horen vallen. Vandaag om 10 voor 12 waren we klaar en hebben we dit samen met groep 7 op traditionele wijze afgesloten met een lekkere snack :) Als juffen zijn we erg trots en hopen we dat het harde werken wordt beloond met passende scores. Maar eerst nog 1 dagje feestvieren met de Koningsspelen en dan genieten van een welverdiende vakantie!
...lees meer »

 
 
18-04-2016
Foto workshop
Maandag kregen we onder leiding van mevrouw Berkhoff een workshop over fotografie. Eerst bekeken we foto's van kunstwerken in Nederland van veraf en dichtbij. Bijzonder om te ontdekken dat de zelfde kunstwerken er zo anders uit kunnen zien. Vervolgens zijn we Steenwijk in gegaan om verschillende kunstwerken bij de brandweer, politie, het gemeentehuis en langs de schansweg te vekijken en te fotograferen. In groepjes gingen we de objecten bekijken en fotograferen. Terug op school hebben we de gemaakte foto's bekeken en waren we regelmatig onder de indruk van de foto's. Het was een interessante en leerzame middag.
...lees meer »

 
 
29-03-2016
Hardloopclinic
Vanmorgen hebben we onder leiding van Ina, onze eerste hardloopclinic gehad. Het weer zat niet helem aal mee, dus begonnen we in de gymzaal met loopoefeningen en een warming-up. Daarna hebben we toch de regen getrotseerd en zijn we op het fietspad om de school gaan hardlopen. 15 sec. Hardlopen en 15 sec. wandelen. Daarna natuurlijk een coolingdown om de spieren tot rust te laten komen. De eerste training was erg leuk en leerzaam, we zien uit naar volgende week.
...lees meer »

 
 
04-02-2016
Meten = weten
Afgelopen maandag zijn we onder de leiding van meneer Sietsma het schoolplein wezen opmeten. Met een plattegrond en landmeter in de aanslag gingen de leerlingen in groepjes delen van het plein opmeten. Dit was soms nog een flink lastig en vooral precies klusje. In de klas terug gingen we alle informatie verzamelen en uitwisselen. Het was een leuke leerzame middag. Binnenkort gaan we op de plattegronden ons eigen ontwerp voor een schoolplein maken. Hier zullen vast mooie ideeën uit voort komen. We bedanken meneer Sietsma voor het organiseren en uitwerken van deze leuke middag!
...lees meer »

 
 
23-11-2015
Oudleerlingen op bezoek...
Vanmiddag zijn Laura en Irene op bezoek geweest in groep 7/8. Ze kwamen samen een presentatie geven over het leven in de brugklas. Er werd heel aandachtig geluisterd, maar er werden ook veel vragen gesteld. De leerlingen hebben een mooi kijkje gekregen in wat de middelbare school inhoud, door de ogen van brugklassers. We willen Irene en Laura bedanken voor een leuke presentatie.
...lees meer »

 
 
13-11-2015
Ontdekmiddag
Vandaag zijn we met de kinderen van groep 7&8 naar de Ontdekmiddag van het Greijdanus geweest. Het w as een leuke middag. We hebben drie lessen van 20 minuten gevolgd: eerst een godsdienstles waarin we vragen hebben beantwoord waarop het antwoord te vinden was in de bijbel. Dat was soms nog een heel gezoek. Daarna kregen we engels waarbij we een quiz deden en een prijsje gewonnen kon worden. Tenslotte hebben we met wiskunde een tekening gemaakt in een raster m.b.v. opgegeven coördinaten. Ook dat was best lastig, maar het lukte de meeste kinderen een mooie olifant tevoorschijn te toveren. Toen we weer terug gingen werden we nog getrakteerd op een lekker puddingbroodje, gemaakt door leerlingen van het Greijdanus en kregen we een leuk kadootje mee. Kortom: een zeer geslaagde middag, mede dankzij de vaders en moeders die ons heen en weer wilden rijden! Dankjewel moeder van Tom, Rosalie, Jesse en Elise, Fleur en vader van Kjell! Foto's krijgt u via de mail.
...lees meer »

 
 
12-11-2015
Kaarten voor vluchtelingen
Ook groep 7-8 is druk bezig geweest met het maken van mooie kaarten voor de vluchtelingen in Nederla nd. We hopen dat met onze vrolijke tekeningen en teksten, geschreven in het Engels, ze zich een beetje welkom voelen in ons land.
...lees meer »

 
 
28-09-2015
Workshop Stift
Vamorgen kregen we bezoek van Lydia Kramer, een illustrator die uitsluitend met stift werkt. Na een korte introductie werden de kinderen meteen aan het werk gezet. De opdracht die ze kregen van Lydia, was het zo precies mogelijk natekenen van een huis. Iedere leerling kreeg dezelfde afbeelding en moest met één zwarte marker aan het werk. Alle kinderen gingen enthousiast aan de slag. Soms was het best lastig om alles in één keer goed op papier te krijgen. Na een uur zwoegen was het tijd om de met de huizen een stad te maken. Zoals te zien is op de foto's, is dit erg goed gelukt. Het was een leuke en vooral ook leerzame workshop!
...lees meer »

 
 
05-09-2015
Een TOP kamp!
Wat hebben we met de leerlingen van groep 7/8 genoten van het kamp in Uffelte. Woensdagmorgen vertr okken de leerlingen op de fiets en kwamen droog aan op de kampeerboerderij. Het weer zat gelukkig mee en zo konden de leerlingen lekker spelen in de nieuw aangelegde speeltuin en voetballen met de 2 vaders Dirk en Marco, die als extra begeleiders mee waren. De twee excursies waren een goede toevoeging op het kamp. Het zeemuseum Miramar was leuk en leerzaam. Het bezoek aan kamp Westerbork was indrukwekkend, zeker omdat het inleidende verhaal ging over een man uit Steenwijk in de tweede wereldoorlog. Weer terug op de boerderij konden de leerlingen relaxen of zich voorbereiden op de bonte avond. De avond werd gepresenteerd door Jenneke en Jeroen die 17 stukjes aan elkaar kletsten. De bonte avond werd afgesloten met een disco die door ging tot de late uurtjes :) De volgende morgen was het tijd om op te ruimen en in te pakken. Vier moeders kwamen de hele boerderij schoonmaken en toen was het tijd om met de regenpakken aan, op de fiets te stappen.  Om 12 uur kwamen de leerlingen vermoeid en natgeregend terug op school, waar hun ouders hen al stonden op te wachten. We zijn dankbaar dat er geen ongelukken zijn gebeurd en iedereen veilig mocht terug keren op school. Moe maar voldaan, kijken we terug op een heel positief en gezellig kamp. Nu is het tijd om bij te komen en weer op te laden... Frederieke & Sharon  Ps. De foto's volgen nog! 
...lees meer »

 
 
15-06-2015
Sportdag
Vanmiddag heeft groep 7/8 een fanatieke en zonnige sportmiddag gehad! Verschillende activiteiten sto nden op het programma: zaklopen, fietsbandwerpen, tjoekbal, luchtkussenrun en nog veel meer. Er waren ook nog een aantal ouders om ons aan te moedigen!
...lees meer »

 
 
09-06-2015
High tea
Terwijl de jongens druk aan het timmeren en bbq-en waren hebben de meisjes van groep 7&8 genoten van een heuse high-tea. Van tevoren zijn de recepten bedacht en opgezocht en vervolgens hebben we het samen klaargemaakt. En...daarna hebben we er heerlijk van gesmuld. Op de foto's kunt u zien hoe gezellig we het hebben gehad!
...lees meer »

 
 
08-06-2015
De jongensmiddag
Al een tijd hebben we uitgekeken naar 'de jongensmiddag' van groep 7/8. Sjirk Sietsma had aangeboden graag te willen helpen als er eens met hout gewerkt gaat worden. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt! De jongens hebben een mooi vogelhuisje in elkaar geschroefd en gespijkerd, afgewerkt met de gasbrander. Na die tijd hebben we nog gezellig gebarbecued. Een aantal foto's zijn toegevoegd..
...lees meer »

 
 
22-04-2015
Eindtoets
Gisterochtend, vanmorgen en morgenochtend maken de leerlingen van groep 8 de CITO-eindtoets.De toets bestaat uit rekenen, taal en wereldoriëntatie. Er wordt hard gewerkt en in de pauze is er even tijd voor wat ontspanning!
...lees meer »

 
 
01-04-2015
Jongens strijden mee in Schoolvoetbaltoernooi
Vanmiddag hebben de jongens van groep 7 en 8 van onze school gestreden om de titel tijdens het Schoo lvoetbaltoernooi in Steenwijk. Gestoken in nieuwe tenues trotseerden de voetballers weer en wind. Kampioen zijn we niet geworden, maar de laatste wedstrijd werd glansrijk met 4-0 winst afgesloten. Ter impressie zijn er een paar kiekjes van de sportieve middag bijgevoegd bij dit bericht.
...lees meer »

 
 
06-03-2015
M.I. natuur 'de uil'
Afgelopen week hebben we tijdens de M.I. natuurlessen over de uil gewerkt. De leerlingen hebben vanm iddag een braakbal uitgeplozen. Als echte onderzoekers gingen ze te werk. Daarnaast hadden we vanmiddag ook een echte kerkuil in de klas! Vanaf volgende week starten we met het geschiedenis thema 'de laatste tijd'.
...lees meer »

 
 
04-12-2014
Presenteren
Afgelopen week hebben de leerlingen van groep 7/8 een presentatie voorbereid over een ‘onbekend’ die r. De leerlingen hebben een dier uitgekozen waar ze zelf meer over willen weten. Dinsdag heeft een deel van de klas de presentatie al aan elkaar gegeven, vandaag gaan we verder! Volgende week starten we met het interessante tijdperk ‘Pruiken en Revoluties’.
...lees meer »

 
 
25-11-2014
Sinterklaastoneel
Aanstaande vrijdagmiddag 28 november mogen wij zoals elk jaar met groep 7&8 weer naar het sinterklaa stoneel! Dit jaar is de voorstelling getiteld 'Minoes' en wordt gehouden in De Meenthe. We gaan er op de fiets naar toe, John gaat met ons mee. De voorstelling is van 13.30 tot 15.30 uur, dus uw zoon/dochter is wat later thuis dan gebruikelijk. Na afloop kunnen de kinderen vanaf De Meenthe naar huis gaan, we gaan dus niet eerst nog weer terug naar school. Heeft u hier nog vragen over, dan kunt u zich wenden tot Mariëlle of Frederieke.
...lees meer »

 
 
Voorlichting Voortgezet onderwijs
Beste ouders van de kinderen van groep 7&8, Op 8 januari 2015 wordt een gezamenlijke informatieav ond voor het voortgezet onderwijs gehouden op Het Kompas. Hier zijn 3 scholen voor uitgenodigd, t.w. CSG Eekeringe, RSG Tromp Meesters en het Greijdanus College. Omdat Het Kompas deze avond eens in de twee jaar organiseert zijn ook ouders van groep 7 uitgenodigd. Zou u per omgaande willen doorgeven of belangstelling hebt en deze avond wil bezoeken? Dan kunnen wij dat weer aan onze collega's van Het Kompas doorgeven en weten zij op hoeveel personen zij extra zij kunnen rekenen. Verdere informatie volgt, maar hebt u vragen dan horen wij dat graag.
...lees meer »

 
 
Worshop actie-reactie
Vrijdagmiddag 31 oktober hebben we met groep 7&8 een workshop gevolgd o.l.v. kunstenares Chantal de Wolde. Daarvoor hebben de kinderen uit allerlei kosteloos materiaal in een groepje geëxperimenteerd met als resultaat een heuse actie-reactiebaan. Daarvan heeft Chantal een filmpje gemaakt: http://vimeo.com/112205242 We hebben een hele leuke en leerzame middag gehad die zeker voor herhaling vatbaar is!!
...lees meer »

 
 
20-11-2014
Interview burgemeester
De leerlingen uit groep 8 kregen de opdracht om een informatiefolder over een beroep te maken. De le erlingen hebben verschillende mensen gemaild en geïnterviewd om zo informatie te verzamelen over een beroep. Afgelopen week heeft Laura samen met Marjolein de burgemeester geïnterviewd! Ze zijn heel wat te weten gekomen over het burgemeesterschap en daarnaast was het natuurlijk ook een mooie ervaring!
...lees meer »

 
 
23-10-2014
Architect in de klas
Een architect heeft gisteren in de klas een presentatie gegeven over zijn werk en heeft de kerk maqu ettes bekeken die de leerlingen gemaakt hebben.
...lees meer »

 
 
03-10-2014
Eigen kerk ontwerpen
Vorige week heeft kunstenaar en leraar Leo Nieuwenhuizen een gastles gegeven in de klas. De leerling en werden geïnspireerd door prachtige kerken van Tadao en Corbusier. De maquette van de kleine kerk hebben we ook bekeken. Na een klassengesprek over verschillende kerken, gingen de leerlingen aan de slag om hun ‘eigen’ kerk te schetsen. Wel of geen kerktoren? Een preekstoel of alleen en podium? Grote of kleine ramen? Wat vind jij belangrijk in een kerk? Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag met karton om hun eigen maquette te maken. Mooi om te zien wat voor een eigen ideeën de leerlingen hebben. Wanneer de maquettes af zijn, schrijven de leerlingen een verslag over de keuzes die ze gemaakt hebben. We verklappen nog niet te veel, iedereen kan de maquettes en verslagen zien en lezen op 9 oktober! Over een aantal dagen komt er een architect onze maquettes bekijken en hij komt een gastles geven over zijn werk!
...lees meer »

 
 
11-09-2014
Rekenles kubieke meter
Rekenen met lengtematen en inhoudsmaten is vaak erg abstract voor de leerlingen. Wat is een kubieke meter? Ze kunnen zich er soms weinig bij voorstellen. Volgens het woordenboek betekent abstract: "niet aanschouwelijk, niet als vorm voorstelbaar, onstoffelijk". Het tegenovergestelde van abstract is concreet. Hier vermeldt het woordenboek: "als vorm gedacht of voorstelbaar". Om de kubieke meter concreet te maken, hebben de leerlingen samen met elkaar een kubieke meter gemaakt. We hebben geteld hoeveel leerlingen er nu ongeveer in één kubieke meter passen. We kwamen uit op 8 leerlingen. De leerlingen kunnen zich nu beter voorstellen hoe groot één kubieke meter is! En daarnaast was het ook nog eens een goede samenwerkingsoefening!
...lees meer »

 
 
'Kunst' in de klas!
Deze week sluiten we het thema 'de Gouden eeuw' af en we maken volgende week een start met het thema 'kunst'! In de Gouden eeuw is veel kunst ontstaan, dus het thema 'kunst' is een mooi verlengstuk. We gaan verschillende 'kunstige' dingen maken, maar dat blijft nog een verrassing. We hebben nog wel een aantal materialen nodig en wij hopen dat u ons daarbij kunt helpen: - oude (gekleurde) kleden/stoffen, die wij in reepjes kunnen scheuren. - eierdozen - stukken kippengaas - boterbakjes
...lees meer »

 
 
02-09-2014
Workshop Jetze Baas
Voor de ouders van de kinderen van groep 7&8 van alle Zevensterscholen en ouders van kinderen van kl as 1&2 van Het Greijdanus in Meppel wordt D.V. 17 september een cursus gegeven, getiteld 'Opvoeden en geloven' door Jetze Baas. U bent hier van harte welkom. De cursus vindt plaats op basisschool De Planthof in Nieuwleusen van 20.00 - 21.30. Vooraf is er gelegenheid een kop koffie te drinken. Adres: Koningin Julianalaan 96 in Nieuwleusen.
...lees meer »

 
 
29-08-2014
Groot is Hij!
Vandaag vierde de juf van groep 7 en 8 haar verjaardag met de kinderen in de klas. Uiteraard mogen d e leerlingen dan verkleed naar school. Kinderen waren onder andere uitgedost als soldaat, trol, Lego-blokje of zwerver. Ook was er een 'boerin' vertegenwoordigd en deze leerling had een echt lammetje van ruim een maand oud meegenomen. De schoonheid van dit diertje werd met alle kinderen gedeeld en daarom bracht dit kleine scheppingswondertje een bezoekje aan alle groepen. En als je de teerheid en schoonheid van zo'n klein schepseltje ziet, kun je maar een ding uitroepen: "Groot is Hij!"
...lees meer »

 
 
03-07-2014
Musical & Afscheidsavond groep 8
Gisteravond heeft groep 8 afscheid genomen van De Wegwijzer. Zij sloten hun basisschoolperiode af me t een musical. Deze voorstelling werd gisterochtend bekeken door alle kinderen (en ouders) van de school. Gisteravond schitterden de musicalsterren nogmaals op het toneel. Ditmaal voor de vaders, moeders, opa's en oma's en andere genodigden. Tijdens deze avond werden de meesters en juffen ook nog aan het werk gezet met een opdracht. Er was een filmpje te zien waarin de leerlingen werden geïmiteerd en tot slot werden de kinderen door de hele zaal toegezongen met een zegen-lied. Bijgevoegd bij dit bericht kunt u enkele foto's bekijken, waarop de sterren uit groep 8 te bewonderen zijn.
...lees meer »

 
 
16-06-2014
Winnaar sportmiddag!
Vanmiddag hebben we een sportieve en fanatieke middag gehad op de atletiekbaan ’78. Zaklopen, verspr ingen, tjoekballen, korfbal gooien, hardrennen, fietsband gooien en nog veel meer activiteiten stonden op het programma. Mooi om te zien hoe de leerlingen elkaar stimuleerden en aanmoedigden!! Aan het einde van de middag kregen we te horen dat we EERSTE zijn geworden! Erg goed gedaan!
...lees meer »

 
 
13-06-2014
Spreekbeurt 'pakwerk'
Afgelopen donderdag hield Marinke haar spreekbeurt over ‘pakwerk’. ’s Middags hebben we met de hele school genoten van een demonstratie over het pakwerk! Vooraf hebben de begeleiders samen met de hond een rondje gemaakt door de klassen, om de leerlingen te laten zien dat het een lieve en betrouwbare hond is. Vervolgens gingen alle leerlingen naar buiten om te kijken naar de demonstratie. Een paar kinderen durfden zelfs de bijtmouw aan te doen!
...lees meer »

 
 
22-05-2014
Techniekles op het Greijdanus College
Vanmiddag heeft groep 7/8 een techniekles op het Greijdanus College gehad. De leerlingen hebben een voederhuisje gemaakt. ...lees meer »

 
 
16-05-2014
Excursie Skutie / Weerribben
Hallo ouders, Hierbij even een berichtje wat we gisteren in Vollenhove en Sint Jansklooster gezien en gedaan hebben. Volgende week donderdag gaan we bij het Greijdanus College een techniekles volgen. De les is van 13 uur - 15 uur. De kinderen zijn dus later thuis. ...lees meer »

 
 
06-05-2014
Activiteitenkalender groep 7/8
De aankomende weken staan er veel leuke en leerzame activiteiten op de planning. Hierbij even een ov erzicht van alle activiteiten van de komende maanden. In de klas hangt ook een kalender met daarop de activiteiten, zodat de kinderen hier ook af en toe even op kunnen spieken. Inhoudelijke informatie over de activiteiten ontvangen de ouders via de mail. ...lees meer »

 
 
Levend water planning
Hierbij de planning van Levend Water voor de aankomende weken. ...lees meer »

 
 
02-05-2014
Nog ..... nachtjes!
Ook het plein is er klaar voor om ons te ontvangen!

 
 
23-04-2014
Een tipje van de sluier..
Groep 7 en 8. De tafels en stoelen staan op de plek!

 
 
18-04-2014
En zo ziet de klas er nú uit
Vanmorgen de tafels ingepakt, de laatste dingen gepakt en de laatste 'verhuisvergadering'.

 
 
23-03-2014
Berichtje uit groep 7 en 8
De kinderen uit groep 7 en 8 stellen zich graag voor via de website van school. De website heeft ee n chronologische opbouw. Dit betekent dat de berichten op volgorde van tijd worden geplaatst. Met de blauwe pijl naast de berichten kunt u 'door de tijd bladeren'.
...lees meer »

 
 
Nieuwe logo De Wegwijzer
In onze nieuwe school gaan we gebruik maken van een nieuw logo. Onze huisstijl is aangepast en zal p er 6 mei officieel van start gaan.
...lees meer »

 
 
 
zoeken:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sorteren op: