Engels

Op de Wegwijzer wordt de taal Engels aangeboden vanaf groep 1. Hierbij gebruiken wij de methode Take it Easy. Bij de methode speelt het digibord een belangrijke rol in de klas. Van groep 1 t/m groep 4 wordt de taal spelenderwijs aangeboden met liedjes, spelletjes en toneelstukjes. Vanaf groep 5 krijgt Engels een meer officieel karakter.

Wij willen, door Engels aan te bieden vanaf groep 1, kinderen al op vroege leeftijd bekend maken met een vreemde taal. Door dit spelenderwijs te doen vanaf de jongste groepen, leren kinderen snel over de 'spanning' heen te stappen om een vreemde taal te spreken. 

Wij geloven dat kinderen een vreemde taal het best leren door 'onderdompeling'. Dit betekent dat de gehele les zich in het Engels afspeelt. Belangrijk element is dat de kinderen het ook erg leuk vinden, wanneer ze op vakantie iets kunnen bestellen, de weg kunnen vragen in het buitenland of een liedje in een vreemde taal kunnen zingen. 

Klik op onderstaande afbeelding voor een kijkje binnen de methode Take it Easy:

                        

In groep 7/8 maken wij gebruik van het internationale talenprogramma Rosetta Stone®. Leerlingen oefenen binnen dit programma de Engelse taal door te spreken, luisteren, typen, slepen van afbeeldingen en de Engelse grammatica.

Voor de leerlingen in de verbredingsgroep worden er - naast Engels - ook andere vreemde talen aangeboden. 
Rosetta Stone® biedt meer dan 24 vreemde talen aan. Er kan een keuze worden gemaakt uit o.a. Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portuguees, Chinees, Arabisch en Russisch.

Klik voor meer informatie op onderstaande afbeelding: